Martika&Aischa Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 dziewczyny mam prośbę zapytajcie kardiologa, czy już miał stwierdzone przypadki polskiej dirofilariozy (robaczycy serca) która dotarła do Polski? Bardzo mnie to interesuje. A Marsio jak miał badana krew to również pod mikroskopem? bo psy, które długo na dworze przebywają (przebywały) oczywiście mają większą zapadalność na tę chorobę przenoszoną przez komary, a właśnie zakażenie widać w postaci microfilarii we krwi tak ciocia :) zaraz prześlę wiadomość naszej Emiś :) Quote
Nilsson Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Kurcze nasza koleżanka ma takiego psiaka który miał robaki wszędzie.Musiałabym coś więcej jej zapytać. Quote
Martika&Aischa Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Jutro wizyta Marsika w Tychach!!!!! Marsiku bądź dzielny dziadeczku kochany :) Quote
phase Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 (niestety) wirtualnie ale jestem z Marsikiem! Quote
Gabi79 Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Bardzo proszę o dane do przelewu. Mam dla Marsika 81,- z bazarku Quote
b-b Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Jutro wizyta Marsika w Tychach!!!!! Marsiku bądź dzielny dziadeczku kochany :) Czekamy jutro na wieści :) Quote
grazaza Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Witam, dotarłam tu z banerku, kibicuję Marsikowi raczej na FB, bo tego nowego Dogo trochę nie ogarniam ;) Na razie nie mogę wspomóc finansowo ale trzymam mocno kciuki za tego dzielnego dziadunia :) Quote
Martika&Aischa Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Witam, dotarłam tu z banerku, kibicuję Marsikowi raczej na FB, bo tego nowego Dogo trochę nie ogarniam ;) Na razie nie mogę wspomóc finansowo ale trzymam mocno kciuki za tego dzielnego dziadunia :) witaj ciocia :) dziękujemy że jesteś z nami i za kciuki oczywiście :) Quote
Martika&Aischa Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Dla Marsika z bazarku uzbierałyśmy łączną kwotę 240 zł 50 gr :) cegiełki już odnotowane w 1 poście :) a ja przelewam za fanty + nadpłaty z przesyłeczek 140 zł 50 gr http://www.dogomania.com/forum/topic/144530-rozliczamy-puszki-do-spaghetti-serwetki-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-zapraszamy-1812-2000/#entry15953356 Quote
yolanovi Posted January 10, 2015 Author Posted January 10, 2015 Kopiuję z FB wiadomości od EMiś Mars został przebadany za wszystkie czasy. Najpierw te lepsze wieści – chłopak przytył 1,5kg. Po badaniu osłuchowym, USG serca i prześwietleniu klatki piersiowej Weterynarz stwierdził, że płuca są w dosyć przyzwoitym stanie, nie ma widocznych przerzutów.Z sercem gorzej. Przed kastracją musi być przez 2 tyg. wzmocniony lekami, i później musi brać je jeszcze dodatkowo przez tydzień. Oprócz tego ma mieć wdrożony już na stałe enarenal. Koszt wizyty, badań i leków wyniósł 275,40zł, transport 32,50zł. Koszty te zostaną mi zwrócone ze zbiórki na dogomanii. Rachunki są trzy, bo po wystawieniu pierwszego dobrałam jeszcze tabletki na tę kurację przedzabiegową, a potem Pan Wet się zorientował, że nie doliczył za jedno badanie.W czasie badania Mars był w miarę grzeczny. Obeszło się bez znieczulania, ale kaganiec musiał mieć, bo próbował gryźć. Quote
yolanovi Posted January 10, 2015 Author Posted January 10, 2015 Zgodnie z ustaleniami przelewam na konto Hotelu kwotę 307,90 zł Quote
Martika&Aischa Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 bardzo się cieszę że Marsik już po badaniu i wiadomo co robic dalej :) Quote
Martika&Aischa Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Zapraszamy na cegiełkowy bazarek dla Dulci żeby mogła pojechać do domku :) http://www.dogomania...12015-do-20-00/ Quote
AgaG Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Dobrze, ze jest już po badaniu i leki zacznie brać na to serduszko, na pewno się lepiej poczuje. :) A narkoza pewno wziewna i bardzo ostrożna bedzie musiała być, Quote
b-b Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 bardzo się cieszę że Marsik już po badaniu i wiadomo co robic dalej :) ..i że nie jest tragicznie. Wiadomo mogło być lepiej no ale... Teraz tylko chłopaka podleczyć i ... niech się wszystko dobrze skończy Quote
yolanovi Posted January 10, 2015 Author Posted January 10, 2015 Na konto naszego dziadka wpłynęło 81 zł z bazarku http://www.dogomania.com/forum/topic/144632-zako%C5%84czony-rozliczamwszystko-po-5-z%C5%82-dla-marsa-na-utrzymanie-w-hoteliku-do-3112godz2400/Pieknie dziękujemy Quote
Martika&Aischa Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 ..i że nie jest tragicznie. Wiadomo mogło być lepiej no ale... Teraz tylko chłopaka podleczyć i ... niech się wszystko dobrze skończy oj tak :) przynajmniej jeden kamień spadł nam z serducha ...oby jeszcze zabieg odbył się bez komplikacji i wynik był dobry. Oby to nie było żadne paskudztwo :( Quote
Martika&Aischa Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 ..i że nie jest tragicznie. Wiadomo mogło być lepiej no ale... Teraz tylko chłopaka podleczyć i ... niech się wszystko dobrze skończy oj tak :) przynajmniej jeden kamień spadł nam z serducha ...oby jeszcze zabieg odbył się bez komplikacji i wynik był dobry. Oby to nie było żadne paskudztwo :( Quote
Gabi79 Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Na konto naszego dziadka wpłynęło 81 zł z bazarku http://www.dogomania.com/forum/topic/144632-zako%C5%84czony-rozliczamwszystko-po-5-z%C5%82-dla-marsa-na-utrzymanie-w-hoteliku-do-3112godz2400/Pieknie dziękujemy Bardzo proszę!!! Quote
ewu Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Ostrożnie z tą narkozą. W zeszłym tygodniu moja znajoma pożegnała staruszka , który odszedł w czasie czyszczenia ząbków:( Był przebadany, wet nie widział przeciwwskazań ale zawsze jest to jednak ryzyko. Quote
Martika&Aischa Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Ostrożnie z tą narkozą. W zeszłym tygodniu moja znajoma pożegnała staruszka , który odszedł w czasie czyszczenia ząbków:( Był przebadany, wet nie widział przeciwwskazań ale zawsze jest to jednak ryzyko. wiemy wiemy i z pewnością będzie wziewna ....niestety ten zabieg musi się odbyc bo lekarka Marsika podejrzewa nowotwór więc to jąderko trzeba na cito właściwie usunąc. Na razie Emiś podaje leki aby wzmocnic Marsikowi serduszko. Wszystko spokojnie i w swoim czasie. Choc przyznam szczerze że martwię się strasznie o zdrówko staruszka :( Quote
b-b Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Ostrożnie z tą narkozą. W zeszłym tygodniu moja znajoma pożegnała staruszka , który odszedł w czasie czyszczenia ząbków:( Był przebadany, wet nie widział przeciwwskazań ale zawsze jest to jednak ryzyko. Niestety nigdy nie wiadomo jak zadziała na organizm narkoza. Będziemy trzymać kciuki aby wszystko dobrze się skończyło :) 1 Quote
Recommended Posts