ania91sc Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Witam wszystkich u Hulka :) Psiak trafił do schroniska 5 stycznia 2015 r. w złym stanie, był bardzo wychudzony i pozbawiony jakiejkolwiek nadziei na lepsze jutro... Na szczęście teraz nabiera powoli masy i radości do życia. Każda chwila spędzona z człowiekiem go cieszy i napędza do życia. Jest psiakiem niezwykłym, bardzo pragnącym kontu z ludźmi, jest niezwykle delikatny i spokojny. Widać, że życie do tej pory go nie oszczędzało mimo to nie traci wiary... Na pierwszy rzut oka kojarzy się z mixem labradora i doga niemieckiego. Z pewnością nie jest pierwszej młodości ale nie jest też stary, myślę, że można mu dać około 5-8 lat, ciężko dokładnie określić jego wiek, gdyż posiada liczne ranki na pyszczku i ciele, które dodają mu lat. Mam nadzieję, że uda mu się znaleźć najlepszy dom, na jaki z pewnością zasługuje. Pełny opis: Hulk to duży ale bardzo wychodzony pies (waży 36 kg, ma 65 cm w kłębie), do schroniska trafił w bardzo złym stanie, jednak powoli nabieramy masy i pewności siebie. Ma w sobie coś z labradora i doga niemieckiego. Jest niezwykle przyjaźnie nastawiony do ludzi, pozwala ze sobą zrobić wszystko. Bez problemu daje się głaskać każdemu napotkanemu człowiekowi. Zazwyczaj podczas spaceru sam domaga się głaskania i czułości ze strony ludzi. Jest taką dużą przytulanką. Nie ma w nim cienia agresji. Z innymi psami dogaduje się bez problemu, sam nigdy nie rozpoczyna bójek, nie jest też nachalny w stosunku do psich kolegów. Pięknie chodzi na smyczy, w ogóle nie ciągnie, zazwyczaj idzie przy nodze opiekuna dodatkowo kontrolując, czy oby na pewno on znajduje się przy nim. Jest bardzo spokojny i ułożony. Największą radość sprawia mu fakt, że może przybywać z człowiekiem, w którego jest bardzo wpatrzony. Godzinami mógłby być głaskany i przytulany wówczas staje się najszczęśliwszym psem na świecie :) Widać, że w swoim dotychczasowym życiu nie miał łatwo o czym może świadczyć stan w jakim trafił do schroniska oraz licznie ranki na ciele, dlatego też potrzebuje kochającego domu na całe życie. Kontakt do opiekuna: Ania tel. 668-452-677 A tutaj kilka zdjęć: Zapraszamy też do całej galerii chłopaka: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Hulk14156Lat36Kg65Cm05012015RMarcinKabza 1 Quote
kicia1616 Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Jestem u Ślicznego :) Ma strasznie smutne oczy na tych zdjęciach :( Quote
Patrycja* Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Jestem i ja :) Biedaczek, widać, że go życie do tej pory nie oszczędzało :( Quote
choba Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 A ja tylko szepnę, że dzisiaj do Hulka uśmiechnęło się szczęście ;) Quote
maciaszek Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 Poważnie?! Mów więcej! Ten psiak bardzo mi na sercu leżał, odkąd go zobaczyłam. Mów, mów, mów! :) Quote
choba Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 Ja myślę, że Ania jeszcze poda więcej szczegółów ;) Ale dzisiaj rano Hulk został adoptowany. Państwo wcześniej byli razem z Anią i psiakiem na spacerze. Ludzie bardzo sympatyczni :) Quote
ania91sc Posted January 24, 2015 Author Posted January 24, 2015 Tak dokładnie, dzisiaj Hulk powędrował do nowego domku :) :) :) Ogromnie się cieszę, bo tak jak i Ciebie Kasiu strasznie mnie zauroczył i naprawdę skradł moje serce... A teraz od początku... wczoraj zadzwoniła do mnie pewna Pani z zapytaniem o psiaka, gdyż widziała, że na fb dodałam dłuższy jego opis. W schronisku byli już u niego dwa razy, na początku w ogóle przyjechali zobaczyć innego psa ale on od razu ich urzekł i dlatego postanowili poznać jego. Ogólnie Państwo nasze schroniskowe psiaki śledzą już od wiosny i byli bardzo w "nich" obeznani :D Rano umówiliśmy się w schronisku i poszliśmy na spacer, w zasadzie nie mili wątpliwości co do charakteru i psiaka jedynie troszkę obawiali się wieku, bo tak naprawdę nie wiadomo ile Hulk ma lat. Generalnie Państwo zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie, myślę, że są w pełni odpowiedzialni i świadomi. Dostałam już także sms-a z informacją, że psiak został już wykąpany, zachowuje czystość w domu i chodzi za nimi krok w krok :) Aha Hulk wcześniej w schronisku miał robione badanie krwi i okazało się, że jest okazem zdrowia jedynie mocno wychudzonym :) Quote
Recommended Posts