Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Erazm napisał(a):
Smutna ta Twoja wiosna Malagos...

ale i tak papuzia pozyła sobie, bo jak ją wzięliśmy, była oskubana i chudzieńka. Rósł jej też niesamowicie dziób i trzeba było jej skracać.
Te papugi, dwa samce, które zostały, to resztki naszej "hodowli", u nas urodzone i nikomu oczywiście ich nie oddamy. A swego czasu, 16 lat temu, mieliśmy o wiele więcej papug.

Posted

To rzeczywiście miał piórek dłuuuuuuugie, piękne życie.
U mnie jakis ptak założył sobie gniazdo i regularnie obkoopkuje mi parapety, ja go jeszcze nie widziałam, ale mama mówi , że ma biały brzuszek, chyba zakłada gnazdo pod dachówkami. Cyrk, mama biega ze szmatą i cały czas sprząta, ptak koopa, psy obgryzają tulipany, mama gania za nimi i próbuje wytłumaczyć, ze to fe. Dziś przyplątał się jeszcze piękny biały gołąb....

Posted

A ropuchy? Bo wczoraj moja zgraja turlała sobie ogrooooooooomną:crazyeye: ropuchę, na szczęście udało mi się bidulkę im odebrać i przenieśc w bezpieczne miejsce

Posted

Turlała? Mój Monti tylko raz złapał ropuchę do pyska, potem dalej rzygał niż widział :diabloti:. Teraz dyplomatycznie udaje, że nie widzi ropuch :eviltong:. A Katia nigdy nie była zainteresowana tego typu rozrywkami.....:lol:

Posted

Dziś nad ranem odszedł mój kot Czesiek.
nie wierze, jeszcze nie wierzę....
Do wczoraj nic mu nie było. Kot po przejściach, oddany do schroniska w Poznaniu jako 11-leni bezzębny staruszek. U nas odżył, był od listopada 2006 r. Był schorowany - nerki i watroba. Ale wczoraj jakos tak sie pogarbił, pokurczył, oczy ogromne. Po przyjściu z pracy dostał kroplówkę, leki rozkurczajace, wzmacniajace. W nocy zaczęły sie drgawki, utrata przytomności, odszedł na naszych rekach o 5 rano.
do tej pory nie wierzę ............. :-(

Posted

a zycie toczy sie dalej.

Majeczka ma się dobrze, chodzimy na dlugie spacerki, aczkolwiek po ogrodzie i do pierwszego zmęczenia. Nic na siłę. Siadam w sadzie na ławeczce, kundelki biegaja, myszkują po krzakach, wylegują sie w słońcu... Czego wiecej trzeba?....

Posted

a wiesz, Jo37, ze Cię wspominalam niedawno, ze przywoziłaś mi te zwierzatka?... Czesiek przezył godnie ostatnie półtora roku.
Zulka nadal jest, tymczasowiczna zasmarkana :diabloti: nie daje sie pogłaskać, ale jest najradosniejszym psem z gromady!
Nutka szczeka coraz wiecej, o ile to mozliwe.
Pelasia mlodniej, bo wreszcie ciepło i mozna polowac na krety.
Dalia nadal wiejska cwaniara, kradnie ze stołu i pilnuje obejścia.
Majeczka starzeje sie z godnością arystokratki.
Sonia 2 razy -jesienią i teraz- przeszła babeszjozę mimo ochrony :shake:
Tymczasowa kota Kim chyba zostanie u nas, bo gdzie jej bedzie lepiej?
Maciuś syjam jak zawsze poważny i uwielbia ogladac ze mną seriale.
z 3 papug odeszła biala.
Żółwie bez zmian.
A reszta? Tomek i Aga bez zmian :razz:

Posted

No jasne, sie ktoś pyta, to sie odpowiada :cool3:
Zapomniałam o 2 morskich świniakach, jedzą i produkują "ziarena kawy", ktore sprytna ciotka malagos składuje w słoiku, zalewa potem wodą i po 10 dniach nawóz ma do kwiatków :eviltong: Chyba to muszę opatentować :cool3: A jak jeszcze sie doda żółwikowe gówniuszka, moc nawozu wzrasta!

Posted

ale, ale, zapomialam - kogo namówię na spotaknie na Polach Mokotowskich w Dzień Ziemi? 27 kwietnia, niedziela?
Zakotwiczę sie przy namiociku stowarzyszenia "Niczyje".
Ja specjalnie przyjadę dop Warszawy!! :diabloti:

A Wy, nikt nie będzie moze reprezentowł stowarzyszenia, organizacji ? Może by przegadać sprawę Chrcynnego?

Posted

Zapisuję sobie datę . Postaram się móc być ;)
Dzięki za "raport". Miło słyszeć ,że pozostali czują się dobrze .
Pozdrawiam wszystkich .