Elisabeta Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 Felix,... :mellow: Na wątkach Zwierzaków z BDT Sylwiji jest za mało ludzi... I to jest niesprawiedliwe. :( Bo BDT na Dogo coraz mniej. Tak jak pisała Nutusia... Sama trafiłam tu dopiero niedawno. Dzięki banerkom. ;) Quote
sylwija Posted July 18, 2015 Author Posted July 18, 2015 jest mało ludzi, bo zwierzaki bezpieczne ja tez źle robię, bo zamiast jak jest kiepsko robić zdjęcia i apele rozsyłać, to ja zgarniam zwierzaka, a potem się martwię.. jakoś nie mogę się nauczyć dzisiaj np. Felek teraz zachowywał się bardzo poprawnie. a złudne to, bo nie wiadomo, kiedy się objawi jego 'druga natura' na pewno w jakiejś mierze zależy to od tego, że coś zaburza rytm codzienny, jak wtedy kurier, jak może ludzie w polu zachowujący się głośniej.. trudno przewidzieć tak do końca.. edit. jakos to dogo nie najfajniejsze teraz. nie mogę się doszukać swoich nawet wątków wybieram z profilu po postach.. za każdym razem.. Quote
b-b Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 Felix,... :mellow: Na wątkach Zwierzaków z BDT Sylwiji jest za mało ludzi... I to jest niesprawiedliwe. :( Bo BDT na Dogo coraz mniej. Tak jak pisała Nutusia... Sama trafiłam tu dopiero niedawno. Dzięki banerkom. ;) Ale ja zapraszałam ponad 200 osób z listy do Felixa i widać jaki jest odzew. Quote
Elisabeta Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 jakos to dogo nie najfajniejsze teraz. nie mogę się doszukać swoich nawet wątków wybieram z profilu po postach.. za każdym razem.. Sylwijo, wkleję mój post z innego wątku. Może Ci pomogę. :) Można odzyskac swoje wątki Swoje dosłownie i te, w których się pisało posty. Sama tego nie wymyśliłam. To Rozi napisała na innym wątku. ;) Należy wejśc po zalogowaniu w ZOBACZ NOWĄ ZAWARTOŚC. Potem z boku, po lewej stronie należy wybrac funkcję TEMATY, W KTÓRYCH UCZESTNICZYŁEŚ. I zaznaczyc też okres, z jakiego ma byc ta zawartosc. Np. rok. Obie funkcje mają byc zaznaczone na fioletowo czy amarantowo. ;) To będzie odpowiednik dawnej MOJEJ ZAWARTOŚCI, która po awarii jest pusta. Funkcja jest nieczynna. Potem już zawsze wchodzisz sobie po zalogowaniu z ZOBACZ NOWĄ ZAWARTOŚC. Quote
sylwija Posted July 18, 2015 Author Posted July 18, 2015 mam 'Przepraszamy, nie znaleziono treści.'.. dziwne dość.. Quote
sylwija Posted July 18, 2015 Author Posted July 18, 2015 Felix. cudowny kochany, podobno typowy 'foxterrier' pilnie potrzebujemy dla niego domu - doświadczonego, odpowiedzialnego jest młody, inteligentny, trudny.. kontakt 514r045805 rozmawiałam dzisiaj z behawiorystą nie robi sie takich rzeczy - nie widać psa, sytuacji.. ale pan ma duże doświadczanie, opisałam, co mogłam,,' nie ma co dywagować, Felek, jak najszybciej powinien znaleźć dom , ds, doświadczony i zdeterminowany. 1 Quote
Elisabeta Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 mam 'Przepraszamy, nie znaleziono treści.'.. dziwne dość.. Sylwijo, wszyscy tak mamy na Dogo... Dlatego wysłałam Ci instrukcję. To działa... ;) Na szczęście bywasz chyba tylko na kilku wątkach. Możesz wchodzic z postów tak jak robisz. Ale spróbuj wg tego, co napisałam. Jest jeszcze jeden sposób. Możesz śledzic ważne dla Ciebie wątki. Nad treścią każdego wątku, po prawej stronie jest funkcja ŚLEDŹ TEN TEMAT. Włącz ją i potwierdź. Wtedy na maila będą przychodzic zawiadomienia o nowych postach. Tak jak kiedyś w subskrypcjach. Te śledzone wątki wejdą do zakładki LUBIANA ZAWARTOŚC, którą znajdziesz w tabliczce, gdzie siedzi też dziś już pusta Moja Zawartośc. W tabliczce, która się pojawia, gdy klikniesz po zalogowaniu na swój nick. Przepraszam, Felku.. ;) Quote
sylwija Posted July 18, 2015 Author Posted July 18, 2015 a u nas, to mogę sobie tylko separować.. Quote
sylwija Posted July 18, 2015 Author Posted July 18, 2015 a u nas, to mogę sobie tylko separować.. Quote
sylwija Posted July 18, 2015 Author Posted July 18, 2015 Przepraszamy, nie znaleziono treści. .. wg instrukcji.. Quote
Elisabeta Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 Sylwijo, dawnej Mojej Zawartości już nie ma. Tam wyskakuje ten komunikat, że nie znaleziono treści i pewnie tam nadal wchodzisz... Po ustawieniach wg instrukcji, wchodź już zawsze na Dogo po zalogowaniu w "Zobacz nową zawartośc"... Spróbuj... :) Przy okazji przytulam niedzielnie Felixa. :) Quote
Elisabeta Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 Jeszcze... ;) Sylwijo, patrzę na rozliczenie Felusia... Wpłaty poszły na zaległe wydatki. Na karmę, którą kupowałaś jakiś czas temu... Dawno? Jak będziesz się przymierzała do następnego worka, to napisz... Postaram się pomóc. Oczywiście karma może byc już niepotrzebna, bo Chłopak do Domu pójdzie... :) B-b,... sprytnie zmniejszyłaś banerki. :D Takich to Ci wejdzie w podpis ze dwadzieścia. ;) Quote
b-b Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 B-b,... sprytnie zmniejszyłaś banerki. :D Takich to Ci wejdzie w podpis ze dwadzieścia. ;) ...żeby nie dostać opierpapier ;) Wiem ,że wielka gabarytowo całość sygnaturek sprawia przeglądającym na tabletach a zwłaszcza telefonach kłopot. Quote
Nutusia Posted July 20, 2015 Posted July 20, 2015 Oj, Felicjan, Felicjan... :( Nie mam pojęcia co doradzić, bo się nie znam. Ze swoimi psami i tymczasami działam czysto intuicyjnie i "jakość jest". Na prawdziwą pracę z nimi też nie mam czasu i możliwości. Dlatego prowadzę BDT, a nie hotel. Bo za nasypanie karmy, wyjazd do weta czy głaskanie brać pieniądze jest po prostu niemoralne! Takimi przypadkami powinny się zająć hotele, gdzie płaci się (no właśnie, za co?...). A znam tylko 2, które sobie taki trud zadają. Quote
sylwija Posted July 20, 2015 Author Posted July 20, 2015 1. za skarby mi ta nowa zawartość nie wchodzi, wchodzę w zobacz nową zawartość jak zaznaczam - tematy, w których uczestniczyłeś, ostatni rok - na amarantowo, to niezmiennie mam nie znaleziono treści.. 2. karma, muszę się dopatrzeć w rachunkach, a zakup to za niedługo na pewno, ostatnio nie miałam głowy do tego wcale, ale chyba wszystko się kończy Batik pojechał do domku przynajmniej :) proszę o kciuki :) 3. ja tez zawsze sobie jakoś radziłam z psiakami, a dużo ich było i bardzo różne. z Felkiem jest specyficzna sytuacja generalnie behawaiorysta powiedział- separować z Aronem, bo się nie uniknie spięć, szukać pilnie domu - bez psów, na pewno dom tylko z doświadczeniem i konsekwentny ja myslalam, ze sie dogada z psami, moze i tutaj nawet z czasem ale nie da sie przewidziec, kiedy zaatakuje behawaiorysta - trudno mu mowic, jak nie widzial, psa, sytuacji, ale mowi, ze moze podloze lekowe, moze walka o wzgledy czloweka, ale ze na pewno nie odpusci a facet zna się na psach, w tym terrierach - one podobno "GŁOWNIE - gonic, łowić, zabić" w cudzysłowie oczywiście, i to podloze lekowe, daje do myslenia, bo nie wydawal mi sie lekliwy, ale to, co ja mowie, ze pobudzony, niespokojny, to może właśnie cos go wystraszyło druga sprawa, ze wzgledy czlowieka moga byc dla niego najwazniejsze, nie dopusci, az polegnie trudno uwierzyc, ze sie nie da, po prostu nie da. bo Felek taki jest . kochany, madry, super ma sie z nim kontakt.. i jeszcze na wypadach do puszczy, lasu, nad wisle, przeciez z Aronem i Runa - rewelacja.. ten sam temperament, taka sama potrzeba ruchu, energia, tez taki milusinski.. ale super do czasu, jak znów coś 'przeskoczy', a że 'przeskoczy' - pewne.. powinien być psim jedynakiem, ewentualnie może z jakas sunia - bo z Ninka zadnych problemow, nie wiem, czy tu jakakolwiek praca u nas cokolwiek by dala, zdaje się, że nie. nie da sie uniknac po prostu. ale na pewno dom docelowy na prace powinien byc nastawiony podobno nauka tylko przez zabawe, wlasnie zauwazylam, ze przysmaki w ogoel go nie ruszaja :) Feluś cudowny, ale poza wadami, no musi, po prostu musi ktos go zauwazyc, kto jest milosnikiem foksów.. Quote
Elisabeta Posted July 20, 2015 Posted July 20, 2015 1. za skarby mi ta nowa zawartość nie wchodzi, wchodzę w zobacz nową zawartość jak zaznaczam - tematy, w których uczestniczyłeś, ostatni rok - na amarantowo, to niezmiennie mam nie znaleziono treści.. Sylwijo, to ja już nic nie rozumiem. :( I przepraszam, że się tak rozpisywałam i tłumaczyłam, bo to może byc jakiś błąd w Twoim profilu (?)... Oj, to Dogo... Tu jakaś Mądra Głowa jest potrzebna. :( Dogomaniacy mają najróżniejsze problemy techniczne. Każdy swoje. A jak zaznaczysz w "Zobacz nową..." Tematy, które rozpocząlem"? Moze chociaż będziesz miała w "Nowej" swoje własne wątki, aktualne i starsze?... I jest też funkcja Śledzenia i Lubianej zawartości, o której pisałam ze dwie strony wstecz. Tylko że kilka Osób pisało, ze u Nich nie działa... :angry: Za Bafika w nowym Domku mocno trzymam kciuki. :) Na początku sierpnia wpłacę na karmę dla Felixa. Dzisiaj rozmawiałam z sąsiadką z bloku, która miała w życiu dwa foksy i dobrze wspomina ten czas... Mówiłam o naszym Ancymonku. ;) Tylko że pani ma ponad 80 lat. Świetnie wygląda, ale jednak... Pytałam raczej pod kątem dalszej rodziny, bo czasem jest tak, ze cała rodzina kocha konkretną rasę. Niestety. Tylko sąsiadka i Jej mąż mieli foksy i w ogóle psy. Ech... Quote
sylwija Posted July 20, 2015 Author Posted July 20, 2015 A jak zaznaczysz w "Zobacz nową..." Tematy, które rozpocząlem"? Moze chociaż będziesz miała w "Nowej" swoje własne wątki, aktualne i starsze?... nic nie widzę.. nie znaleziono.. też nie kapuję.. teraz zaznaczyłam śledzenie na tych wątkach zobaczymy strasznie ostatnio nerwowo, Antosia wciąż nie ma, z Felkiem się zamartwiam.. te foksiki to bardzo fajne, takie kochane pieski, ale niestesty, one podobno do polowań na dziki były wykorzystywane, może stąd taki charakter.. Quote
Elisabeta Posted July 20, 2015 Posted July 20, 2015 Widzę, że już wątek Felixa śledzisz, Sylwijo. ;) Jak klikniesz na cyferkę przy funkcji śledzenia, która pokazuje ilośc osób śledzących, to zobaczysz, kto jeszcze sledzi... Po moim poście dostaniesz maila o nowym wpisie. A śledzone wątki siedzą już w Lubianej zawartości. Po sąsiedzku z pustą teraz Moją zawartością. A jak chcesz znaleźc jakiś dawny wątek, to czasem wystarczy rzucic na swoją przeglądarkę fragment tytułu wątku, imię psa. Np. Mania, Dogomania. Jest Twoja Mania. :) Właśnie spróbowałam... ;) Często wyskakuje między innymi adresami i ten właściwy. Quote
b-b Posted July 20, 2015 Posted July 20, 2015 Nie wiem czy już o tym pisałam ale pomyślę o obazarku na karmę. Tylko za jakiś czas bo muszę się wyrobić z obiecanymi :) Quote
sylwija Posted July 20, 2015 Author Posted July 20, 2015 jak zaczęłam śledzić, to w ogóle mi się pokazały i takie, w których uczestniczyłam, i takie które rozpoczęłam cudowne ozdrowienie dogo ;) edit: właśnie chciałam do Mani dorzucic filmik - Mania łapie fale ;) udało jej się chyba bardzo :) mieszka w Warszawie, jeździe na Warmię, cieszy się życiem.. Quote
sylwija Posted July 20, 2015 Author Posted July 20, 2015 Nie wiem czy już o tym pisałam ale pomyślę o obazarku na karmę. Tylko za jakiś czas bo muszę się wyrobić z obiecanymi :) dzięki :) ja chętnie dorzucę coś do bazarku :) fant książkowy albo i nie :) Quote
Elisabeta Posted July 21, 2015 Posted July 21, 2015 jak zaczęłam śledzić, to w ogóle mi się pokazały i takie, w których uczestniczyłam, i takie które rozpoczęłam cudowne ozdrowienie dogo ;) Super! :) Czyli cuda się zdarzają. A niektórzy nie wierzą... ;) Quote
Nutusia Posted July 21, 2015 Posted July 21, 2015 E, no przecież cuda właśnie po to są, żeby się zdarzać! I Felicjanowi też się taki cud domkowy zdarzy, zobaczycie! ;) :D 1 Quote
yolanovi Posted July 22, 2015 Posted July 22, 2015 Sylwija, sunia z tego wątku http://www.dogomania.com/forum/topic/145027-elenka-już-w-ds-powodzenia-sunieczko-kochana/ powędrowała do domku i zostało nam 71 zł w spadku. Chcemy wspomóc skarpetkę Felixa Bardzo proszę o podanie nr konta. Quote
Recommended Posts