paros Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Znaleziono dwie sunie, mamę z córeczką. Nie wiadomo skąd nagle pojawiły się w Zielonce, zagubione, samotne i bezdomne. :-( Mama dostała imię Sawa, a córkę nazwano Pusią. Pusia znalazła już dom :lol: ale jej mama Sawa jest bezdomna. :-( Szukamy domu dla Sawy. Sawa znajduje się pod opieką Fundacji w Obronie Zwierząt Maja. Kontakt: p. Małgosia tel. 0 888 423 034 (po południu) p. Joanna tel. 0 507 132 363 Quote
papudraczek Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 jaka piękna!!z chęcią bym :mad: pogadała z tymi ludziskami co zostawiają pieski!!!Wziełabym sunię ale miesiąc temu w lesie znalazłam porzucone szczenie i mam komplet w domciu!! :oops: jest cudna!! znajdzie dobry domek Quote
paros Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 Sunia czeka na dom, kochający dom :roll: Quote
elainfo Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 o mamo...... tragedia za tragedią.... SAWA jest jak starsza siostra Witusia.........od KWL...;-))piekna sunia. Quote
paros Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 chyba jednak nikt nie zauważył suni :shake: :-( Quote
_beatka_ Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 paros dzis juz chyba nie zdarze porobic jej ogloszen ale postarm sie jutro przed wyjazdem:cool3: sunia jest przepiękna, taka flatkowata;) Quote
KWL Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 I nikt do tego cuda nie zagląda ??? Nie wierzę cud na cudami kolejka powinna stać i błagać a tu pustki ? Quote
Zmysł Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 elainfo napisał(a):o mamo...... tragedia za tragedią.... SAWA jest jak starsza siostra Witusia.........od KWL...;-))piekna sunia. Prawda? Też to zauważyłem. Quote
KWL Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Sądzę że raczej średnia siostra między Vitem a Luckiem. Trzeba się ślicznotą poważnie zając. Nie ma na co czekać. Quote
betty_labrador Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 czy ewentualnie bedzie mozliwy transport do zorganizowania? jesli ktos nie bedzie mogl przyjechac? Mysle ze Sawa bedzie miec domek w Radomiu :) dalam namiar jednej dziewczynie, i mowi ze ja wezmie :multi: :multi: (mam nadzieje ze sie nie rozmysli). w jakim wieku jest Sawa? Quote
KWL Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Bardzo na oko - bo ze zdjęć to wygląda n najwyżej 3 lata, ale lepiej chyba żeby się wypowiedział ktoś kto ją widział z bliska. Do Radomia ? zero problemu. Quote
paros Posted August 18, 2007 Author Posted August 18, 2007 betty_labrador napisał(a):czy ewentualnie bedzie mozliwy transport do zorganizowania? jesli ktos nie bedzie mogl przyjechac? Mysle ze Sawa bedzie miec domek w Radomiu :) dalam namiar jednej dziewczynie, i mowi ze ja wezmie :multi: :multi: (mam nadzieje ze sie nie rozmysli). w jakim wieku jest Sawa? P. Joanna mówiła, że ktoś przysłał SMS-a, że czeka na sunię na dworcu w Radomiu dnia ...... o godz..... że nie dzwoni bo nie ma minut. Kiedy p.Joanna zadzwoniła, to powiedziała, że będzie czekała na dworcu..... Coś nie tak:shake: Quote
betty_labrador Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 paros napisał(a):P. Joanna mówiła, że ktoś przysłał SMS-a, że czeka na sunię na dworcu w Radomiu dnia ...... o godz..... że nie dzwoni bo nie ma minut. Kiedy p.Joanna zadzwoniła, to powiedziała, że będzie czekała na dworcu..... Coś nie tak:shake: ta dziewczyna mi pisala smsa ze bedzie w Radomiu o 14 w niedziele. I nie wiedziala jeszcze wtedy, ja tez nie wiedzialam, ze potrzebna jest procedura adopcyjna. I myslala ze przywiezie ktos suczke do Radomia, a ona ja wezmie do siebie do Mielca. Napisalam jej wczoraj sms o tej procedurze to sie nie odezwala. Ona chce wziac bardzo Sawe. Tylko zeby ktos sie znalazl z Mielca i sprawdzil ja jak najszybciej. Moze Sawa mialaby szybciej domek. Quote
elainfo Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 betty_labrador napisał(a):ta dziewczyna mi pisala smsa ze bedzie w Radomiu o 14 w niedziele. I nie wiedziala jeszcze wtedy, ja tez nie wiedzialam, ze potrzebna jest procedura adopcyjna. I myslala ze przywiezie ktos suczke do Radomia, a ona ja wezmie do siebie do Mielca. Napisalam jej wczoraj sms o tej procedurze to sie nie odezwala. Ona chce wziac bardzo Sawe. Tylko zeby ktos sie znalazl z Mielca i sprawdzil ja jak najszybciej. Moze Sawa mialaby szybciej domek. hmm. no tak to jest niestety.. ale aby wyeliminowac psie tragedie w przyszlości osoba chcąca dac dom psinie musi zaakceptowac warunki zawarte w umowie adopcyjnej.. a waszystko zaczyna sie od spotkania "face to face" z tą osobą.. a potem podpisanie umowy adopcyjnej itd..raczej nie praktykuje sie podrzucania psa na dworzec.. ylko bezposrednio do miejsca docelowego , w którym pies bedzie przebywał;-) daleko jest Mielec od Radomia?? Quote
paros Posted August 19, 2007 Author Posted August 19, 2007 Napisałam do dogomaniaczek z okolic Mielca :lol: Quote
agusiazet Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Ja jestem z Mielca i jeśli podacie mi namiary na PW, telefon i adres, wprost z radością sprawdzę domek, bo sunia jest cudna i zasługuje na domek. Jeśli wypadnie ok., mogę i kontrolkę poadopcyjną przeprowadzić. Czekam na dane!!! Quote
elainfo Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 paros napisał(a):Napisałam do dogomaniaczek z okolic Mielca :lol: ubiegłas mnie:diabloti: przed chwila odkryam ,że Agusia zet jest z Mielca, heeeh imiałam to wrzucic na watek;-))) Quote
agusiazet Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Super, ze zostałam odkryta:diabloti:!!! Dzwoniłam pod podany telefon, niestety abonent chwilowo niedostępny. Będę próbować i oczywiście dam znać co się wykluło!!! Quote
piekielnyaniolek18 Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Przepraszam za pytanie ale która z suczek na zdjęciu to Sawa ta z białą klatką?? Quote
agusiazet Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Niestety, pomimo sygnału, nikt komórki nie odbiera. Będę próbować!!! Quote
piekielnyaniolek18 Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 jak dla mnie ta cała czarna wygląda młodziej więc myślałam że to jest córka Sawy.Może ktoś kto zna suczkę się wypowie, napisze coś o jej charakterze itp.Byłabym bardzo wdzięczna:oops: Quote
Recommended Posts