yolanovi Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Wieści Czaretowe nienajlepsze. Oby się podejrzenia nie sprawdziły. A Raft to niech do domku zmyka bo to młody, fajny psiak i nie ma co mijsca w hoteliku blokować Quote
Martika&Aischa Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 bardzo smutne wieści :( trzymam kciuki za zdrówko Czareta i oby diagnoza się nie potwierdziła :( Quote
agusiazet Posted March 14, 2015 Posted March 14, 2015 Jakiś czas temu wpłaciłam pieniążki na pieski, a do dzisiaj nie widzę potwierdzenia. Czy ktoś to może sprawdzić? Quote
zachary Posted March 14, 2015 Posted March 14, 2015 A ja bym chciała wiedzieć, co u chłopaków?. Wieści były już ponad 10 dni temu.. Quote
Martika&Aischa Posted March 15, 2015 Posted March 15, 2015 Jakiś czas temu wpłaciłam pieniążki na pieski, a do dzisiaj nie widzę potwierdzenia. Czy ktoś to może sprawdzić? ciocia potwierdzic musi Zofija ...jak się zaloguje z pewnością zamieści nowy wykaz wpłat :) czekamy też na wieści o chłopakach :) Quote
yolanovi Posted March 17, 2015 Posted March 17, 2015 Ciekawe jak się chłopaki mają. Raft nadal prześladuje Czareta czy już mu odpuścił. Czy oni są już ogłaszani? Quote
Martika&Aischa Posted March 17, 2015 Posted March 17, 2015 Ciekawe jak się chłopaki mają. Raft nadal prześladuje Czareta czy już mu odpuścił. Czy oni są już ogłaszani? Z tego co wiem to u Czarecika ze zdrówkiem nie najlepiej :( oby nie potwierdziło się najgorsze :( Chłopak miał przejść zabieg kastracji na cito! Zosiu czy już coś wiadomo ??? Quote
Zofija Posted March 22, 2015 Author Posted March 22, 2015 Już piszę. Po pierwsze bardzo pilne są zabiegi. Natomiast zobaczcie na przewidywane koszty oraz koszty już przez nas poniesione: Koszty dotychczasowe: Hotelowanie styczeń Raft– 40zł Hotelowanie styczeń Czaret – 28zł Leczenie styczeń – 60,79 zł Hotelowanie Raft luty – 280 zł Hotelowanie Czaret luty 196 zł Transport do weta – 30zł Leczenie Raft i Czaret luty 586zł Razem = 1220,79 zł Przewidywane koszty: czyli RTG - 80- 150-zł za jednego psa - kastracja Rafta zwykła 100zł czyszczenie zębów - 80 zł może iść w górę... Czaret ze względu na stan zdrowia kastracja wziewna - 200 - 250zł czyszczenie zębów 80zł transport na zabiegi, kontrole i badania ok. 100zł dodatkowe leki- ok. 50- 150zł Razem ok. 900 zł… Quote
Zofija Posted March 22, 2015 Author Posted March 22, 2015 Kasa szczupleje w zastraszającym tempie. Piesy wymagają zabiegów. A ja nie wiem, co siędzieje, ale jesteśmy zapsieni i zakocieni i nic. Cisza. Ogłaszam te psy.... Quote
Zofija Posted March 22, 2015 Author Posted March 22, 2015 Wieści od Emilii: U Rafta Czareta i Marsa nic specjalnego się nie dzieje pond to, co pisałam do tej pory. Korzystają z ładnej pogody, biegają. Apetyty mają. Raft zmienia teraz sierść, trzeba go sporo wyczesywać. Odkąd je czapi robi znów dużo kup, ale o w miarę normalnej konsystencji. Trzeba go na wybiegu pilnować, bo lubi dręczyć Czareta i czasem muszę ich rozdzielać. Czaret jest grzeczny, bardzo lubi się przytulać. Mars większość czasu przesypia, najchętniej wstawałby tylko na jedzenie. Mimo tego jest wesoły i jak już zacznie biegać, to całkiem szybko galopkuje. Quote
Martika&Aischa Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 a kiedy Czarecik przejdzie zabieg kastracji ? Quote
agusiazet Posted March 29, 2015 Posted March 29, 2015 Nadal nie widzę potwierdzenia, ze moje pieniądze wpłynęły:( Quote
Zofija Posted March 31, 2015 Author Posted March 31, 2015 Agusiu, rozliczam psiaki raz w miesiącu. Jeżeli Ci to nie przeszkadza, to zrobię to do końca tygodnia. W sensie rozliczę marzec, dobrze? Jeżeli chodzi o zabiegi, to zapytam Emilii, w tym tygodniu miały mieć badania przed zabiegowe- serducha... Quote
Martika&Aischa Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Wesołych ...Radosnych Świąt Dziewczynki a dla bezdomnych ogonków najlepszych DOMKÓW NA ŚWIECIE!!! :) Quote
Zofija Posted April 4, 2015 Author Posted April 4, 2015 Wieści od Rafta i Czareta: Raft ma się dobrze. Pomału uczy się podstawowych komend. Potrafi już siad i łapa. Praca z nim jest o tyle utrudniona, że ma manię ciągłego kładzenia się, gdy tylko znajdzie się przy człowieku. Wzięłam wczoraj testy z lecznicy, dziś będe polowac na kał do badania, dam znać, jaki będzie wynik. Kiepsko zachowuje się z stosunki do innych psów, próba dołączenia go do większej grupy niestety nie wypaliła - pierwszy próbuje atakować inne psy, nawet te, które nie zwracają na niego uwagi. Raczej powinien pójść do domu, gdzie będzie jedynym psem. Byłam wczoraj na RTG z Czaretem. Mam u siebie płytkę ze zdjęciami, w załączniku przesyłam je w formacie jpg, niestety nie potrafię inaczej. W załączniku przesyłam też opis. W płucach nie widać żadnych zmian nowotworowych. Widać za to dużo śrutów, w tym jeden w jamie brzusznej. Te, które są w podskórzu, będzie można usunąć przy okazji kastracji (możliwe, że podniesie to cenę zabiegu), ten w brzuchu raczej tam zostanie, ale dopytam jeszcze chirurga. Niestety serce nie wygląda dobrze, jest mocno powiększone i lekarz sugeruje przed zabiegiem konsultację kadriologiczną. Sam Czaret jest po prostu cudny. Grzeczny, sama trzymałam o do RTG, nawet nie drgnął. W aucie grzeczny. Na smyczy nie ciągnie. Na dniach będę go przenosić do domu, tak jak uzgadniałyśmy przez telefon, jeśli dogada się z domową sforą, to już tu zostanie. Quote
Zofija Posted April 4, 2015 Author Posted April 4, 2015 Rozliczenie zrobię do jutra. Mam już wyciąg. Agusiu, wpłaty dotarły!!! DZIĘKUJĘ!!! WESOŁYCH ŚWIĄT KOCHANI!!! Quote
Zofija Posted April 4, 2015 Author Posted April 4, 2015 Wpływy marzec+ podsumowanie całości: 03.03. Zachary – 20zł 03.03. Zbigniew C. z Wrocławia- 30zł 03.03. agusiazet 120zł 09.03. Istar19 – 20zł 17.03. Marta Cz. z Wrocławia – 100 zł 24.03. Havanka – 20zł 25.03. Dorota K-D z Jasienicy – 40zł 26.03. Renata K. ze Szczecina – 100zł 26.03. Irena P. z Katowic – 50zł 27.03. basiek8 - 40zł 30.03. agusiazet 20zł Razem 560zł + 3003 zł = 3563 zł Koszty dotychczasowe: Hotelowanie styczeń Raft– 40zł Hotelowanie styczeń Czaret – 28zł Leczenie styczeń – 60,79 zł Hotelowanie Raft luty – 280 zł Hotelowanie Czaret luty 196 zł Transport do weta – 30zł Leczenie Raft i Czaret luty 586zł Razem = 1220,79 zł Hotelowanie marzec Raft – 310zł Hotelowanie marzec Czaret 217zł Weterynarz- 60zł Transport do weta-48,50zł Razem = 635,5zł Na koncie psiaków zostaje 1706,71 zł Quote
Recommended Posts