Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A nie,jak zwykle mi się pomyliło

4x6 ma i też nie ma szału.To 2x2 nie nadaje się do niczego

Nie wiem,czy my nie mamy kilku wolnych przęseł,dla Miśmisia miał być kojec,ale nie używany był.Miśmis siedział w domu

Posted

Psy sie kastruje, zeby w przyszłości wlasciele nie dopuszczali do krycia, ani jakby wrazie pies uciekła nie kryl napotkanych suk, w ten sposób ogranicza sie rozrodczość, niekontrolowaną

Posted

Wszystko się kastruje po to żeby się nie mnożyło, nie włóczyło i nie wpadało pod samochody w amoku rujowym... ;) Z zasady zwierzaki do adopcji powinny być wysterylizowane żeby nie powiększały czy to "przypadkiem" czy specjalnie i tak za dużej populacji. Wydaje mi się to czymś wręcz obowiązkowym.

Nic się nie dowiedziałam dzisiaj niestety bo gościu nie odbierał tel...

Ło jessu! 4 x 6 m to ma być mały kojec? ;) toż to duży pokój.. :smhair2: moje konie nie mają takich boksów nie mówiąc o średnim psie..(mają 4 x 2,5 i jest luzik) To już zagroda a nie kojec u Mańka :) Staram się żeby-zwł teraz dużo miał otwarte-zima to moje piecuchy nie życzą sobie za długo na dworze być, więc spokojnie może sobie spacerować, gorzej gdyby się nie wyadoptował przed wiosną i nie dogadał z samcami..

Patrzyłam kojce na allegro i tutaj http://www.maritom.pl/kojce.html jak się klika dodatki(konkretnie tą podłogę) to cena automatycznie na liczniku rosnie.
Na all wypatrzyłam ten-bo podłoga już w cenie jest i tylko 50zł do transportu http://allegro.pl/kojec-dla-psa-karat-kojce-profil-zamkn-podloga-i4864402132.html i chyba to najtańszy z tych z profilu a nie ostrego kątownika. Zabudowanej tylnej ściany nie potrzeba bo postawiło by mu się przy ścianie stajenki żeby chroniła od wiatru, a jedną boczną ścianę też ew.można zabudować bo mam mały kawałek blachy z dachu ;)
Jola-tylko kurcze do was kawałek...przegonić się moim smokiem z lawetą to wyjdzie niemal połowa boksu ;) chyba że ktoś na pusto z jakimś transportem goni po drodze??.

Posted

To masz teraz taką akcję 'który pies jest gdzie teraz' jak my mieliśmy z kotami przez 2,5 roku- tylko Ty oczywiście na dużo większą skalę :)

Tyle psów do ogarnięcia. Chyba, że bandę traktujesz zbiorczo :)

Posted

Dokłądnie ;) Nie ma szybkiego wypad na siusiu chłopaków...

Nie, niczego zbiorczo nie traktuję bo mogło by się to żle skończyć dla niektórych.

:evil_lol: Wolała bym za fundusze z bazarku nie ratować życia poszarpanego w walce biedaka. Z kotami pewnie ciut łatwiej bo nie ma tego ryzyka-one więcej się straszą niż walczą na poważnie( a i za kark można złapać i rozdzielić). A tu różnica pomiędzy 22kg a ponad 80kg miała by bardzo poważne następstwa.

Posted

Tfu, tfu. Nie można dopuścić.

Na OLXie jest zdjęcie biedusia ze zdeformowaną głową- właśnie po pogryzieniu przez inne psy :(

Nawet ucho ma takie inne i w trochę innym miejscu chyba.

Choć muszę Ci powiedzieć, że walczące na poważnie koty też mogą się całkiem poważnie pouszkadzać, że bez pomocy weta się nie obejdzie- raz nam Mefi wrócił w formie strzępu kota. No i próby rozdzielenia walczących kotów też kończą się obrażeniami u rozdzielającego. Ale ręki czy nogi nie odgryzą.

Nie ma porównania z rozdzielaniem walczących wściekle dużych psów. To już może być serio bardzo niebezpieczne.

Podziwiam Cię, że Ty się tej swojej bandy samców super alfa nie  boisz. Wygląda, że jesteś tam Bossem :)

Posted

Ale koty tak strasznie walczą tylko chyba w okresie rujowym i to po długich wzajemnych wymyślaniach-to tak patrząc na to co się od 15lat dzieje pod moim bokiem z sąsiedzkimi kotami ;) A psy potrafią się spiąć błyskawicznie, czasami człowiek jak nie jest nastawiony na patrzenie to nawet nie odczyta sygnałów..

Nie, no na boga, jak bym mogła się bać własnych psów? :) Ale też głupotą było by nie zdawać sobie sprawy z możliwych zagrożeń.Walka takich bydlaków  jest dla mnie dość stresująca a rozdzielanie trudne, na pewno było by bardzo ryzykowne jeśli taki pies nie szanował by cię jako przewodnika.

Ja mam kuca z wgniecioną czaszką-miał pecha ze w trakcie awantury z dużym koniem dostał strzała centralnie w twarz...(kupiłam już wyleczonego). Bardzo go kocham-grubcia :loveu:

Dzisiaj wszyscy mega napracowani, wyspacerowani, chłopcy osobno a Kojot z Pumką osobno-pomagali mi sprzątać stajnię-ale przez parę godzin też nadreptali się jak na spacerku bo ciągle za mną i za mną ;) .

Nasz szary wilczek widać że bardzo boi się o łapę-od razu ochronnie ją podnosi i chodzi na 3, ustawia się do suni bokiem zdrowym, ale ogonki pracują i delikatnie całusa Pannie dał z tych emocji wielkich :jumpie:

Posted

Pumka jest młoda i do zwierząt bardzo otwarcie nastawiona, Mel neutralnie i też już wypróbowałam-jak z Pumą i Melem to jest w sumie spokojnie,bo sam z siebie Melut nie reaguje na powarkiwania Kojota..Natomiast Gastka łatwo sprowokować-niestety efekt wojny Lukasa.. Kojot często warczy ostrzegawczo i to wystarczy, nie ma co ryzykować. Zwł. że jak rusza Gaston to Melman natychmiast staje się jego wsparciem. Durna męska solidarność...

Posted

haha, fajna wymiana słówek tu wyszła; ja z Krk, to mówię: "pantofle" albo "kapcie"; "ciapy" - pierwsze słyszę  :jumpie:

a Kojot piekny jest; te łapki białe na końcach, to futerko ciemne; chłopak jak malowanie!!!   :klacz:

Posted

Witaj Piękny Kojocie ! A mnie zawsze marzył się dom gdzie są konie, psy, koty i inne zwierza. No ale w tym wcieleniu to niewykonalne więc mam nadzieję, że kiedyś tam... 

Wszystko jest wykonalne, jeśli bardzo się chce. Bardzo chciałam, więc tak mam (no bez koni, ale 3 dogi to jak 2 konie:))

Posted

Dokładnie. Mnie też nie spadło po rodzicach, zawód miałam diametralnie różny od machania widłami ale bardzo chciałam i owszem-nie małym kosztem-ale mam. :) Jak się nie zawalczy, to się nie wygra.

Kojotek dzisiaj leżał w dużej stajni na pontonie, a nad jego głową niemal,na workach paszy, cichuteńko sobie siedziała gruba kocica która przyszła na karmę postawioną na tych workach. Bardzo, bardzo miły, nieszczekliwy psiak :) Po nowym roku prześwietlimy łapkę i będziemy rozmyślać co dalej, a zaraz po świętach może udało by się go zaszczepić.

Posted

Ale dzisiaj jakiś nieswój :( Nie chce się bawić, a to niedobrze bo tak mnie zaczepiał wczoraj ząbkami.., chodzi ze mną ale spokojnie, nie ospały-patrzy bystro, ale nie taki radosny jak wczoraj, nie zjadł śniadania ani obiadu -dopuszczam tu jednakże opcję grymaszenia bo dostał od Caili witaminy- a ponieważ są o niebo bogatsze od naszych, dałam mu je-niestety są w proszku....jeśli do kolacji nie zje, to kolejne spróbuję przemycać w małej porcji czegoś dobrego a miękkiego-czego się nie gryzie tylko łyka (choć on wszystko teraz rozgryza-nawet mielone mięso-jakby szukał w środku karteczki z wróżbą).

Wieczorem mając pomocnika zmierzę mu temp. bo nos wydaje się za suchy, a i łapę podnosi cześciej... :( CO prawda przetoki ładnie się obsuszyły i wygląda to lepiej ale coś jest nie tak. Jutro muszę z nim pospacerować tak żeby zaobserwować czy coś z siusianiem się nie pogorszyło. Najwyżej jutro pomkniemy do weta wieczorkiem jeśli w dzień będzie bez zmian.

Posted

Oby nic poważnego. U mojego Tezeusza (kot) przetoki z zewnątrz wyglądały ładnie a okazało się, że wewnątrz pod skóra już tak ładnie nie było. Trzeba było ciąć i oczyszczać. Do Tezeusza ktoś strzelał ze śrutu, na grzbiecie miał skórę jak sito i pogruchotaną łapkę. Trzeba było go bandażować prawie całego i wyglądał jak mumia. Wyszedł z tego i odszedł dużo później ze starości. 

Posted

Niepokojące te objawy,tzn,że jeść nie chce

Norel, u mnie zaraz zaświeciła się czerwona lampka - babeszjoza.... Sprawdź, czy nie siusia na pomarańczowo ... Nadal grasują kleszcze, i do naszego gabinetu wet. trafiają psiaki zarażone.