Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widziałam,ale dzięki :D ; tę II stronę to jeszcze nie raz odwiedzę, ale z tej I udało mi się zobaczyć jedynie stronę główną, coś te linki ze strony głównej nie otwierają się :hmmmm:

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przyznam, że czasem tu do Was- posiadaczy chartów zaglądam, bo w chartach zakochana jestem od dziecka- nie ma piękniejszych kształtów chyba żadna rasa, w żadnej nie odnajduję takiej dozy elegancji, dostojeństwa, szlachetności...

Pierwszy mój kontakt z "chartem" polegał właśnie nie na obcowaniu z zywym psem- lecz z piękną srebrną figurką charta buszującego w winogronach, którą "odziedziczyła" moja mama po babci. Drugi kontakt- którego tez nigdy nie zapomnę- bo był to piękny widok- był już na żywo- gdy miałam pięć lat i spacerowałam z mamą po plaży - spotkałyśmy 2 cudownie bawiące się greye. Były tak samo umaszczone- z tym ze jeden był polski, a drugi przyjechał nad Bałtyk z właścicielami aż z Francji. Mimo odrębności "językowej" :wink: świetnie się dogadywały :wink:

Obrazy piękne- miło wzrok nacieszyć :wink:

Do mnie osobiście najbardziej przemawia rzeźba- lubie jak dzieło "istnieje" w rzeczywistej przestrzeni...

Mam nadzieję, że kiedyś jeszcze, jeśli tylko finanse pozwolą, dołączę do Szanownego Grona właścicieli tych pięknych, żywych rzeźb :wink:

Pozdrawiam!

Posted

Agrado

Bardzo nas cieszy każdy "nowy nabytek" w sensie chociażby zainteresowania rasą. Witaj i zaglądaj do nas częściej :D

Oczywiście, że chart jest zjawiskiem :D My jesteśmy w tym szczęśliwym położeniu, że takim pieknym widokiem możemy sycić swoje oczy na codzień :lol: Czego i Tobie życzę ;)

Posted

Dziękuję za miłe powitanie Rotti!

Zaglądać będę na pewno :wink: !

p.s. na ostatniej wystawie w Sopocie pół dnia przesiedziałam przy ringu chartów :lol: - zdjęciami z wystawy też zawładnęły :lol: (mój pies został szybko i sprawnie oceniony na samym początku- więc potem mogłam spokojnie towarzyszyć chartom w ich zmaganiach- a było na co popatrzec :wink: ).

Posted
...na ostatniej wystawie w Sopocie pół dnia przesiedziałam przy ringu chartów ...

musiałaś więc poznać przynajmniej kilkoro z nas. ja asystowałem na ringu, a wśród wystawców byli między innymi charciara, sagittarius i bubu, więcej chyba nikogo z dogomaniaków nie było, ale pewnie w przyszłości uda się to nadrobić.

Posted

:D bardzo możliwe- niestety nie byłam wtedy świadoma kto jest kim- oprócz Sagittariusów oczywiście :wink:

nie dotrwałam niestety do wilczarzy- bo rodzinka chciała koniecznie podziwiać także inne rasy :wink: - bardzo żałuję, nadrobię z pewnością, pod warunkiem, że nie będzie to kolidowało z występem mojej blondynki :wink:

pozdrawiam!

Posted
musiałaś więc poznać przynajmniej kilkoro z nas. ja asystowałem na ringu, a wśród wystawców byli między innymi charciara, sagittarius i bubu, więcej chyba nikogo z dogomaniaków nie było, ale pewnie w przyszłości uda się to nadrobić.

były jeszcze 2 CP z hodowli Sopocka Aura: Senator i Subtelna Spryciara (Smuga) - zwycieżyly w klasie młodziezy (bez konkurencji niestety były...)

:)

Ewa i Smuga

Posted

były jeszcze 2 CP z hodowli Sopocka Aura: Senator i Subtelna Spryciara (Smuga) - zwycieżyly w klasie młodziezy (bez konkurencji niestety były...)

:)

Ewa i Smuga

chyba kojarzę oba charty :wink: - jak widzę- należą do Ciebie :wink:

czy to przypadkiem nie one były też na wystawie w Gdyni i jechały okropnie przepełnioną kolejką?

pozdrawiam :wink:

Posted
chyba kojarzę oba charty - jak widzę- należą do Ciebie

czy to przypadkiem nie one były też na wystawie w Gdyni i jechały okropnie przepełnioną kolejką?

Dzień dobry,

ja mam Smugę (jest płowa) i byłam tylko w Sopocie - nie musiałam dojeżdżać kolejką, bo mieszkam na Wyścigach. Widziałaś i w Sopocie i w Gdyni dodatkowo dwa inne CP: jej matkę (Branka FERRERO) i brata (Senator SOPOCKA AURA) - oba czarne podpalane, w rękach jednej właścicielki.

Ta trójka to w Trójmieście jedyne (chyba) charty polskie.

Do zobaczenia gdzieś w Trójmieście (głównie biegamy między Wyścigami a Żabianką),

Ewa + Smuga