Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnieszko, dziś niedziela, ludzie powyjeżdżali za miasto,dlatego tak nas mało.Ale jutro jest nowy dzień, musimy przypominać o Julku i nie możemy tracić nadziei, będzie dobrze, cioteczki i wujkowie z dogo pomogą...
Tylko żeby ktoś nam pomagał w podnoszeniu wątku...

Posted

Juleczek przede wszystkim musi wyzdrowieć, musimy zebrać troszkę pieniędzy na leczenie jego łapy, musi też nabrać troszkę wagi bo na razie jest z niego chudzina straszna. Proszę, pomóżcie Juleczkowi, wpłacajcie nawet drobne kwoty, może uda nam się z tego uzbierać na leczenie jego łapki laserem i na bardziej kaloryczne jedzenie!

Posted

już jestem cioteczki, będę podnosić wątek i na dniach zrobię bazarek , muszę tylko uzbierac jakieś bibeloty. Kaski narazie zbytnio nie mam, ale zaraz na bazarku modliszki dam opcje kup teraz i kupie choć jedną karteczkę :)

Posted

Mam wspaniała wiadomość! - JULEK W PIąTEK POJEDZIE DO DOOOMUUU! :multi:
Bedzie mieszkał u pani w zachodniopomorskim, która ma duża posiadłośc i kilka psów starszych, w tym jednego dziadka od nas z chorym sercem. Pani tej pomaga fundacja niemiecka, która współpracuje ze schroniskiem w Pabianicach. Julek będzie miał tez dwóch sponsorów z NIemiec, którzy zainteresowali sie jego losem.

W piątek jedzie do Swarzędza, a stamtąd zostanie odebrany i pojedze na swoje.

Chyba trzeba sie cieszyć :loveu:

A teraz z innych nowości: Julek wyraznie ma sie ku dobremu. Dzisiaj szczekał dziarsko w boksie i machał ogonem! :razz:
Bylismy u weta. Skutki uboczne to moje nadwyręzone miesnie (nie mam siły nosic 16 kg pod pachą :shake: ) oraz obsrany samochod w srodku :diabloti:

Julek miał dzisiaj drugi zabieg laserem. Oj bardzo mu sie nie podobało, wyrywał sie, dyszał, sapał :pPan wet chyba nas lubi (albo uwaza za stukniętą raczej :evil_lol:) bo dzis mielismy laser za free ;)

Julek został tez w schronisku dzisiaj odrobaczony i dostal kropelki na pchełki. E srode bedzie zaszczepiony p/wsciekliznie.

Karme je, ale nie tyle ile powinien... Rozmoczona niezbyt mu pasuje, suche jeszcze jako tako, ale z kolei łyka całe granulki.
Julek to teraz chyba najbardziej rozpieszczany pies w schronisku :evil_lol: .
Hrabia ma cały boks do dyspozycji, kołdre, dwie miski stale pełne jedzenia :evil_lol:

Posted

Właśnie weszłam podnieść wątek a tu takie wieści !!jeju dziewczyny na serio ???? Boże jak się cieszę hip hip Huraa!!!!! piatek juz niedługo, trzymaj się Julek !!!!!!!

teraz czas na Brysieńka !!!

Posted

no to wspaniałe wiesći:)zobaczcie jak dziwnie się układaja losy-pies musiął trfaic do schroniska, zeby zacząc nowe(mam nadzieje, że wspaniałe) zycie!cóz znaczy obs...samochód wobec takich wiadomosci:))))))))))))))0

Posted

[quote name='jola od jadzi']Modliszko, a skąd pani dowiedziała się o Julku? I kto go do niej zawiezie?

za pośrednictwem tej fundacji http://www.hundehilfe-polen.de/html/aktuell.html (tutaj Julek na głównje stronie jako pies miesiaca)
która na biegu szukała domu dla Julka w NIemczech.
Osoby z tej fundacji przyjeżdzaja do Pabianic 9 sierpnia. Oni pomagaja nie tylko w Pabianicach, ale takze w Swarzędzu i Bełchatowie.
A ta pani z Polski takze ma z nimi kontakt. Wiec tym sposobem dowiedziała sie u Julku i za namową oraz pomocą ze strony niemieckiej (głownie finansową) zdecydowała sie przyjąc Julka do siebie.

Posted

Wspaniale! Żeby tak jeszcze ta fundacja zechciała objąć opieką nasze, łodzkie schroniskowe psy...Życie byłoby piękniejsze...
Ale i tak bardzo się cieszę, że Julkowi się udało,że będzie miał swój dom,że będzie kochany...Nie przypuszczałam,że tak szybko to pójdzie. A tak się martwiłyśmy,że niewiele osób zaglądało na ten wątek.

Posted

jola_od_jadzi - z tego co mi wiadomo to teraz jeden piesek z łodzi jedzie takze do Niemiec :razz: Cos mi sie kojarzy ze jakis niewidomy. Macie takiego?

A jeszcze odnosnie Julka doczytałam na stronie niemieckiej (musialam translatora na angielski wiec tak niedkladnie :roll: ) to miejsce gdzie pojedzie znajduje sie 60 km od granicy niemieckiej w zachodniopomorskim. Ludzie, którzy tam mieszkają maja kilka, w porywach kilkanaście psiaków, w wiekszosci starych, porzuconych i zabranych ze schronisk w Polsce. Wszystkie psy sa oczywiscie pod kontrolą weta.
Psy mieszkaja w domu, jest duze podwórze, ogród.
Nie bedzie wiec to dom, w którym Julek bedzie rozpieszczanym jedynakiem, ale znalezienie takiego domu graniczyłoby z cudem - niemniej jednak, widac po zdjeciach ze pieski są zadbane, ładne. Nic wiecej niestety nie wiem, ale ta fundacja jest zaufana, wyadoptowała od nas 200 psów w sumie, pomaga finansowo, wiec wierzę, że Juleczkowi bedzie dobrze :loveu: