Maciek777 Posted June 6, 2015 Author Posted June 6, 2015 A to kolejna koleżanka, staruszka, ale Oli przy niej wymiękł... taką miała ochotę do zabawy :D Przy jej masie ciała, gdy chciała go zdominować i przycisnąć do parteru - oburzał się, że co ona sobie wyobraża z takim ciałem :D Nie dało się zrobić ładnych zdjęć, bo cały czas szaleli :D dopiero później padli oboje :D Natomiast po raz drugi mieliśmy okazję zaobserwować nietypowe zjawisko - na ogródku raz i teraz kolejny - jeśli Oli stoi przy mnie, a inny piesio zbliża się do nas, to następuje poważne warczenie... "to jest moja Pani! tylko i wyłącznie! zakaz zbliżania się do niej bezwarunkowo!" Przy okazji wyciągnęliśmy pierwszego kleszcza - droga obroża na nic się zdała :/ w tym tygodniu zakropimy jeszcze kropelki, które czekają po drugim kąpaniu specjalnym szamponem, bo niby Oli nie ma problemów skórnych, a jednak coś go swędzi czasem. Już dawno to przeczytałem i zapomniałem wrócić:/ Widzę, że Olen jest oblegany przez koleżanki :D Wszystko dobrze, ale "Pańcia jest tylko moja" :D Rozmazane zdjęcia świadczą o świetnej zabawie :) Na pocieszenie powiem, że tanie obroże też nie działają na kleszcze ;) Moje mają na próbę i faktycznie zero pcheł, ale przed kleszczami nie chronią więc muszę zakropić. A z tym swędzeniem to może uczulenie? :unsure: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 A to kolejna koleżanka, staruszka, ale Oli przy niej wymiękł... taką miała ochotę do zabawy :D Przy jej masie ciała, gdy chciała go zdominować i przycisnąć do parteru - oburzał się, że co ona sobie wyobraża z takim ciałem :D Nie dało się zrobić ładnych zdjęć, bo cały czas szaleli :D dopiero później padli oboje :D Natomiast po raz drugi mieliśmy okazję zaobserwować nietypowe zjawisko - na ogródku raz i teraz kolejny - jeśli Oli stoi przy mnie, a inny piesio zbliża się do nas, to następuje poważne warczenie... "to jest moja Pani! tylko i wyłącznie! zakaz zbliżania się do niej bezwarunkowo!" Przy okazji wyciągnęliśmy pierwszego kleszcza - droga obroża na nic się zdała :/ w tym tygodniu zakropimy jeszcze kropelki, które czekają po drugim kąpaniu specjalnym szamponem, bo niby Oli nie ma problemów skórnych, a jednak coś go swędzi czasem. Aga Nika labradory często miewają problemy alergiczne. Naszego Bariego który skończył 10 lat kąpiemy ze względy na alergię w szamponie Hexodermie. Oli pokochał Was całym sercem to pilnuje swojej Pani :D. Co do kleszczy, to u nas obroża Foresto się sprawdza, a kropelki zupełnie się nie sprawdzały. Oli ma super koleżanki :). Quote
Aga Nika Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 W naszej klinice nic nie stwierdzono. Ostatnio po zaleceniu doktora kąpałam go w szamponie z dziekcia z biosiarką, ale moze ja jestem już przewrażliwiona i myślę, że pies w ogóle nie powinien się drapać, może po prostu to normalne, że czasem go coś zaswędzi, bo częstotliwość drapania jest nieduża :/ Uczulenie raczej odrzucam. W środę zakropię go już, bo kropelki czekają, a Oli uwielbia oznaczać wszystkie krzaczory, pod które strasznie się pcha. Potem jestem przerażona za każdym powrotem do domu czy jakiego dziada nie złapał :) Quote
Maciek777 Posted June 16, 2015 Author Posted June 16, 2015 W naszej klinice nic nie stwierdzono. Ostatnio po zaleceniu doktora kąpałam go w szamponie z dziekcia z biosiarką, ale moze ja jestem już przewrażliwiona i myślę, że pies w ogóle nie powinien się drapać, może po prostu to normalne, że czasem go coś zaswędzi, bo częstotliwość drapania jest nieduża :/ Uczulenie raczej odrzucam. W środę zakropię go już, bo kropelki czekają, a Oli uwielbia oznaczać wszystkie krzaczory, pod które strasznie się pcha. Potem jestem przerażona za każdym powrotem do domu czy jakiego dziada nie złapał :) Drapanie też nie musi oznaczać swędzenia tylko dezorientację. Zauważ czy wtedy nie dziej się nic czego on by mógł nie rozumieć. Z resztą nie musi się dziać - może się właśni NIE DZIAĆ NIC i przez to on się będzie zastanawiał o co chodzi :) Skoro częstotliwość nieduża to chyba nie masz się czym martwić :) Zawsze przed wyjściem możesz mu pelerynkę zakładać ;) Czy Oliego czekają teraz jakieś wakacje? :) Quote
Gusiaczek Posted June 16, 2015 Posted June 16, 2015 Właśnie! nasza Ovolinka np iska się - zauważyłam, że zawsze jest to czymś podyktowane np. stresem (bo ona na balkonie, a inne psiaki łażą bezczelnie siedem pięter niżej), bo ma ochotę na zabawę, a chętnych brak, bo się nudzi, rosół pachnie a micha pusta ;) Pozdrawiam przedwakacyjnie :) Quote
Aga Nika Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Drapanie też nie musi oznaczać swędzenia tylko dezorientację. Zauważ czy wtedy nie dziej się nic czego on by mógł nie rozumieć. Z resztą nie musi się dziać - może się właśni NIE DZIAĆ NIC i przez to on się będzie zastanawiał o co chodzi :) Skoro częstotliwość nieduża to chyba nie masz się czym martwić :) Zawsze przed wyjściem możesz mu pelerynkę zakładać ;) Czy Oliego czekają teraz jakieś wakacje? :) Oczywiście, że czekają :D jeszcze nie wiemy kiedy, ale będzie hasał beztrosko po plaży wieczorami i jak nikt nie będzie widział, to zaszyjemy się gdzieś na bezludzie, aby się popluskać :D Co do drapania, to faktycznie jestem chyba przewrażliwiona, bo nie jest to często. Jedynie czasem zauważamy łupież nagle podczas jazdy, więc domyślam się, że to ze stresu, ale bardzo to dziwne, bo Oli już się przyzwyczaił i gramoli mi się na kolana, lubi patrzeć przed siebie. Kuzynki Reksio często ma ze stresu łupież. Co do jedzonka, jestem jego bóstwem... owsiankę z mięskiem je mi tylko z ręki. Jak mnie nie ma czasem prosto po pracy to nie zje sam chrupeczków, które uwielbia, a ma ich cztery miseczki postawione! lubię, żeby miał wybór. Nie zje też od Artura owsianki... kosmos. Aha - owsianki też nie zje z miski jak ja jestem, muszę go karmić! ale nie przeszkadza mi to. Uwielbiamy być często blisko siebie, więc sprawia mi to wielką radość wręcz :D a tulenia naszego nie ma końca :D nie potrafię sama ogarnąć słowami mojej miłości do niego... jest najcudowniejszym i najukochańszym piesem na świecie :D Pozdrawiamy serdecznie :) 2 Quote
Gusiaczek Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Łezka wzruszenia kręci się w oczku czytając o Was :) Cudownych wakacji już życzymy i pozdrawiamy serdecznie O&G Quote
Maciek777 Posted June 25, 2015 Author Posted June 25, 2015 Oczywiście, że czekają. jeszcze nie wiemy kiedy, ale będzie hasał beztrosko po plaży wieczorami i jak nikt nie będzie widział, to zaszyjemy się gdzieś na bezludzie, aby się popluskać Bardzo dobre plany :D Jedynie czasem zauważamy łupież nagle podczas jazdy, więc domyślam się, że to ze stresu, ale bardzo to dziwne, bo Oli już się przyzwyczaił i gramoli mi się na kolana, lubi patrzeć przed siebie. Kuzynki Reksio często ma ze stresu łupież. Pewnie masz rację, że to ze stresu. Radość, a panika wyglądają u psa podobnie. Widzę to po moim Baju, który boi się burzy. Może ta ekscytacja to nie do końca czysta radość. Nie mówię, że panikuje, ale może to wywoływać w Olim jakąś niepewność i przychodzi do Ciebie na kolana by się uspokoić :unsure: Tak sobie pomyślałem bo skąd ten łupież... Co do jedzonka, jestem jego bóstwem... owsiankę z mięskiem je mi tylko z ręki. Jak mnie nie ma czasem prosto po pracy to nie zje sam chrupeczków, które uwielbia, a ma ich cztery miseczki postawione! lubię, żeby miał wybór. Nie zje też od Artura owsianki... kosmos. Aha - owsianki też nie zje z miski jak ja jestem, muszę go karmić! ale nie przeszkadza mi to. Uwielbiamy być często blisko siebie, więc sprawia mi to wielką radość wręcz a tulenia naszego nie ma końca nie potrafię sama ogarnąć słowami mojej miłości do niego... jest najcudowniejszym i najukochańszym piesem na świecie Ale on ma wymagania :lol: Jak tu się nie cieszyć, że do Was trafił? :) Pozdrawiamy serdecznie Wzajemnie :) Łezka wzruszenia kręci się w oczku czytając o Was Cudownych wakacji już życzymy i pozdrawiamy serdecznie O&G Dokładnie :) Również dołączamy się do życzeń :) A&R&A&S&B&J&M Quote
Dana i Muszkieterowie Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Uwielbiamy być często blisko siebie, więc sprawia mi to wielką radość wręcz :D a tulenia naszego nie ma końca :D nie potrafię sama ogarnąć słowami mojej miłości do niego... jest najcudowniejszym i najukochańszym piesem na świecie :D Pozdrawiamy serdecznie :) Aga Nika i tak trzymać, tak właśnie ma być :). Kochajcie się, przytulajcie i czerpcie radość ze swojego towarzystwa :). Oli był Wam pisany :). Pozdrawiam :). Quote
Aga Nika Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 To było nasze wspólne przeznaczenie! :) Natomiast kolejny etap za nami... stwierdziłam, ze to już czas... Oli zostaje puszczany ze smyczy i biega ładnie sam :) oczywiście oglądając się za siebie co chwilę i pilnuje czy idę za nim :) 1 Quote
Nadziejka Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Domek pozdrawiamy stokroc i Olenka sciskamy ogromnie Quote
Nadziejka Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Zdjatka cudne pieknie dziekujemy stokroc pozdrawiamy :) :) :) Quote
b-b Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 To było nasze wspólne przeznaczenie! :) Natomiast kolejny etap za nami... stwierdziłam, ze to już czas... Oli zostaje puszczany ze smyczy i biega ładnie sam :) oczywiście oglądając się za siebie co chwilę i pilnuje czy idę za nim :) Czyli już domownik pełną gębą :D Quote
Maciek777 Posted July 6, 2015 Author Posted July 6, 2015 To było nasze wspólne przeznaczenie! :) Natomiast kolejny etap za nami... stwierdziłam, ze to już czas... Oli zostaje puszczany ze smyczy i biega ładnie sam :) oczywiście oglądając się za siebie co chwilę i pilnuje czy idę za nim :) Brawo Wy! :D Quote
Aga Nika Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 Takie małe co nieco... Wczoraj Artur o mało nie dostał zawału, jak dowiedział się, że zamówiłam Olenkowi żarełko i przysmaczki za 500 zł :D No cóż... nie mamy dzieci, więc mogę sobie pozwolić karmić psinę najlepszym żarciem pod słońcem :D Poza tym kupuję wielkie ilości, bo małych się nie opłaca :) Wcześniejsze jedzonko miał na 2 mc-ce, 10 kg karmy płatkowej (mięsko z płatkami owsianymi i kukurydzianymi zalewane wodą), wiec spokojnie... to co teraz dostał (krokieciki mięsne - jagnięcinka, koninka, wołowinka i wieprzowinka) + przysmaczki z dorsza, krewetek, łososia, będzie do końca roku, jak nie dłużej. Wszystko oczywiście bez konserwantów! :) A przy okazji bardzo polecam... www.sklepzkarmami.pl 1 Quote
Maciek777 Posted July 19, 2015 Author Posted July 19, 2015 Olen je jak jakiś książę :D Wszystkie rodzaje mięs i co tylko :lol: Wszsytko pewnie zdrowsze niż dla ludzi ;) Mam nadzieje, że przynajmniej nie wybrzydza już :) A myślałem, że to ja dużo wydawałem na zakup karmy na co jakiś czas na dłuższy czas :) Dzięki za adres strony :) Zapiszę i zajrzę co tam mają ciekawego choć ja dopiero co po zakupach jestem :) 1 Quote
b-b Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 No to teraz lepiej niż we francuskiej kuchni chłopak jeść dostanie:D Quote
Aga Nika Posted July 20, 2015 Posted July 20, 2015 Nie ma szans wybrzydzać, bo WSZYSTKO jest tak smaczne, że wcina każdy rodzaj karmy, który kupuję w ciemno :D Pozdrawiamy! :) Quote
Aga Nika Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Pozdrawiamy weekendowo - grilowo - wiejsko :) Oli to bardzo mądry pies! nie załatwił się pod żadnym krzaczkiem na ogromnym ogrodzie i sadzie znajomych! Nie deptał żadnych kwiatuszków ani upraw... pewnie dlatego, że nie odstępuje mnie na krok, dosłownie :) Zresztą w domu i wszędzie jest tak samo :) Również polna droga nie służyła mu, bo była bez żadnych zapachów jego kolegów :) Dopiero 45 minutach spaceru, wracając ulicą na poboczu coś wyniuchał, to siknął i załatwił się :) Oli jest naprawdę rasowy :) No i pogonił kota, co pierwszy raz zobaczyliśmy, choć pod swoim domem bardzo lubi dwie przybłędy dokarmiane przez sąsiadkę :) 2 Quote
Gusiaczek Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Co swój kot, to swój! ;) Piękny, mądry i przeuroczy Oli <3 Quote
Dana i Muszkieterowie Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Właśnie myślałam, że pewnie gdzieś się weekendowo relaksujecie z Olim :). Pewnie, że Olenek jest rasowy, to widać :). Kochany Oli :). Quote
Aga Nika Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Jeszcze tydzień i będziemy wypoczywać z Olim na wczasach :) Tymczasem wypoczywa w domku :) Quote
Gusiaczek Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Zapowiada się na to, że traficie na normalną pogodę. Oli chyba za afrykańskim latem nie przepada? Życzę miłego urlopowania i pogody, jaką lubicie :) Quote
Mysza2 Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Jak miło to wszystko czytać o Olenku:):) Buziaki dla Was i głaski dla Olena:):) Quote
Recommended Posts