Florentyna Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 No właśnie asiuniab.... zastanawiam się często, czy Krabik ma szansę na dom. Wczoraj byłam w hoteliku z okazji wizyty zapoznawczej jednego z psiaków, którego mam pod opieką. Odwiedziłam również Krabeusza. Krab stał się bardzo proludzkim psiakiem. Jak tylko człowiek się schyli od razu jest i nadstawia głowę do miziania. Ładnie trzyma linię, na trzech łapkach o wiele łatwiej jest się mu poruszać, kiedy waży parę kg mniej. I tak mi się przykro zrobiło, że Krab to psiak, który ma marne szanse na dom :( A szkoda, ktoś mógłby mieć wspaniałego towarzysza. Dziewczyny podpowiadają, że można by pomyśleć o protezie dla Kraba. Miałby wtedy możliwość chodzenia na spacery, o wiele lepiej by funkcjonował. Myślę, ze to pomysł warty przemyślenia. Co Wy na to? Quote
b-b Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Wpadam i czytam zaległości. Ciekawe na ile by taka proteza się sprawdziła i ile by kosztowała? Quote
Florentyna Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 W Łodzi urzęduje firma Admirał, która specjalizuje się w takich kwestiach. Powinniśmy sprawdzić możliwości. Wchodziłam na stronę, od 15 lipca są na urlopie. Trzeba byłoby zawieźć Krabika, żeby mogli go obmierzyć i coś zaproponować. Myślę, że poprawiłoby to jego komfort życia. Quote
asiuniab Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 ale myślicie, że to niezbędna jest proteza, czy orteza z jakimś grubym spodem? Quote
Florentyna Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Napisałam wczoraj wieczorem do firmy Admirał i przesłałam im zdjęcia Krabika. Dziś już mam od nich odpowiedź: "Dobry wieczór, możemy sie podjąć wykonania protezy u nas na miejscu. Trzeba przyjechać z pieskiem po wcześniejszym umówieniu się. Myślę, raczej po naszym urlopie we wrześniu. No chyba, że sprawa jest bardzo pilna. Koszt protezy wraz z systemem mocującym i 20% kosztem za usługę wykonaną na miejscu wynosi ok. 360 zł". Co myślicie? Quote
asiuniab Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 jejku, ja myślę, że to jest warte wysiłku i kwota nie jest jakaś kosmiczna Quote
Nutusia Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Kwota faktycznie do przełknięcia. Nie ma tylko pewności czy Krab protezę zaakceptuje... A może mu wydrukować w 3D, jak temu już słynnemu dalmatyńczykowi? I gdyby tak nagłośnić sprawę w mediach jak przy dalmatyńczku, kto wie, czy nie znalazłby się dom? ;) A póki co, proponuję zastosować zmasowaną akcję ogłoszeniową, z różnymi tekstami, na różne województwa. Teksty mogę napisać. 1 Quote
Xibalba Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Rzeczywiście, trudno powiedzieć czy taka proteza by mu bardziej nie przeszkadzała niż pomagała na początku przynajmniej. Co do domu, to ja też wciąż odświeżam mu ogłoszenia, ale fakt, statystyki odsłonięć nie napawają optymizmem, choć myślę, że gdyby go np. zgłosić do takiego programu jak "Podaj łapę" to może ktoś by się w nim zakochał. Quote
Nadziejka Posted July 7, 2015 Author Posted July 7, 2015 Witajcie iskiereczki oj jak byloby cudnie gdyby Papryczkowie mogli zwiezc na przymiarke wymiary i gdyby tak Krabciniu zaakceptowal protezke hoho pieknie dziekuje Florentynko dziekuje stokroc obaczymy jak to bedzie z tym wszystkim musza Patrycjuszki pomyslec porozmawiac z ta firma dziekuje pieknie za ogloszonka wszystkim Wam kochane czy ktoras ciocia ma ,,wejscia,, moze do takich programow? Quote
Nadziejka Posted July 9, 2015 Author Posted July 9, 2015 Witajcie iskiereczki oj jak byloby cudnie gdyby Papryczkowie mogli zwiezc na przymiarke wymiary i gdyby tak Krabciniu zaakceptowal protezke hoho pieknie dziekuje Florentynko dziekuje stokroc obaczymy jak to bedzie z tym wszystkim musza Patrycjuszki pomyslec porozmawiac z ta firma dziekuje pieknie za ogloszonka wszystkim Wam kochane czy ktoras ciocia ma ,,wejscia,, moze do takich programow? Witaj Aneciuwitaj serce u Lordzika Krabika Ptysuiaczka Quote
halszka Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Kolejny raz wyróżniłam Krabika,może tym razem się powiedzie... [url=http://up.programosy.pl/foto/kr_4.jpg][/url] Cioteczki na jaką miejscowość można zmienić ogłoszenie? na OLX na Skierniewice są cztery strony psiaków do adopcji i szczerze mówiąc myślę,że chłopak już się tam "opatrzył"może spróbować na inne miasto? 1 Quote
agat21 Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Bardzo sympatyczne hasło "niebanalny pies dla niebanalnych ludzi" . Brawo! :) 1 Quote
papryka Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 W poniedziałek wizyta weta i kolejne badanie laboratoryjne. Damy znac. A tymczasem pozdrawiamy przy niedzieli:) 1 Quote
Nadziejka Posted July 12, 2015 Author Posted July 12, 2015 Dziekujemy slicznie za ogloszenia ciociu halszko za odwiedzinki wszystkim za zdjecia hoteliczku dziekujemy kciuki mocnio mocno za domek , oby sie objawil jakis domus sercem wilekim sa nowe wplaty dziekuje ogromnie dziekuje Frou Frou Gli - 30 zl Mysza2 -5 zl Quote
Nutusia Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Jejjjjjuuuuuuuu..... fotki WYMARZONE do ogłoszeń!!!! :D Quote
asiuniab Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Jejjjjjuuuuuuuu..... fotki WYMARZONE do ogłoszeń!!!! :D to prawda:) 1 Quote
papryka Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Jejjjjjuuuuuuuu..... fotki WYMARZONE do ogłoszeń!!!! :D Udało mi się co:) też bardzo mi się podobają foty:)))) Fajnie bo Młody coraz straszy i bardzo lubi przebywać z psiakami na wybiegu:) 1 Quote
Recommended Posts