Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Napisałam i poleciało gdzieś wrrr

Dorota dziękujemy :)

My kupujemy psie puszki bo taniej niż kocie...jedzą. Jeżeli możesz to kilka 2, 3 puszki...masz jeszcze szczeniaczka pod opieką. Z tego co wiem to psom nie można podawać kociej karmy.

Sterylka to dobry pomysł, już o tym myślałyśmy wcześniej, rozmawiałyśmy z opiekunką ale nie chciała o tym słyszeć. Ktoś wykastrował jej kota to cały sezon wyrzekała. Był pan chętny adoptować kocura, grzecznie zapytał ale mowy nie było. Mój Maciuś i już. Maciuś dyskretnie ma już swój domek ;)

Teraz sytuacja uległa zmianie, opiekunka za chwilę zniknie w Białym na stałe a koty zostaną i nie będę już dyskutować w sprawie sterylizacji, jeżeli się da to robimy. Trzeba wcześniej tylko odrobaczyć.

My już kilka kotów ciachnęłyśmy :) a parę lat temu za 3 TOZ zapłacił

Posted

Szczeniaczek, który jest jeszcze w dt je już suchą karmę ( markową ) i opiekunka nie chce wracać znowu do mokrej. Tym bardziej ze jest to karma nie najwartościowsza bo Pedigry i tym podobna. Zamówiłyśmy u weta większą ilość, miała byc dobrej firmy a dostałyśmy Pedigry. Ale wtedy nie było czasu zwracać, dyskutować itp. bo siedemnaście maluchów pochłaniało nasz czas  bez reszty, poza tym  malce szybko wybywały do domów stałych i  około 10 puszek zostało.  Więc kocięta skorzystają i mam nadzieję, ze nie rozbolą je brzuszki. Kupie tez parę kilo suchej karmy kociej, bo sucha dłużej poleży w miseczce. Starzy ludzie sa jak dzieci, niewiele rozumieją z tego co robią. Na skutki nie trzeba czekac długo, mogło tych kociat nie byc .......a są i cierpią biedaki. A co będzie zimą?

Posted

Szczeniaczek, który jest jeszcze w dt je już suchą karmę ( markową ) i opiekunka nie chce wracać znowu do mokrej. Tym bardziej ze jest to karma nie najwartościowsza bo Pedigry i tym podobna. Zamówiłyśmy u weta większą ilość, miała byc dobrej firmy a dostałyśmy Pedigry. Ale wtedy nie było czasu zwracać, dyskutować itp. bo siedemnaście maluchów pochłaniało nasz czas  bez reszty, poza tym  malce szybko wybywały do domów stałych i  około 10 puszek zostało.  Więc kocięta skorzystają i mam nadzieję, ze nie rozbolą je brzuszki. Kupie tez parę kilo suchej karmy kociej, bo sucha dłużej poleży w miseczce. Starzy ludzie sa jak dzieci, niewiele rozumieją z tego co robią. Na skutki nie trzeba czekac długo, mogło tych kociat nie byc .......a są i cierpią biedaki. A co będzie zimą?

Pani nie mieszka tu na stałe, tylko starszy Pan, który nie lubi kotów, gdy Pani nie ma my karmiłyśmy... zimą też. Mają mały "domek" w ogrodzie, udostępniamy drewutnię z poduchą wypchaną sianem...przy większych mrozach niezły tłok. Drewutnia zamknięta, psy nie mają dostępu... koty swoje wejście...Drewutnia to już tylko z nazwy, nie przechowujemy tam drewna bo zapach...przy dużych mrozach czy większych opadach śniegu całymi dniami nie wychodzą, jedzenie, wodę tam nosiłyśmy. Wiosną generalne sprzątanie, wietrzenie. Te koty od lat mieszkają na tej działce i pewnie zostaną...pod naszą opieką, może młode znajdą domki.

Pan jest bardzo chory, jego stan pogarsza się z dnia na dzień...

Pan ma swoje fobie i trudno nam się szarogęsić na cudzej posesji...Pani też "wie" jak opiekować się kotami... ale dzisiejsze, poranne zajście zmusiło nas do działania...musimy coś z tym zrobić dla dobra tych kotów i naszych psów. Trzeba karmić, nawet gdy jest opiekunka, pilnować żeby nie biegały głodne bo tak jak pisałam to jedyny sposób na zatrzymanie maluchów. Gdy podrosną nauczą się postępowania z psami jak pozostałe dorosłe koty

Posted

No tak..........macie niezłą jazdę .

Nic nie mów...jeszcze te upały których końca nie widać...psy mają już dość, rozdrażnione...na działkach ludzi jak mrówek..dzieci nie zliczę, już z utęsknieniem czekam na koniec wakacji...

Posted

[url=http://www.tinypic.pl/6k7yzxao2hac]6k7yzxao2hac_t.jpg[/URL]

...piękny pasikonik :)

może chowa się przed upałem...wynosimy do ogrodu a on wraca od dwóch dni...

Posted

Karma wysłana. Pewnie trzeba będzie odebrać z poczty.

Jeszcze raz...ślicznie dziękujemy :)

Nie musimy jeździć na pocztę...listy, przesyłki zmotoryzowany listonosz dostarcza do domu :) z tym nie ma problemów

kiedyś 2 duże plastikowe beczki busem przywieźli, dodatkowym kursem...małe miejscowości to inny świat ;)

Posted

Jeszcze raz...ślicznie dziękujemy :)

Nie musimy jeździć na pocztę...listy, przesyłki zmotoryzowany listonosz dostarcza do domu :) z tym nie ma problemów

kiedyś 2 duże plastikowe beczki busem przywieźli, dodatkowym kursem...małe miejscowości to inny świat ;)

A to super.........paczka waży 5kg. Za jakiś czas podeślę znowu. Na zdrowie kotkom. A co do sterylek kocic, to jest trochę pieniędzy na koncie SOS Husky, pozostałość po szczeniakach. Myślę, ze można by z tych pieniedzy skorzystać. Albo poszukamy jakiejś sponsorujacej  Fundacji. Tylko , że ja logistycznie raczej Wam nie pomogę, bo nie mam jak, zresztą wiecie same..............

Posted

A to super.........paczka waży 5kg. Za jakiś czas podeślę znowu. Na zdrowie kotkom. A co do sterylek kocic, to jest trochę pieniędzy na koncie SOS Husky, pozostałość po szczeniakach. Myślę, ze można by z tych pieniedzy skorzystać. Albo poszukamy jakiejś sponsorujacej  Fundacji. Tylko , że ja logistycznie raczej Wam nie pomogę, bo nie mam jak, zresztą wiecie same..............

Dorota, dla nas to już ogromna pomoc...wsparcie nie tylko finansowe. Zobaczymy...ruszamy z tematem

Posted

[url=http://www.tinypic.pl/nyp6v8qmzat2]nyp6v8qmzat2_t.jpg[/URL]

[url=http://www.tinypic.pl/8vnymps6klgg]8vnymps6klgg_t.jpg[/URL]

Dorota dziękujemy za paczkę z jedzeniem dla kotów...puszka jak widać bardzo smakuje :)

Posted

Moli@, czy ktoś jeszcze zaoferował karmę kotom poza doris66?...

Nikt więcej...tylko doris66 zaoferowała karmę...i oferowała pomoc finansową przy sterylkach

Są 2 kotki czarne, 1 biało-stalowa/do sprawdzenia bo może kocurek i 2 małe kociaki. Sterylizujemy/kastrujemy całą trójkę, już wszystko uzgodnione

Posted

Ciesze się że mogłam  pomóc choć w takim stopniu. Na jakis krótki czas wystarczy...........później znów podeśle żywieniowy prezencik  koteckom.....albo przyjadę i przywiozę.

Posted

Ciesze się że mogłam  pomóc choć w takim stopniu. Na jakis krótki czas wystarczy...........później znów podeśle żywieniowy prezencik  koteckom.....albo przyjadę i przywiozę.

Zapraszamy :)

przypominam o stroju "obowiązkowym" hi hi hi bo jak panienki zaczną się witać.... ;)

Posted

Starsza pani też karmi... coś do miseczki wpada + my dorzucimy...

Posted

Ha....ha.......dobre z tym strojem......jakos przeżyje to powitanie. I tak pewnie narobie w gacie przed Dianą i Stefanią, to ubranie na zmiane wezme, a jakże.

Posted

Ha....ha.......dobre z tym strojem......jakos przeżyje to powitanie. I tak pewnie narobie w gacie przed Dianą i Stefanią, to ubranie na zmiane wezme, a jakże.

Hi, hi Dianka, Stefania to mały pikuś...Julka potrafi przestraszyć ;)...

Posted

Rozmawiałam dziś ze starszą Panią...zgadza się na wszystko, mam robić co uważam za słuszne...

Prosiła przekazać jak bardzo jest wdzięczna za pomoc kotkom...dziękuje za karmę, za sterylizację/kastrację...za opiekę...

Tak jak myślałam...biało stalowy to kocurek, jeszcze młodzieniec z września ubiegłego roku. Chłopak pojedzie na kastrację. Przemyślałyśmy, zaczynamy od kotki, potem kot i na końcu druga kotka...muszą mieć mamę do opieki...chyba to dobra kolejność

Posted

Bardzo dobra kolejność. I bardzo dobrze, ze sie tym zajęłyście.

Czasami potrzebuję "kopa", żeby coś zrobić, uczciwie mówiąc już dawno te 2 kotki powinny być wysterylizowane...może gdyby nie sąsiedzkie "zależności"...może, może...

Sytuacja uległa zmianie...mamy wsparcie ;). Cieszyć się będziemy po zakończeniu akcji :)

Karmiąc zauważyłyśmy że kotki dyżurują/wymieniają się przy małych ;)