Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

[quote name='jostra']Elitesse - gratki dla córeczki, mam jej fotki :)
[/QUOTE]

super !! no to czekam az sobie odpoczniesz :)

[QUOTE]
Moje sznaucerki spisały się na medal (i nie tylko ;) - bo jeszcze 3 puchary)
Lamborghini - CWC, Najlepszy Pies w Rasie, Zwycięzca Rasy, [B]NAJPIĘKNIEJSZY SZNAUCER WYSTAWY[/B]!!! :multi: :multi: :multi:
Andzia pokazywała się tak pięknie, że na koniec wystawy miała już swój fanklub :eviltong:
Dostała ocenę wybitnie obiecującą, została Zwycięzcą Szczeniąt i zajęła III lokatę na BIS szczeniąt :multi: :multi: :multi:[/quote]

GRATULACJE !! :laola:

Posted

Witam wszystkich sznauceromaniaków jak i ich pociechy. Miałam przywitać sie już dawno ale jakoś tak wolałam obserwować i troszke się uczyć niż zabierać głos.Jestem niedoświadczona jako hodowca sznaucerów ale odkąd zamieszkała z nami Heca - sznaucerka miniatura p&s to musze sie wiele nauczyć.Ma 1,5 roku i jeszcze wiele wystaw przed sobą. Ja stawiam pierwsze kroki w pielęgnacji sznaucerki i narazie jakoś... jakoś się kręci. Jak palne gafe gdzieś zabierając głos to nie kszyczcie....!:lol:

Posted

nie wiem co powinnam napisać? Jest pogodna , rozbrykana i radosna z zarazem bardzo posłuszna.Nie jest to moja " nauka", lecz poprzedniej właścicielki! Ma świetny kontakt z pieskami i u niej w domu panuje rodzinna atmosfera w psim towarzystwie!Zresztą jak mogło by być inaczej u kogoś kto kocha czworonogi!:multi:

Posted

GRATULUJE ZWYC|IEZCOM!!!!
Ja tez sie pochwale: wczoraj w Grudziadzu : Wiktor-CWC,NPwR,Best of Breed, a Skorus zadebiutowal w klasie doroslej i...ocena DOSKONALA:)))i srebrny medal!!!!fajnie sie pokazala, wiec jestem bardzo zadowolona z suczki!:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

dalej nie bardzo chce:)))bo tak jakby ciemna:)))))co nie zmienia faktu, ze sucz mi sie zajebiscie podoba i chcialabym miec wszystkie takie jak ona:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='Elitesse']a ty nie chcialas Skorki :loveu: wystawiac !![/quote]

nie chciala Skorka wystawiac :crazyeye: na glowe Jej padlo :mad:

Gratki dla wszystkich psiakow ... no moze dla wlascicieli tez, ale jakby pies potrafil sie sam uczesac to nawet wlasciciel nie byl by mu potrzebny :cool3:

Posted

Gratulacje dla Wygranych dzisiejszej wystawy :-) Fajnie Wam poszlo :-)

Ja wlasnie wrocilam z dzialeczki .Moje pieski zbiegaly sie prawei na smierc :-) ,wykapaly sie z tysiac razy w pobliskiej rzeczce,wytarzaly w piachu i mam je do jutra z gowy :-)
Piekny dzien byl .
Moze rzuce kilka zdjec do galeri zeby unaocznic przybycie wiosny juz na stale do naszego kraju :-)

Posted

Madziorko, znalazlam tylko jedno zdjecie golasa bez firanek :lol: Akurat podczas strzyzenia, pies musial sie napic to wykorzystalam i foto cyknelam... brzucho ma wygolone na krotko i klate tez. Jedna tylnia noga jest zrobiona, inne jeszcze nie dokonczone.
Floyda jade na 6 mm jak owce tylko pod wlos, glowe na 3 mm ... widac zreszta na szyi odciecie, ale robie to odciecie w miejscu gdzie ma obroze. Po tygodniu juz nie widac. Przednie lapy lece maszynka tez na 6 mm od gory ale z wlosem troche ponizej lopatek.... nie lubie jak sie lapy strasznie od korpusu odcinaja. Tylnie lapy jak widac na tej jednej, gole pod wlos na 6 mm zaczynajac troche ponad tylnia kostka. Reszte podcinam nozyczkami, bo jak sie za krotko zetnie to wlosy na kostce brzydko odstaja, biale znaczenie na nodze tez zostawiam ciut dluzsze i wyrownuje nozyczkami.

[URL="http://img56.imageshack.us/my.php?image=img181224st.jpg"][IMG]http://img56.imageshack.us/img56/6112/img181224st.th.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Chcialam zmienic sobie awatar i patrzcie co wyszlo,przykrajalam go i poprawialam i jakos straszna .Jak to zrobic? Mam program IrfanView lub Adobe Photoshop ,jak zmniejszyc zdjecie ale nie kosztem jakosci?

Posted

Ja w Photoshopie zmniejszam poprzez "save for web"
Możesz też zmniejszyć fotkę przez [URL="http://www.imageshack.us"]www.imageshack.us[/URL]

Posted

[quote]Ja w Photoshopie zmniejszam poprzez "save for web"[/quote]Save for web to sie zapisuje a nie zmniejsza :P

Romas, jak znajdę to duże zdjęcie to ci zmniejszę.

edit: dałbym głowę, że jest w galerii :D

Posted

oczywiscie, ze sie zmniejsza, dużo łatwiej niż poprzez resize
można sobie wybrać rozmiar w pikselach albo cm i do tego wybrać w jakiej jakości ma być zdjęcie

Posted

Nigdy nie zauważyłem tam opcji zmniejszania, ale nie chce mi sie teraz włączać PS, żeby to sprawdzić, skoro tak mówisz to tak jest ;)

no i mam pytanie: W jaki sposób dokładniej trymuje się tak sznaucera?
[url=http://www.remus.dti.ne.jp/~joker01/syunacut/syunacut1.html]http://www.remus.dti.ne.jp/~joker01/syunacut/syunacut1.html[/url]
Na tych zdjęciach niewiele widać :( Podzielcie się wiedzą :P

Posted

hm...ja to blondynka jestem ,nie umiem zmniejszyc przez imageshack, moze bardziej lopatologicvznie mowicie do mnie.
Czarne Gwiazdy tego zdjecia co chce zmniejszyc nie ma w galerii.

Posted

[COLOR="Magenta"][/COLOR]Hej, witam Wszystkich. U nas na Śląsku świeci ładnie słońce:lol: . [B]GRATULUJĘ [/B]Wszystkim wystawiającym w ostatni weekend wszystkich zdobytych trofeów:lol: . Białe mini są śliczne:Cool!: , więc dla [B]jostry [/B]szczególne gratulacje. [B]Romas [/B]Twoje dwie sunie bardzo ładnie się razem prezentują a małe czarne wiejskie [B]Justy [/B]mogłoby spokojnie pokazać się na wystawach:lol: . Już kiedyś pisałam, że jak na czarną mini przystało ma faktycznie czarny kolor:lol: . [B]Elitesse [/B]gratuluję udanej córeczki, ze zdjęcia wynika, że to bardzo poprawna w budowie suczka:lol: , ale faktycznie sierść można lepiej przygotować:shake: . [B]Orsini[/B], również gratuluję kolejnych sukcesów:loveu: .

[B]Czarne Gwiazdy [/B]ja aż tak dokładnie nie wyskubuję swoich psów. Generalnie jest to metoda dla mnie przerażająca:shake: , ale większość amerykańskich miniatur, żeby miały poprawny szorstki włos wymagają podobno takiego zabiegu:cool1: . Ani średniaki, ani olbrzymy nie wymagają tak dokładnego wyrwania sierści. Aktualnie stosuję raz w roku dokładniejsze przetrymowanie w momencie, jak pies jest mocno odrośnięty i włos łatwo wychodzi. Zajmuje mi to ok. 1 godziny a następnie resztę golę maszynką ale tak, żeby pozostawić 2 mm włosa. Następnie przez cały rok tylko przetrymowywuję, starając się wyciągnąć głównie podszerstek, ale przy okazji wychodzi trochę włosa okrywowego, ten dojrzały słabo się trzymający:lol: .

Posted

Hej Bianka zalapala sie na zdjecie z agility :-)
tu jest link
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=2423&page=621"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=2423&page=621[/URL]

Marisia ,dziekuje za komplement :-)
Pokazywalam to co zrobilam z sierscia Bianki ,hodowcy sznuacerow :-):-) i osoba ta :-) powiedziala ,ze nie jest zle i mozna tak robic.
kamien z serca ,bo juz mnie tu nastaraszyliscie,ze poknocilam.
Dotarl do mnie zamowiony przez sewinga Coat King wiec bede mogla usprawnic sobie prace.
Na razie zamowilam tego z wiekszym rozstawem zebow (520? chyba) ale oczywiscie dla sznuecrow.A zaraz zamwie drugi ciasniejsz.
Oni w tej firmie szybko dziala ,wysylka zrealizowana w 24 h ,jedno tylko zastrzezenie ,ze nie zbyt rozmowni sa :-) nie moglam uzyskac odpowiedzi na pewne p-ytania.No ale...szybka wysylka to juz polowa sukcesu ,no i cena dobra!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...