Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lodz

numer: 166
numer chip: 967000009234593
imię: Axel

wielkość: srednia
rasa: cocker spaniel
data przyjęcia: 2014-11-15
przebywa w boksie: kwarantanna

opis: Axel (prawdziwe imię) trafił do nas ze swoim chipem, niestety właściciele nie są zainteresowani jego losem.

99394812.jpg

99394813.jpg

99394815.jpg

Axel w nowym domku

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

SCHRONISKO OLSZTYN

Imię: Max Numer rejestru: 253/2015 Wiek: 5 lat W schronisku od: 03.2015 Wielkość: średni

jest charakterny, wymaga cierpliwości i odpowiedzialnego właściciela znającego rasę, że to nie jest przytulak kanapowy. Nie jest ufny, woli zachować dystans, musi poznać człowieka by mu zaufać. 

DSC_0334.JPG

w nowym domu

• 2 weeks later...
Posted

SCHRONISKO OLSZTYN

WRÓCIŁ Z ADOPCJI

Imię: Max Numer rejestru: 253/2015 Wiek: 5 lat W schronisku od: 03.2015 Wielkość: średni

jest charakterny, wymaga cierpliwości i odpowiedzialnego właściciela znającego rasę, że to nie jest przytulak kanapowy. Nie jest ufny, woli zachować dystans, musi poznać człowieka by mu zaufać. 

DSC_0334.JPG

• 2 weeks later...
Posted

Małopolska (DT):

Ruben - mieszaniec spaniela - ok. 3-letni psiak o bardzo łagodnym charakterze. Waży 20 kg.

Został znaleziony pod koniec marca w okolicach Sandomierza. Pies był w dość kiepskim stanie, wychudzony i zaniedbany. jego stan wskazywał na to, że musiał błąkać się od dłuższego czasu.
Ruben jest bardzo towarzyski, lubi być z człowiekiem no i ogromny z niego pieszczoch.
Nie przejawia żadnych złych intencji wobec kotów ani innych psów. 
Jest kastratem.
Wymagam podpisania umowy adopcyjnej.

tel. 668 718 974

$_20.JPG$_20.JPG$_20.JPG$_20.JPG
  • 2 weeks later...
Posted

schronisko w Gaju

Jowisz

Gatunek: Pies
Rasa: Cocker Spaniel
Kastracja: Nie
Odrobaczenie: Tak
Szczepienia: Tak

Opis: PIES PRZEBYWA NA KWARANTANNIE OD 29.04-13.05. SZUKAMY WŁAŚCICIELA! JOWISZ TRAFIŁ DO NAS Z MIEJSCOWOŚCI JASIEŃ.
Jowisz vel "Johnny" jest niewidomym psiakiem. Jak na spaniela jest bardzo energiczny, uwielbia biegać, skakać i dokazywać. Jego niepełnosprawność w niczym mu nie przeszkadza. Podczas zabiegu kosmetycznego (wycinanie kołtunów) musiał być trzymany prze 3 osoby, ponieważ tak bardzo chciał biegać. Nie ma w nim cienia agresji. Toleruje sunie i psy. Potrafi chodzić na smyczy, ale dosyć mocno ciągnie. Super dogaduje się z dziećmi, cały czas zaczepia je do zabawy.

Kontakt w sprawie adopcji: 783-100-300

1235_img.jpg

1235_image_2_hhh.jpg

1235_image_3_bcc.jpg

• 2 weeks later...
Posted

20427_350171621852032_368960241327324984

...ten rudy przystojniak to Max. Jest w ogromnej rozpaczy I potrzebie! Maksiowi zawalil sie swiat- umarla jego ukochana pani, z ktora byl I zyl prawie 10 lat! Rodzina nie chciala zaopiekowac sie sierotka I pozostawili go na pastwe losu. Nie dosc, ze zostal bez swojej kochanej pani to jeszcze wyladowal w jakiejs stodole!!! Nawet nie potrafie sobie wyobrazic jak jego malenkie serduszko peka z bolu Emotikon cry . O tym nieszczesciu dowiedziala sie moja kolezanka, ktora zabrala Maksa do siebie. Ale niestety- nie moze u niej zostac na zawsze! Piesek jest bardzo grzeczny, lubi dzieci, dogaduje sie z innymi zwierzetami. Jest bardzo wesoly, to dobry towarzysz na spacery!!!
Prosze o POMOC!!!

Max przebywa w Zamościu!!!!!

Posted

Elbląg

Gatunek: Pies
Rasa: Cocker Spaniel
Kastracja: Tak
Odrobaczenie: Tak
Szczepienia: Tak

Majki ma 9 lat i w schronisku na początku bardzo cierpiał.

Teraz, kiedy zaczęłam go wyprowadzać czeka na mmie i kiedy tylko przychodzę pokazuje radość całym ciałem.

Kiedy kogoś pozna uwielbia głaskanie i przytulanie. Ładnie chodzi na smyczy.

Mimo wieku 9 lat, nadal jest wesołym skocznym, rozbrykanym spanielem.

Filmy z Majkim:

https://youtu.be/8x1LXh1qqIU

https://youtu.be/OfTe0k72CZs

https://youtu.be/IKlG3p-rHXM

https://youtu.be/ZhnzWzTkE5s

https://youtu.be/m8mReTXmZjE

• 2 weeks later...
Posted

Witam! 

W żorach (woj śląskie) jest do oddania 3 miesięczna, czarna suczka w typie cocker spaniela (bo bez rodowodu). Nie ma strasznej historii. Po prostu,para się rozstała i nie ma kto się zając pieskiem więc szukam w ich imieniu domu dla malucha. Sunia jest bardzo wesoła, towarzyska, dość szczekliwa i piskliwa (ale myślę, że da się to opanować) no i czasem zdarzy jej się załatwić w domu.

Niestety na razie zdjęć nie dodam bo nie wiem jak a nie mam dziś czasu szukać.

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...
Posted
O 28.10.2015o13:13, phase napisał:

schronisko Promyk

PIES TOFI OK. 3 LATA 616093900051380 WIELKOŚĆ: ŚRENI SZCZEPIENIA: TAK KASTRACJA: TAK „OGRÓDEK” „Witam! W schronisku jestem od stycznia tego roku. Błąkałem się w okolicach dzielnicy Gdańsk – Kokoszki. Owszem przywiązuję się do ludzi i potrafię z nimi do pewnego stopnia współpracować, ale też potrafię pokazać swoje humory. Znam podstawowe komendy. Raczej nie toleruję w swojej obecności innych psów ( w tym również suczek). Jestem zazdrosny o inne zwierzęta i potrafię dać temu wyraz poprzez dość agresywne zachowania w stosunku do nich. Dlatego też w kojcu mieszkam sam. Raczej nie nadaję się do mieszkania z małymi dziećmi. Potrzebuję opiekunów doświadczonych w prowadzeniu psów rasy, której jestem przedstawicielem. Widocznie ci u których mieszkałem przed trafieniem tutaj nie podołali zadaniu i dlatego pozbyli się mnie.” Pozdrawiam Tofi. Tofi-2.jpg
Tofi-1.jpg
Tofi-5.jpg
Tofi-6.jpg
Tofi-4.jpg

w nowym domku

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 5 weeks later...
Posted

Szczecin, znalazłam psa, czarny podpalany spaniel. Nazwałam go Dante. Ok. 5 letni, brak chipa, obroży. Szukam na razie jego właścicieli jednak nikt się nie odzywa. Po 25 czerwca pies zostanie wykastrowany i przeznaczony do adopcji. Przebywa u mnie z moją suczką i kotem. Już jest obstrzyżony (3kg filcu!). 

IMG_20160611_212147.jpg