Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A u nas pomalutku. Spokojnie i przytulaśnie.
Kiciolec zwiedził już cały dom i wybrał sobie kilka ulubionych miejsc.
Ostatnio wskakuje na komódkę (1,8 m !!!) i zaszywa się w gąszczu paproci.
Apetyt ma doskonały. Jest bardzo zabawowa, jak mały kociak. Urządza sobie bieganinę po pokojach, z nagłymi zwrotami i wirażami. No i ma takie chochliki w ślepkach.
A ślepka ma ciekawej barwy, takie kanarkowo-groszkowe. Jak uda mi się zdjąć to Wam pokażę.

Na psa syczy a on by tak chciał ją polizać.
Kilka razy spała ze mną w łóżku :eviltong:. Przychodzi do mnie wtedy kiedy sama chce.

Ważyłam ją wczoraj: 4,5 kg. Ale nadal nie ma konkretnego imienia. Mówię na nią po prostu Kicia.

• Replies 598
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kićka nie reaguje na żadne moje nawoływania. A Zuzie - jak dziewczyny pisały są wredne i złośliwe ;). Nie chcę żeby była wredna i złośliwa (chociaż jak jeden domownik jej się naraził to rano nadział się na jej kupkę pod drzwiami swojego pokoju :diabloti:).

U mnie to już tradycja, że nowy zwierz czeka jakiś czas na swoje imię.
Kotek został Bazylkiem po 1,5 m-ca. A było to tak, że ścięłam bazylię i rozłożyłam do suszenia. No to kocurek sobie urządził dzikie harce w tejże bazylii i tak został Bazylim.

Miałam też maleńką chyba 4-5 tyg. kociczkę, która się błąkała bezdomna więc wylądowała ostatecznie u nas. Nie miałam pomysłu jak ją nazwać.
przyszedł kiedyś kolega i spytał jak ona ma na imię. Na to ja, że nie ma imienia. On się nazywał Józek więc mówi: jak to nie ma, nazwij ją Józia. No i tak została Józką.

Dwie suki on-ki chyba ze dwa miechy były bezimienne. W końcu w desperacji stwierdziliśmy, że skoro to owczarki niemieckie, to powinny mieć niemieckie imiona. I tak mam Bertę i Helgę.

Moja pierwsza kotka Mela była wyjątkiem, bo od razu było wiadomo, że będzie Mela, a następna Hesia (od Zapolskiej). No i została Melą. Ale Hesi nie było, bo była Józia.

Ale nagmatwałam, zrozumiałyście z tego coś ??? :lol:

Posted

Zosia4 napisał(a):
Kićka nie reaguje na żadne moje nawoływania. A Zuzie - jak dziewczyny pisały są wredne i złośliwe ;). Nie chcę żeby była wredna i złośliwa (chociaż jak jeden domownik jej się naraził to rano nadział się na jej kupkę pod drzwiami swojego pokoju :diabloti:).

U mnie to już tradycja, że nowy zwierz czeka jakiś czas na swoje imię.
Kotek został Bazylkiem po 1,5 m-ca. A było to tak, że ścięłam bazylię i rozłożyłam do suszenia. No to kocurek sobie urządził dzikie harce w tejże bazylii i tak został Bazylim.

Miałam też maleńką chyba 4-5 tyg. kociczkę, która się błąkała bezdomna więc wylądowała ostatecznie u nas. Nie miałam pomysłu jak ją nazwać.
przyszedł kiedyś kolega i spytał jak ona ma na imię. Na to ja, że nie ma imienia. On się nazywał Józek więc mówi: jak to nie ma, nazwij ją Józia. No i tak została Józką.

Dwie suki on-ki chyba ze dwa miechy były bezimienne. W końcu w desperacji stwierdziliśmy, że skoro to owczarki niemieckie, to powinny mieć niemieckie imiona. I tak mam Bertę i Helgę.

Moja pierwsza kotka Mela była wyjątkiem, bo od razu było wiadomo, że będzie Mela, a następna Hesia (od Zapolskiej). No i została Melą. Ale Hesi nie było, bo była Józia.

Ale nagmatwałam, zrozumiałyście z tego coś ??? :lol:

wszystko jasne :loveu: więc może czas na Hesię?

Posted

No to jeszcze bardziej zagmatwam: nie może być Heśka, bo na Heśkę reaguje Helga.

Kiedyś wlazłam na jakąś stronę w necie z tysiącami kocich imion. Nooo, wtedy to dopiero byłam w rozdrapie :???: :huh: :???:.

Posted

Psiur jedną nogą za drzwiami dla bezpieczeństwa, hihihihihi.
A nie można kici nazwać Myszka? i po sprawie:evil_lol:

Zosiu jak zawsze u Ciebie doborowe towarzystwo:lol:

Posted

No nie czepiata się tak do końca ;) oprócz tego, że potrafi być nieznośna bardzo to też potrafi być bardzoooo przekochana Zuzia...ma swoje humory indywidualistka ale który kot ich nie ma :lol: one właśnie dlatego takie kochane są :loveu: teraz np jest słodziutka i śpi mi na kolanach...a poza tym to najczęściej mówię do niej laleczka, bo taka ładna jest :loveu: ...
Zosia kotkowe imię na pewno dobre da :)

Posted

No pewnie, czekam tylko na jakieś olśnienie.

A kicia wymyśliła coś ciekawego. Otóż wchodzi do łazienki, wskakuje do wanny, nasika tam i później pędzi czym prędzej do kuwety i z zaciętością zawziętego kocidła zagrzebuje to co narobiła do wanny :evil_lol:.
No który kot to wymyślił. Może trzeba to opatentować :lol:.

Posted

No cóż, kićka sporo przesypia. A że śpi w wiklinowym domku, to tylko takież zdjęcie.

Tę karmę chętnie zajada, a i wątróbkę też nieraz w miseczce znajduje.
Kupię w przyszłym tygodniu szeleczki, bo przecież musi zobaczyć ogród.

Posted

Elkisz - ale wyjechałaś z tym umieraniem :diabloti:.

Klucha to nawet mojego psa-agresora codziennie ćwiczy więc gdzie jej tam myśleć o takich rzeczach.

Tweety - na wątku Barriego właśnie wstawiłam jesienny ogród.

Posted

Nie tak chcialam napisac- rzeczywiscie trafilam "Jak kula w plot"...:oops: . Oczywiscie,ze sie ciesze ze KLUSIA jest pelna werwy i ze rozrabia...:lol::lol::lol:

Posted

Oj tak, rozrabiara z niej niezła. Jak ma ochotę to przychodzi sama na mizianko ale jak nie chce to poczęstuje mnie ząbkiem i idzie w sobie wiadomym kierunku :diabloti:.

Posted

Zosia4 napisał(a):
Oj tak, rozrabiara z niej niezła. Jak ma ochotę to przychodzi sama na mizianko ale jak nie chce to poczęstuje mnie ząbkiem i idzie w sobie wiadomym kierunku :diabloti:.

Super!!!- Czyli to jest prawdziwy kot,a raczej kotka!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

A Klusior to ma w sobie chyba coś z misia, bo śpi całymi dniami w tym swoim domku.
Troszkę sobie połazikuje, pochrupie i dalejże spać.
Czasem słyszę jak po nocy buszuje po chacie.

No i to tyle nowego.

Myślę, że ciekawiej będzie jak jutro w końcu kupię te szeleczki i pójdziemy na spacerek powąchać trawkę.