DarkAngels Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Hopsamy na pierwszą stronkę :) Jutro pójdziemy na długi spacerek po lesie :) Quote
Ania_i_Kropka Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Hippies napisał(a):Chciałabym Wam coś napisać, znalazłam to w książce o bokserach, tak jakoś wydaje mi się że tutaj pasuje. A więc ... Jednynym całkowicie pozbawionym egoizmu przyjacielem, jakiego człowiek może mieć w tym egoistycznym świecie, jedynym, który go nigdy nie opuści, jedynym, który nigdy nie odpłaci się niewdzięcznością i zdradą - JEST PIES Pies pozostaje przy człowieku w dobrobycie i w nędzy, w zdrowiu i chorobie. Będzie on spał na zimnej ziemi, gdzie wieją lodowate wiatry, a śnieg zacina okrutnie, aby tylko pozostać w pobliżu swego pana. Będzie on całował rękę, która nie ma dla niego pożywienia, będzie lizał rany i blizny, jakich nabywa się w zmaganiach z przeciwnościami tego świata. Strzeże on snu swojego pana - nędzarza, jak gdyby był on księciem. Gdy wszyscy inni przyjaciele go opuszczą, on zostanie. Gdy skarby ulecą, a sława legnie w gruzach, on pozostanie tak stały w swej miłości, jak słońce w swej podróży po niebiosach. Jeśli los uczyni pana wyrzutkiem świata, bez przyjaciół i bez domu, wierny pies nie poprosi o większą łaskę - jak o prawo towarzyszenia mu w niedoli, by strzec go przed niebezpieczeństwem, by walczyć z jego nieprzyjaciółmi. A gdy przyjdzie chwila ostatnia i śmierć weźmie pana w swoje objęcia, a jego ciało legnie w zimnej ziemi, nie jest ważne, że wszyscy inni przyjaciele pójdą swoimi drogami; tam u grobu, pozostanie szlachetny pies, z głową wtuloną między łapy, o oczach smutnych, lecz otwartych w bacznej czujności, wierny i szczery nawet w śmierci. Tekst jest świetny. Bardzo wzruszający. Tylko ludzie potrafią być tak okrutni i tylko ludzie potrafią odrzucić najpiękniejszą miłość - psią miłość. Quote
Agniest Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 też znam ten tekst, zawsze gdy go czytam łzy płyną ze wzruszenia...... Wiele ludzi nie ma pojęcia jak wielkim przyjacielem potrafi być pies - to smutne. Szukaj swojego przyjaciela ! Quote
Jagoda1 Posted August 2, 2007 Author Posted August 2, 2007 Rokusiu, wierzę, że na urodziny będziesz w domu, masz tylu przyjaciół. Quote
caroolcia Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 już 273 osoby zajrzały na allegro, może 274 będzie włąśnie TYM domkiem... Quote
Donvitow Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 caroolcia napisał(a):już 273 osoby zajrzały na allegro, może 274 będzie włąśnie TYM domkiem... Podobny umaszczeniem do Topika;) Quote
Ania_i_Kropka Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Dzisiaj Rocky był jak zawsze strasznie rozbrykany i skory do zabawy. On tak strasznie kocha ludzi i chce z nimi przebywać. Zrobi wszystko, żeby tylko ktoś go pogłaskał i przytulił. Quote
Jagoda1 Posted August 2, 2007 Author Posted August 2, 2007 caroolcia napisał(a):już 273 osoby zajrzały na allegro, może 274 będzie włąśnie TYM domkiem... Tekst napisany sercem... Quote
caroolcia Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 ehhh trzymam mocno zaciśnięte kciuki, każdy pies potrzebuje swojego człowieka, żeby świat nabrał barw... Quote
Jagoda1 Posted August 3, 2007 Author Posted August 3, 2007 caroolcia napisał(a):ehhh trzymam mocno zaciśnięte kciuki, każdy pies potrzebuje swojego człowieka, żeby świat nabrał barw... "...więc chodź, pomaluj mój świat..." Quote
jusstyna85 Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Mam chętną osobe na niego,ale to nie jest jeszcze 100 % pewne. Quote
jusstyna85 Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Taka wazna chwila,a tutaj nikogo nie ma...:) Napisał do mnie chłopak, chciał 2 letniego Bokserka, po tym jak napisałam że nie ma go już, to chciał wiedzieć jakie sa inne napisałam o tym :) powiedział, że zgadza sie, jakoś tak szybko :) nawet nie widział zdj, dopiero teraz dla pewności mu wysłałam. jego reakcja-"Ale piękny pies" Nie znam go i nie moge nic o nim powiedzieć.Rzadko sie zdarza, że ktoś w ogóle rozważa pieska w takim wieku,dlatego to może być szansa. problemem jest jednak odległość- mieszka pod Wadowicami :( ale może da się załatwić transport. Piesek mieszkałby w domu, chodziłby na smyczy na długie spacery. Quote
Jagoda1 Posted August 3, 2007 Author Posted August 3, 2007 Może napisałby coś o sobie? Może tutaj w wątku? Czy wie, że Rocky jest wykastrowany? W Wadowicach mieszka dziewczyna, która ma boksię, można sprawdzić dom. O transporcie, w razie czego, będziemy mysleć i jest to do dogrania. Quote
Jagoda1 Posted August 3, 2007 Author Posted August 3, 2007 Dogo tak powoli wchodzi, że :angryy: :mad: ...tylko nie wiem do kogo mieć pretensje:razz: . Quote
jusstyna85 Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 AgusiaTerierka napisał(a):Może napisałby coś o sobie? Może tutaj w wątku? Czy wie, że Rocky jest wykastrowany? W Wadowicach mieszka dziewczyna, która ma boksię, można sprawdzić dom. O transporcie, w razie czego, będziemy mysleć i jest to do dogrania. Jeśli będzie sie zwlekać,to on zdecyduje sie na młodszego,bo miał takiego na oku,ale gdy zobaczył tego,to zmienił zdanie.Najlepiej sprawdzić go,bo nigdy nie wiadomo.Oby tylko tego źle nie odebrał.Ja mam wszystkie dane od niego. Quote
jusstyna85 Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 wie o kastracji...ma 17 la, mieszka pod Wadowicami, ma brata starszego.Rodzice o wszystkim wiedzą.Zawsze chciał mieć boksera. Quote
jusstyna85 Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 wie o kastracji...ma 17 la, mieszka pod Wadowicami, ma brata starszego.Rodzice o wszystkim wiedzą.Zawsze chciał mieć boksera. Quote
Jagoda1 Posted August 4, 2007 Author Posted August 4, 2007 [quote name='jusstyna85']wie o kastracji...ma 17 la, mieszka pod Wadowicami, ma brata starszego.Rodzice o wszystkim wiedzą.Zawsze chciał mieć boksera. Jestem ostrozna, bo niedawno pełnoletnia dziewczyna zdecydowała wziąć psa, nie powiedziała rodzicom i psiak wrócił. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75624 Daj, proszę na priv. namiary, sprawdzimy ewentualny dom. Bardzo chciałabym, aby znalazł dom, ale muszą wszyscy domownicy zaakceptować boksia. Niech do mnie napisze, zadzwoni... Quote
desdemona Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 jestem ciekawa, czy rodzice rzeczywiscie wiedza? chlopak moze i chce miec psa. co innego, gdyby rodzice rowniez wypowiedzieli sie na ten temat. Quote
Recommended Posts