Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam u Nemo !! :)

99e45z.jpg

Nemo to 9 letni pies, małej wielkości w typie Yorka. Został przywiązany do drzewa przy schronisku... To spokojny i przytulny psiak, który nie potrzebuje dużej dawki ruchu dla niego wystarczy tylko miłość człowieka, miłość której w przeszłości został pozbawiony.  Nemo w stosunku do innych psów jest neutralny, do ludzi także nie okazuje żadnej agresjiW schronisku praktycznie cały dzień leży, patrząc z nadzieją że odzyska miłość człowieka,  niestety nasz staruszek ma czerwone i zaropiałe oczy. Szukamy dla niego DT lub DS. Osoby zainteresowane adopcją proszone są o kontakt na numer telefonu lub skrzynkę pocztową:

726-675-372 [Konrad Wawrzyniak]   [email protected] 

11m3o6a.jpg

20zwhat.jpg

Posted

Niestety, ale chyba tak. Jak dzisiaj widziałem to  jest opuszczony w dół . Dzisiaj jedynie był na 40 minutowym spacerze. W czwartek go pooglądam, postaram się o kolejne piękne zdjęcia i szerszy opis. Bidula :C 

Posted

to może być przyczyną małej ruchliwości Nemo, poproś o zdjęcie kręgosłupa, morfologię i biochemię, wątroba i nerki, bo gdyby coś było nie tak to trzeba widzieć czy można mu podać leki p. bólowe i p. zapalne. Dobrze by było poprosić też o T4, co prawda futerko ma ładne, ale coś ostatnio mamy sporo psów z chora tarczycą. Najtrudniejsze będzie leczenie oczu, bo krople trzeba stosować minimum 2 razy dziennie

Co do dt, będę próbowała coś mu szybko znaleźć

• Upvote 1
Posted

Przepraszam Konradzie, ustaliłam z Anią termin do obcięcia Nemo na piątek na 16:30, ale miałam telefon od Ani ze schroniska, że przyszedł pies po śmierci opiekuna cały w dredach i bardzo boli go naciągnięta skóra.

Bardzo żal mi tego psiaka, nawet myślałam żeby go obciąć ale moja maszynka jest domowa i nie pociągnie takich dredów, a maszynka schroniskowa obecnie nie ma ostrzy, dlatego uprosiłam Anię, żeby obcięła zamiast Nemo tego beżowego w dredach, bo to nie dla urody tylko dla zdrowia. mam nadzieję, że mi wybaczysz, i Nemo także. 

Nemo umówiłam z inną dziewczyną, ale dopiero na przyszły tydzień, sam uzgodnisz szczegóły. 

Posted

Dzisiaj do Nemo uśmiechnął się los, przyszła rodzina która go zaadoptowała na stałe !!! :)). Gdy tylko go zobaczyli odrazu wiedzieli że chcą go adoptować, Psiak pierwszy raz merdał ogonem i skakał po ludziach !! Gdy tylko się zaklimatyzuje, Państwo obiecali że prześlą nam zdjęcia na skrzynkę pocztową a więc zobaczymy co u niego !. Rewelacja ;) 

Posted

Mimo, że Nemo w domku, wstawię jeszcze tu jego wyniki morfologii, które są w porządku. Ma parę wskaźników obniżonych, ale podobno to nic strasznego. Zresztą Państwo, którzy zaadoptowali Nemo wyniki mają i na pewno je skontrolują, będąc u weterynarza. Jego krew również czeka na jutrzejszą biochemię. Będzie można poinformować Państwa czy tutaj jest jakiś problem.

Morfologia%2520Nemo.JPG

Posted

Nemo w domku, niestety potrzebuję pieniędzy na leczenie i karmę !! :(  Psiak ma nieprawidłowe wskaźniki dotyczące wątroby i trzustki. Nie kwalifikuje się to jeszcze do leczenia farmakologicznego, ale konieczne jest podawanie specjalistycznej karmy. Po konsultacji z nową rodziną Nemo, zostało postanowione, że Fundacja zapewni przez jakiś czas finansowe wsparcie w kwestii wyżywienia i ew. leczenia psiaka. Dlatego prosimy, nie zapominajcie o Nemo i wesprzyjcie go finansowo ! :

Numer konta bankowego: 

Fundacja "PRZYSTANEK SCHRONISKO"
UL.RYMERA 1A LOK.26, 43-190 MIKOŁÓW 
67 1050 1243 1000 0090 3014 0421 
z dopiskiem "darowizna na psa Nemo" 

Dane do przelewu zagranicznego:
IBAN: PL 67 1050 1243 1000 0090 3014 0421
SWIFT: INGBPLPW