Olivka Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 Elitesse, Jostra gratulacje! Miło jak dzieci z własnym przydomkiem wygrywają. Wiedziałam, że Andzia, to dziewczyna z klasą.:razz:
Elitesse Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 [quote name='jostra']Elitesse - gratki dla córeczki, mam jej fotki :) [/QUOTE] super !! no to czekam az sobie odpoczniesz :) [QUOTE] Moje sznaucerki spisały się na medal (i nie tylko ;) - bo jeszcze 3 puchary) Lamborghini - CWC, Najlepszy Pies w Rasie, Zwycięzca Rasy, [B]NAJPIĘKNIEJSZY SZNAUCER WYSTAWY[/B]!!! :multi: :multi: :multi: Andzia pokazywała się tak pięknie, że na koniec wystawy miała już swój fanklub :eviltong: Dostała ocenę wybitnie obiecującą, została Zwycięzcą Szczeniąt i zajęła III lokatę na BIS szczeniąt :multi: :multi: :multi:[/quote] GRATULACJE !! :laola:
kaj-oli Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 Witam wszystkich sznauceromaniaków jak i ich pociechy. Miałam przywitać sie już dawno ale jakoś tak wolałam obserwować i troszke się uczyć niż zabierać głos.Jestem niedoświadczona jako hodowca sznaucerów ale odkąd zamieszkała z nami Heca - sznaucerka miniatura p&s to musze sie wiele nauczyć.Ma 1,5 roku i jeszcze wiele wystaw przed sobą. Ja stawiam pierwsze kroki w pielęgnacji sznaucerki i narazie jakoś... jakoś się kręci. Jak palne gafe gdzieś zabierając głos to nie kszyczcie....!:lol:
Elitesse Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 [quote name='kaj-oli']Witam wszystkich sznauceromaniaków jak i ich pociechy. [/quote] witaj !! napisz cos o swojej suczce
kaj-oli Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 nie wiem co powinnam napisać? Jest pogodna , rozbrykana i radosna z zarazem bardzo posłuszna.Nie jest to moja " nauka", lecz poprzedniej właścicielki! Ma świetny kontakt z pieskami i u niej w domu panuje rodzinna atmosfera w psim towarzystwie!Zresztą jak mogło by być inaczej u kogoś kto kocha czworonogi!:multi:
orsini Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 GRATULUJE ZWYC|IEZCOM!!!! Ja tez sie pochwale: wczoraj w Grudziadzu : Wiktor-CWC,NPwR,Best of Breed, a Skorus zadebiutowal w klasie doroslej i...ocena DOSKONALA:)))i srebrny medal!!!!fajnie sie pokazala, wiec jestem bardzo zadowolona z suczki!:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
kaj-oli Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 dla mnie temat wystaw to narazie temat TABU, niewiele rozumiem z tej terminologii!:-( ale mam nadzieje ze szybko sie to zmieni!:lol:
orsini Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 dalej nie bardzo chce:)))bo tak jakby ciemna:)))))co nie zmienia faktu, ze sucz mi sie zajebiscie podoba i chcialabym miec wszystkie takie jak ona:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
Pink Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 [quote name='Elitesse']a ty nie chcialas Skorki :loveu: wystawiac !![/quote] nie chciala Skorka wystawiac :crazyeye: na glowe Jej padlo :mad: Gratki dla wszystkich psiakow ... no moze dla wlascicieli tez, ale jakby pies potrafil sie sam uczesac to nawet wlasciciel nie byl by mu potrzebny :cool3:
Romas Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 Gratulacje dla Wygranych dzisiejszej wystawy :-) Fajnie Wam poszlo :-) Ja wlasnie wrocilam z dzialeczki .Moje pieski zbiegaly sie prawei na smierc :-) ,wykapaly sie z tysiac razy w pobliskiej rzeczce,wytarzaly w piachu i mam je do jutra z gowy :-) Piekny dzien byl . Moze rzuce kilka zdjec do galeri zeby unaocznic przybycie wiosny juz na stale do naszego kraju :-)
Pink Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 Madziorko, znalazlam tylko jedno zdjecie golasa bez firanek :lol: Akurat podczas strzyzenia, pies musial sie napic to wykorzystalam i foto cyknelam... brzucho ma wygolone na krotko i klate tez. Jedna tylnia noga jest zrobiona, inne jeszcze nie dokonczone. Floyda jade na 6 mm jak owce tylko pod wlos, glowe na 3 mm ... widac zreszta na szyi odciecie, ale robie to odciecie w miejscu gdzie ma obroze. Po tygodniu juz nie widac. Przednie lapy lece maszynka tez na 6 mm od gory ale z wlosem troche ponizej lopatek.... nie lubie jak sie lapy strasznie od korpusu odcinaja. Tylnie lapy jak widac na tej jednej, gole pod wlos na 6 mm zaczynajac troche ponad tylnia kostka. Reszte podcinam nozyczkami, bo jak sie za krotko zetnie to wlosy na kostce brzydko odstaja, biale znaczenie na nodze tez zostawiam ciut dluzsze i wyrownuje nozyczkami. [URL="http://img56.imageshack.us/my.php?image=img181224st.jpg"][IMG]http://img56.imageshack.us/img56/6112/img181224st.th.jpg[/IMG][/URL]
Romas Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 Chcialam zmienic sobie awatar i patrzcie co wyszlo,przykrajalam go i poprawialam i jakos straszna .Jak to zrobic? Mam program IrfanView lub Adobe Photoshop ,jak zmniejszyc zdjecie ale nie kosztem jakosci?
jostra Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 Ja w Photoshopie zmniejszam poprzez "save for web" Możesz też zmniejszyć fotkę przez [URL="http://www.imageshack.us"]www.imageshack.us[/URL]
Czarne Gwiazdy Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 [quote]Ja w Photoshopie zmniejszam poprzez "save for web"[/quote]Save for web to sie zapisuje a nie zmniejsza :P Romas, jak znajdę to duże zdjęcie to ci zmniejszę. edit: dałbym głowę, że jest w galerii :D
jostra Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 oczywiscie, ze sie zmniejsza, dużo łatwiej niż poprzez resize można sobie wybrać rozmiar w pikselach albo cm i do tego wybrać w jakiej jakości ma być zdjęcie
jostra Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 zdjęcie pomniejszone przez imageshack: [IMG]http://img76.imageshack.us/img76/3903/romas4vt.jpg[/IMG]
Czarne Gwiazdy Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 Nigdy nie zauważyłem tam opcji zmniejszania, ale nie chce mi sie teraz włączać PS, żeby to sprawdzić, skoro tak mówisz to tak jest ;) no i mam pytanie: W jaki sposób dokładniej trymuje się tak sznaucera? [url=http://www.remus.dti.ne.jp/~joker01/syunacut/syunacut1.html]http://www.remus.dti.ne.jp/~joker01/syunacut/syunacut1.html[/url] Na tych zdjęciach niewiele widać :( Podzielcie się wiedzą :P
Olivka Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 Czarne Gwiazdy! Na tych zdjęciahc wszystko dokladnie widać. Najpierw praca trymerem, a potem skubanie ręczne.:roll:
Romas Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 hm...ja to blondynka jestem ,nie umiem zmniejszyc przez imageshack, moze bardziej lopatologicvznie mowicie do mnie. Czarne Gwiazdy tego zdjecia co chce zmniejszyc nie ma w galerii.
marisia Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 [COLOR="Magenta"][/COLOR]Hej, witam Wszystkich. U nas na Śląsku świeci ładnie słońce:lol: . [B]GRATULUJĘ [/B]Wszystkim wystawiającym w ostatni weekend wszystkich zdobytych trofeów:lol: . Białe mini są śliczne:Cool!: , więc dla [B]jostry [/B]szczególne gratulacje. [B]Romas [/B]Twoje dwie sunie bardzo ładnie się razem prezentują a małe czarne wiejskie [B]Justy [/B]mogłoby spokojnie pokazać się na wystawach:lol: . Już kiedyś pisałam, że jak na czarną mini przystało ma faktycznie czarny kolor:lol: . [B]Elitesse [/B]gratuluję udanej córeczki, ze zdjęcia wynika, że to bardzo poprawna w budowie suczka:lol: , ale faktycznie sierść można lepiej przygotować:shake: . [B]Orsini[/B], również gratuluję kolejnych sukcesów:loveu: . [B]Czarne Gwiazdy [/B]ja aż tak dokładnie nie wyskubuję swoich psów. Generalnie jest to metoda dla mnie przerażająca:shake: , ale większość amerykańskich miniatur, żeby miały poprawny szorstki włos wymagają podobno takiego zabiegu:cool1: . Ani średniaki, ani olbrzymy nie wymagają tak dokładnego wyrwania sierści. Aktualnie stosuję raz w roku dokładniejsze przetrymowanie w momencie, jak pies jest mocno odrośnięty i włos łatwo wychodzi. Zajmuje mi to ok. 1 godziny a następnie resztę golę maszynką ale tak, żeby pozostawić 2 mm włosa. Następnie przez cały rok tylko przetrymowywuję, starając się wyciągnąć głównie podszerstek, ale przy okazji wychodzi trochę włosa okrywowego, ten dojrzały słabo się trzymający:lol: .
Romas Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 Hej Bianka zalapala sie na zdjecie z agility :-) tu jest link [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=2423&page=621"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=2423&page=621[/URL] Marisia ,dziekuje za komplement :-) Pokazywalam to co zrobilam z sierscia Bianki ,hodowcy sznuacerow :-):-) i osoba ta :-) powiedziala ,ze nie jest zle i mozna tak robic. kamien z serca ,bo juz mnie tu nastaraszyliscie,ze poknocilam. Dotarl do mnie zamowiony przez sewinga Coat King wiec bede mogla usprawnic sobie prace. Na razie zamowilam tego z wiekszym rozstawem zebow (520? chyba) ale oczywiscie dla sznuecrow.A zaraz zamwie drugi ciasniejsz. Oni w tej firmie szybko dziala ,wysylka zrealizowana w 24 h ,jedno tylko zastrzezenie ,ze nie zbyt rozmowni sa :-) nie moglam uzyskac odpowiedzi na pewne p-ytania.No ale...szybka wysylka to juz polowa sukcesu ,no i cena dobra!
Elitesse Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 [quote name='Czarne Gwiazdy']węszę kolejną zadymę...[/quote] tym razem nie u nas :evil_lol:
Recommended Posts