Ayam1980 Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 SEZAM - jest bardzo dużym i pełnym majestatu psem, trochę przypominającym leonbergera, choć w wersji krótkowłosej. Siła spokoju. Niestety, także smutku i rezygnacji. Nie robi na nim wrażenia harmider schroniskowy, jest jakby poza nim - trochę wycofany i wyłączony, a przy tym delikatny psychicznie pies. Z dawnych czasów zachował przyjazny stosunek do ludzi, ale sprawia wrażenie, jakby nie oczekiwał od nich już zbyt dużo. Skoro przez te wszystkie lata, które tu spędził, nie pomogli - to raczej nie zrobią tego teraz, gdy jest starszym psem. Sezam jest mocno chudy - to dość nietypowe wśród psów w radysowskim schronisku. Potrzebna troskliwa opieka, potrzebna diagnoza weterynaryjna, potrzebny ktoś, kto nie będzie bał się pokochać tego dużego psa w podeszłym wieku. I prawdopodobnie żadnej z tych rzeczy Sezam nie będzie miał w jesieni życia. Bo skoro kiedy był młodszy - nie pomogli...Sezam ma ok. 8-9 lat. W schronisku przebywa od lipca 2011r.KOJEC: IX - 8NR: 2025Pies przebywa w Radysach.Kontakt: [email protected] (e-mail DO WOLONTARIUSZY),TEL. DO SCHRONISKA (w godz. 10-16): 513-83-55-80 ; 506-99-23-13Przed przyjazdem do schroniska prosimy zadzwonić i upewnić się, czy konkretny pies nadal tam przebywa (podając imię, kojec i numer) Link do zdjęć Sezama: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.343092379211317.1073741978.299621636891725&type=3 Quote
Ayam1980 Posted January 30, 2015 Author Posted January 30, 2015 dziekuję! moze reszta też przyjdzie? bo dostałam pewną propozycję i moze ta osoba później tutaj napisze i chciałabym, zebysc ie były :) Quote
Marysia R. Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Zaglądam do Sezama i czekam na ujawnienie propozycji. 1 Quote
Nutusia Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Jestem i ja - z niecierpliwością czekam na propozycję :) 1 Quote
Ayam1980 Posted January 30, 2015 Author Posted January 30, 2015 Super, napisałam tej dziewczynie, zeby tutaj pisała :) zobaczymy, czy sie odezwie. Quote
Grażyna49 Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Ja też się melduję. Wykupiłam ogłoszenia i jedno wyróżnienie. Miało być na Burgunda,ale skoro już opuszcza schronisko to może być na Sezama. No chyba,że sytuacja się wyjaśni to same zdecydujecie kto najbardziej potrzebuje. Sezam jest cudny,ale widać jak bardzo wycofany,zamknięty w sobie. Czekamy na wiadomości od tajemniczej osóbki Quote
Grażyna49 Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Czekam cierpliwie. Po dzisiejszych wiadomościach u Gwiazdeczki i u Mokki ,skrzydełka mi opadły. Jeszcze tylko nadzieję przynosi wiadomość o Burgundzie tylko też nie mogę się doczytać co ,gdzie i jak. Ale dziewczyny "dają czadu" tyle psiaków na nowej drodze. Quote
kinga Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Sezam jest zapisany na listę transportową na przyszły tydzień:) Nie wiem, czy to ta sama osoba, która miała pisać na dogo, natomiast wydaje się, że trafi bardzo dobrze. z założenia to ma być dt, ale zobaczymy, jak będzie z jego adopcyjnością na razie czekamy do przyszłego weekendu i trzymamy kciuki Quote
Grażyna49 Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 No to fajnie. Czekamy z kciukami zaciśniętymi. Sporo psiaków się szykuje na następny weekend. Quote
Aldonika22 Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Witam Was wszystkie serdecznie :)Zostałam poproszona przez Ayam aby tutaj napisać, więc jestem Zajmuję się psami już od jakichś 3/4 lat, często bywałam DT dla psów bezdomnych, współpracowałam z fundacją, oraz zajmowałam się psami właścicieli prywatnych. Mieszkam w domu jednorodzinnym, nie mam żadnych kojców, piesek przebywa z nami w domu. Dysponuję również dokładnie ogrodzonym ogrodem. Zazwyczaj jest jeden, max dwa, zależy mi aby otoczyć je indywidualną opieką, zwłaszcza psiaki bezdomne u których trzeba jako człowiek odbudować zaufanie. Mam nadzieję że Sezam chociaż trochę by się rozweselił, ma strasznie smutne oczy... Dysponuję również dokładnie ogrodzonym ogrodem, gdzie mógłby trochę pospacerować ;) Jakby się zaaklimatyzował myślę że trzeba by go troszkę wykąpać, coś tam poprzycinać i wyczesać, ale to też w odpowiednim czasie :)W cenie za miesiąc ok. 250 złotych jest moja sucha karma oraz gotowane (ryż/kasza+kurczak+marchewka)Jeśli byłaby potrzeba pogadania z kimś na temat współpracy ze mną to też nie ma problemu, posiadam referencje :) Quote
Marysia R. Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Sezam jest zapisany na listę transportową na przyszły tydzień :) Nie wiem, czy to ta sama osoba, która miała pisać na dogo, natomiast wydaje się, że trafi bardzo dobrze. z założenia to ma być dt, ale zobaczymy, jak będzie z jego adopcyjnością na razie czekamy do przyszłego weekendu i trzymamy kciuki Witam Was wszystkie serdecznie :)Zostałam poproszona przez Ayam aby tutaj napisać, więc jestem Zajmuję się psami już od jakichś 3/4 lat, często bywałam DT dla psów bezdomnych, współpracowałam z fundacją, oraz zajmowałam się psami właścicieli prywatnych. Mieszkam w domu jednorodzinnym, nie mam żadnych kojców, piesek przebywa z nami w domu. Dysponuję również dokładnie ogrodzonym ogrodem. Zazwyczaj jest jeden, max dwa, zależy mi aby otoczyć je indywidualną opieką, zwłaszcza psiaki bezdomne u których trzeba jako człowiek odbudować zaufanie. Mam nadzieję że Sezam chociaż trochę by się rozweselił, ma strasznie smutne oczy... Dysponuję również dokładnie ogrodzonym ogrodem, gdzie mógłby trochę pospacerować ;) Jakby się zaaklimatyzował myślę że trzeba by go troszkę wykąpać, coś tam poprzycinać i wyczesać, ale to też w odpowiednim czasie :)W cenie za miesiąc ok. 250 złotych jest moja sucha karma oraz gotowane (ryż/kasza+kurczak+marchewka)Jeśli byłaby potrzeba pogadania z kimś na temat współpracy ze mną to też nie ma problemu, posiadam referencje :) Fajnie, że zajrzałaś i opisałaś co i jak :) Natomiast wygląda na to, że Twoja oferta nie będzie na ten moment potrzebna Sezamowi bo ktoś zaoferował mu bezpłatny tymczas i zgłosił go na najbliższy transport :) Quote
Aldonika22 Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Ooo no to super, jeszcze lepiej! ;) Życzę powodzenia aby wszystko szybko i zgrabnie poszło, no i żeby DT stało się DS...;) Quote
Marysia R. Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Tzn. poczekajmy jeszcze aż Ayam potwierdzi, że to nie ona rezerwowała Sezama ale sądząc z postu Kingi to raczej ktoś inny :) Quote
Grażyna49 Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Tzn. poczekajmy jeszcze aż Ayam potwierdzi, że to nie ona rezerwowała Sezama ale sądząc z postu Kingi to raczej ktoś inny :) A ja myślę jednak,że to ta sama osoba. Dlatego Ajam prosiła żeby sama opisała co i jak. Propozycja jest bardzo cenna tylko Sezamem jak na razie nikt się nie interesował. Nie ma deklaracji a już na Piankę i Popcorn trudno było uzbierać. Trzeba zrobić burzę mózgów . Ja niestety nie mogę nic dołożyć. Jak to mówią mierzmy siły na zamiary. Chciała bym żeby się udało,bo psiak starszy i kilka lat już siedzi w schronie...... No cóż trzeba czekać na resztę cioteczek i wspólną decyzję. Może być też tak,że Ajam myślała o jednej osobie a Kinga o kimś innym. Czekamy dalej Quote
kinga Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 z nami na fb kontaktowała się osoba, która zadzwoniła do Radys i zarezerwowała już Sezama, nie jako płatny tymczas, ale jako samodzielny dt. a swoja drogą jak to cudnie, że w tak krótkim czasie znalazł dwie potencjalne miejscówki. Quote
Marysia R. Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 z nami na fb kontaktowała się osoba, która zadzwoniła do Radys i zarezerwowała już Sezama, nie jako płatny tymczas, ale jako samodzielny dt. a swoja drogą jak to cudnie, że w tak krótkim czasie znalazł dwie potencjalne miejscówki. Czyli dobrze zrozumiałam :) Świetna wiadomość, będę trzymać za niego kciuki :) Quote
Ayam1980 Posted January 31, 2015 Author Posted January 31, 2015 Nie. Ja nie rezerwowałam, a to oznacza inną osobę :-) ktoś nas ubiegł! :-) ale to super wiadomość! Aldona dziękuję, że się pojawiłaś :-) czy można na Ciebie liczyć jakby co? A masz doświadczenie z wycofanymi psiakami? Ze schroniska? Nad którymi trzeba popracować, żeby zaufały? Quote
Aldonika22 Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Jasne, jak najbardziej! W zasadzie wszystkie psy które wzięłam na DT miały jakieś małe problemy, (myślę że było ich około 6/7) zazwyczaj był to strach przed ludźmi - były chyba bite w przeszłości, wielka nieśmiałość i brak "dobrego" kontaktu z człowiekiem, no i problem z zachowaniem w domu - bo często wcześniej tam nie mieszkały.Była jedna sunia Miśka, z którą po pewnym czasie tak się "zaprzyjaźniłyśmy" że ona nie odstępowała mnie na krok, gdy pojawił się DS walczyłam ze sobą i ją oddałam, czego teraz w sercu troszkę żałuję.. Jedynie staram się aby brane psiaki nie był agresywne i umiały załatwiać swoje potrzeby na dworzu :) Cena to ok 200-250, dla Sezama podałam tą górną granicę bo jest z tych większych psów ;) Quote
Grażyna49 Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Trzeba Florentynce powiedzieć. Może to jest wspaniała opcja dla Popcorn. Cieszę się bardzo,że się wszystko wyjaśniło. Pięknie po prostu wspaniale ,że taki duży odzew jest po pokazaniu psiaków. Quote
Nutusia Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Szkoda tylko, że te super warunki za pieniądze... Kiedyś były bezpłatne domy tymczasowe, za zwrot kosztów wyżywienia i weta. Bez zarobku opiekuna. Teraz takich miejsc jest jak na lekarstwo :( 1 Quote
Recommended Posts