AgusiaP Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 po raz kolejny dziękuję wszystkim za przybycie i wsparcie w każdej postaci. Sama Wasza obecność dużo znaczy :)) O Melci napiszę coś więcej po wizycie u weta, a wstępnie na jutro planujemy kąpiel, żeby panienka u weta wyglądała super cudnie :)) Zapytaj kochana jaki będzie koszt sterylki :) Quote
fegelle Posted February 26, 2015 Author Posted February 26, 2015 Koszt sterylizacji to 250 zł, nie mniej trzeba będzie się troszkę wstrzymać bo Melcia ma właśnie cieczkę :(( czy ja już dziękowałam Wszystkim za przybycie do Melci?? Gabi jesteś nieoceniona!! dziękuję wszystkim :) Quote
Panna Marple Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Koszt sterylizacji to 250 zł, nie mniej trzeba będzie się troszkę wstrzymać bo Melcia ma właśnie cieczkę :(( czy ja już dziękowałam Wszystkim za przybycie do Melci?? Gabi jesteś nieoceniona!! dziękuję wszystkim :) Mój wet twierdzi, że co najmniej dwa miesiące trzeba odczekać, gdyż sterylka powinna być robiona w trakcie wyciszenia hormonalnego i nigdy nie zgadza się na zabieg szybciej niż po takiej przerwie Quote
Gabi79 Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Jestem na zaproszenie Gabi. Na razie mogę już tylko wspomóc dobrym słowem :D Będę zaglądać do Malutkiej. :) Melduję się u Melci :) Witajcie u Melusi, dziękuję serdecznie za przybycie. Koszt sterylizacji to 250 zł, nie mniej trzeba będzie się troszkę wstrzymać bo Melcia ma właśnie cieczkę :(( czy ja już dziękowałam Wszystkim za przybycie do Melci?? Gabi jesteś nieoceniona!! dziękuję wszystkim :) Aniu, bez przesady, to Ty najwięcej zrobiłaś dla suni, uratowałaś ją, otoczyłaś opieką, Czy Mela dopiero teraz dostała cieczki? Oby tylko nie była zaciążona. A ile trzeba czekać po cieczce ze sterylką? Wieki już nie miałam do czynienia z suczką, która ma cieczkę, to dla mnie abstrakcja Quote
fegelle Posted February 26, 2015 Author Posted February 26, 2015 ja zauważyłam cieczkę u Meli we środę, al może wtorek. Mam nadzieje, że nie jest zaciążona, chociaż.... z tego co mówiła mi ta pani u której sunia była chwilowo, że już w niedziele zaczęły schodzić się do niej na posesje psiaki :(( wszystko wyjaśni się jak będziemy u weta. Kurcze... oby nie była szczenna bo co ja wtedy zrobię :(( ale mam nadzieje, że będzie dobrze :)) musi być dobrze :)) co ja mówię już jest dobrze dzięki waszemu wsparciu i radom :)) Quote
AgusiaP Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 ja zauważyłam cieczkę u Meli we środę, al może wtorek. Mam nadzieje, że nie jest zaciążona, chociaż.... z tego co mówiła mi ta pani u której sunia była chwilowo, że już w niedziele zaczęły schodzić się do niej na posesje psiaki :(( wszystko wyjaśni się jak będziemy u weta. Kurcze... oby nie była szczenna bo co ja wtedy zrobię :(( ale mam nadzieje, że będzie dobrze :)) musi być dobrze :)) co ja mówię już jest dobrze dzięki waszemu wsparciu i radom :)) Mnie się wydaje, że jeśli tfu, tfu, tfu będzie zaciążona trzeba zrobić sterylkę aborcyjną. Tyle psiaków czeka latami w schroniskach na domy :( Tyle jest lego nieszczęścia :( Na szczeniaki pewnie szybko znajdą się chętni, tylko same dobrze wiemy, jakie domy przeważnie dzwonią o szczeniaki. A i tak większość z nich jak podrosną ląduje na ulicy... :( Quote
malagos Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Sterylizację można zrobić nawet jak sunia jest w ciąży, miesiąc po skończonej cieczce.I nawet jak nie jest ciężarna, ten miesiąc to zupełnie bezpieczny czas po wyciszeniu hormonów. Quote
Panna Marple Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Jak jest w ciąży, spoko-wtedy jest sterylka aborcyjna. Po cieczce, z tego co czytałam (oprócz info mojego weta) trzeba odczekać. Wiem, że są weci, którzy nie czekają- nie jestem wetem, więc się nie kłócę- mój absolutnie stosuje co najmniej dwa miesiące przerwy Quote
fegelle Posted February 27, 2015 Author Posted February 27, 2015 Dziewczyny dziękuję za każdą radę i za te informacje o ewentualnej sterylce aborcyjnej (jakby co). Tak jak już nieraz pisałam dziekuję Wszystkim za przybycie na wątek i za wsparcie dla Melci a szczególnego podziękowania należą się wspaniałej Gabi :) Moi drodzy...... moja rodzina podjeła decyzję, że Melcia zostanie jednak u nas już na stałe, na zawsze :)) bardzo się cieszę, że tak się stało, ale jednocześnie mam wyrzuty, że niepotrzebnie zawracałam Wam głowę :(( a stało się tak gdyż ja w Meli zakochałam się od razu, ale mając na uwadze, że mam już 3 kocice i dwa psiaki nawet nie prosiłam domowników żeby Melunia mogła zostać u nas, stąd ta prośba o pomoc,ale jak widać moi bliscy też ja pokochali :)) DZIEWCZYNY DZIĘKUJE BARDZO ZA WSZYSTKO! JESTEŚCIE WIELKIE I SZACUN ZA TO CO ROBICIE DLA BEZDOMNIAKÓW :) Kontaktogłoszenia - dziękuję bardzo za wpłatę dla Melci, ale w tej sytuacji nie mogę przyjąć tych pieniążków, które nadal są u Gabi. Dlatego też jeśli się zgodzisz to może niech Gabi przeznaczy je dla bardziej potrzebującej bidulki. Przecież jest ich tak wiele pod waszą opieką. Gorąco pozdrawiam ja i moja Melcia :)) 2 Quote
malagos Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 No, nie! Ależ to rewelacja! :) Szkoda tylko, że dt już nie będzie dt, bo się zapsił :) Quote
Bogusik Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Zaglądam do Melci,a tu takie dobre wieści :) Bardzo cieszę się,że Melcia zostaje u Was fegelle :) Quote
AgusiaP Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 I ja sie bardzo ciesze :) wspaniała wiadomość :) :) :) Quote
Yoana Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Super wiadomość :) Bardzo się cieszę, że Mela już w swoim DS :D Gratuluję psiolubnej rodziny- bo jak sporo z nas wie, różnie z tym bywa. Liczę na informację od czasu do czasu co u Was słychać :D Quote
Panna Marple Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Świetne zakończenie-uwielbiam takie :) Quote
cancer43 Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Ja również ,gratulacje dla rodziny ,ni i przede wszystkim dla Meli Quote
Gabi79 Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 To ja proponuję tytuł zmienić :) Tak, ja również. Fegelle, ale się cieszę, że Mela zostaje u Ciebie. Czy możemy liczyć na info i fotki, jak przystało na Happy End? Quote
Jo37 Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Nim dotarłam wcześniej na zaproszenie Gabi a tu wszystko załatwione.Fajnie, że tak to się zakończyło. Quote
fegelle Posted March 4, 2015 Author Posted March 4, 2015 witam :) u Melcia pozdrawia wszystkie cioteczki jej kibicujące :)) kochani, proszę podpowiedzcie jak mogę zmienić tytuł wątku?? Quote
malagos Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 A klikasz w edycję pierwszego wątku, potem w zaawansowaną edycje, zmieniasz tytuł i klikasz zapisz. Quote
Gabi79 Posted March 7, 2015 Posted March 7, 2015 Aniu, 20,- które Wiola wpłaciła dla Meli na prośbę Wioli przekazałam na konto Misi, której Pani zginęła pod kołami pociągu http://www.dogomania.com/forum/topic/145747-misia-moja-pani-zgin%C4%99%C5%82a-pod-ko%C5%82ami-poci%C4%85gu/ Co nowego u Melci? Są szanse na foteczki? Quote
fegelle Posted March 7, 2015 Author Posted March 7, 2015 cieszę się bardzo, że pieniążki trafiły do pieska bardziej potrzebującego pomocy :)) Quote
Recommended Posts