Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kilka dni temu do schroniska w Pabianicach został przyjęty pies...
Ma około 13-15 lat. Właściwie nie ma już zębów. Sierść w fatalnym stanie, pełno kołtunów, ogon ubrudzony w odchodach :shake:

Pies nie ma kawałka przedniej łapy! Albo został ogryziony i stracił łapkę albo miał wypadek i ktoś mu ją amputował. Łapa jest krótsza o jakieś 7 cm od pozostałych.
Pies jest maxymalnie wychudzony, słania się na nogach. Nie może chodzić, ledwo co wstaje, przewraca się!!

Czy jest dla niego ratunek.
Psiak tak bardzo przypomina mi Serwo z łodzkiego schroniska... Ma ten sam wzrok, spojrzenie, które przeszywa cię od środka... Wpatruje swe oczy i czeka na ratunek... Nie dajmy mu umrzeć w schronisku... Jest tak ufny, on CHCE żYć ! Wtula swoją głowe w kolana i prosi o głaskanie. W jego oczach widać cała mądrośc życia, cierpienie i taką zadziwiającą dobroć i łagodność...

NIE POZWóLMY MU UMRZEć W SCHRONISKU! BłAGAM! :placz::placz::placz::placz:

----------------------------------------------------
PO OBEJRZENIU PRZEZ WETA, WIEK JULKA ZOSTAL OKRESLONY NA OK 7 LAT. TRZEBA JULKA TERAZ WZMOCNIC, ODKARMIć. POTRZEBNE SA PUSZKI ROYALA I POMOC FINANSOWA NA LECZENIE. JULEK POTRZEBUJE TEZ TEZ SERII ZABIEGóW LASEROTERAPII NA USZKODZONą łAPE ABY PRZYSPIESZYC JEJ GOJENIE I USMIERZYC BóL.
POMOCY! NR KONTA NA STR. 13

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spójrzcie na pierwsze zdjęcie - łapka na której stoi jest właśnie krótsza od pozostałych, nie ma tam w ogóle palców, jest sam kikut. Stawia ją tak pokracznie, przez to na pewno ciezko mu sie chodzi...

Pewnie wakacyjne porządki :placz:

Jest w boksie ze staruszkami, więc nic mu nie zrobią... Ale ten pies tak bardzo chce żyć! To widać z jego uczu!!! :placz::placz::placz:

Pomijając juz fakt, że problem z kasą, to ja nawet nie mam tu w okolicy hoteliku gdzie by go przyjęli... zresztą są wakacje, wszytsko przepełnione...

Posted

Jak bardzo musi cierpiec :( domyslam sie ze zle amputowana lapka moze sprawiac zwierzeciu duzy dyskomfort :( strasznie jak taki stary psiak na ostatnie lata trafia za kratki :(

Posted

Czy ktoś byłby w stanie poświęcic kawałek mieszkania/ domu dla dziadzia... ?
On zapewnie wiele nie potrzebuje, jest b.grzeczny, wszystko kocha...

Leczenie, utrzymanie będziemy jakos finansować z bazarków... :roll:

Tylko kto dziadzia weźmie...?

PS. Moze ktos ma propozycje na imię dla dziadzia?

Posted

tak, sierśc cała pozlepiała, bardzo brudna, zwłaszcza przy ogonie... :shake:
Ja go próbowałam dzis rozczesać troche, ale każde pociągnięcie szczotką, delikatne, powodowało, że dziadzio sie chwiał i ledwo ustawał na nogach... wiec nie chciałam go męczyć.