Murka Posted July 15, 2015 Author Posted July 15, 2015 Jest fantastyczny... a z ogłoszeń nada cisza... :( Quote
Murka Posted July 17, 2015 Author Posted July 17, 2015 Kongres pojechał dziś do domku :) Przyjechali do nas ludzie bardzo fajni, którzy chcieli adoptować jakąś biedę jako towarzystwo dla ich suni (mix amstafka z odzysku), bo niedawno straciła kumpli do zabaw i było jej smutno. Zapoznawaliśmy ją przez 3 godziny z 4 różnymi psami i było ciężko, sunia bała się, kłapała zębami itd. Dopiero Kongresowi udało się przełamać lody i zachęcić suńkę do wspólnych gonitw. No i tak padło na niego :) Quote
bela51 Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 Trafiłam tu z wątku Ergo :) Gratuluje Kongresowi, ze potrafił zawalczyc o domek i dogadał sie z sunia :) Quote
Murka Posted July 19, 2015 Author Posted July 19, 2015 Wieści z DSu :) Pieski zaraz po przyjeździe do domu zaczęły się bawić i ganiać. Muka pokazała Kongresowi podwórko i różne fajne zakamarki (gdzie Pani czasem zostawia buty i gdzie można super wytarmosić wycieraczkę) później do godz 22 były gonitwy i zabawy. Pieski nie bardzo chciały być rozdzielone na noc ale Muka była padnięta a mały ciągle w akcji więc o 22.00 został ukołysany do snu na wersalce w letniej kuchni. Muka odpoczywała jakieś 30 minut a potem zażądała wypuszczenia przyjaciela. Cóż bylo robić, Kongres został wypuszczony i do 24.00 tak zmęczył Mukę, że tym razem prosiła żeby już go położyć spać. Tak minęła pierwsza noc. Jeśli chodzi o jedzenie to o dziwo nie ma żadnych zgrzytów i zazdrości. To samo jeśli chodzi o legowiska czy budy. Muka jest szczęśliwa a mały chyba się zakochał. W największy upał leżały sobie razem przytulone w krzakach "trzymając się niemal za rączki" :). Tą noc Kongres spędził razem z Muką , bronił podwórka i groźnie szczekał. Jest tak zapatrzony w swoją przyjaciółkę , że stara się robić wszystko dokładnie tak jak ona. Muka przeciąga się w dziwaczny sposób a Kongres robi za chwilę dokładnie to samo. Jest wesoło :) Quote
ewkar Posted July 20, 2015 Posted July 20, 2015 No i co tu komentować? Dwa przeszczęśliwe psy, a ilu ludzi się cieszy? Quote
ewkar Posted July 20, 2015 Posted July 20, 2015 Pan przyjechał w piątek z córką, obojgu Kongres podobał się bardzo, a on jakby wiedział i przymilał się do nich jak do swoich, ale oboje stwierdzili, że "mama ich zabije" i nie wzięli Kongresa... Może jeszcze uda im się ją namówić... A tymczasem Kongres z Tusią: A więc kolejny raz wychodzi na to, że czasem los za nas decyduje i dobrze.Gdyby Kongres wtedy pojechał, nie miałby takiego super domku teraz.Innymi słowy, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Quote
Gusiaczek Posted July 20, 2015 Posted July 20, 2015 Cudownie! Kto z nas nie kocha takich szczęśliwych finałów bezdomności ? :) Byli sobie przeznaczeni i Kongres wiedział o tym ;) Quote
Murka Posted July 23, 2015 Author Posted July 23, 2015 Z bazarku jest 47 zł dla Kongresa. Dodatkowo DS Kongresa przekazał 200 zł na psiaki w hotelu, którym nie mogli podarować domu. Z tego 10,50 zł zostawiam dla Kongresa, aby pokryć całość kosztów wet (rozliczenie w pierwszym poście), a resztę (189,50 zł) przekazuję na konto Erga, ponieważ to jego najbardziej było żal Państwu, że nie mogą go adoptować - suńka chciała go zjeść ;) Ergo był najmniej adopcyjny z kliki psów, które brali pod uwagę. Quote
Murka Posted July 30, 2015 Author Posted July 30, 2015 Wieści od Kongresika :) Oficjalnie zmienił imię z Kongres na Tajfun. Nie żeby Kongres to było brzydkie imię ale to co wyczynia ten psiak to raczej pod tajfun podchodzi :) Jest go wszędzie pełno, tarmosi Mukę, zabiera jej smakołyki, je z jej miski i ze swojej jednocześnie a ona mu na to wszystko pozwala. Jest strasznie szczęśliwa mimo, że on jest pierwszy do głaskania i odpycha ją ode mnie. Suchej karmy na razie nie bardzo chce jeść ale mokrego je coraz więcej i mam nadzieję, że za jakiś czas troszkę utuczę chudzinkę. Przesyłam kilka fotek z dzisiaj. Kilka zabawek zostało już "zamordowanych" teraz przyszła pora na wycieraczkę i wykopaliska. Mam przed wejściem sporą dziurę, prawdopodobnie pieski kopią tunel żeby przedostać się do Chin. Tajfun rozpoczął wykopaliska, Muka pogłębia tunel, praca zespołowa :) Pozdrawiam i następne fotki podeślę jak już Tajfun nabierze troszkę ciałka:) Quote
Gabi79 Posted July 30, 2015 Posted July 30, 2015 Cudownie się czyta takie wieści!!! Wspaniała psia przyjaźń!!! Kongresik/Tajfun podobny troszkę do Nelusi - mojej tymczasowiczki. Quote
malagos Posted August 2, 2015 Posted August 2, 2015 Cudne wiesci! Ależ się te psiaki odnalazły, jak w korcu maku :) Quote
Recommended Posts