Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochane, mam prośbę, czy któraś z Was może wejść na wydarzenie Odysa - teraz Ciapka, i przekopiować reszcie cioteczek informacje o nim? Ja mam tylko teraz net w telefonie i będzie mi ciężko :-/ post z linkiem jest wyżej gdzieś albo na mazowieckim. Proszę bardzo :-) Psy z Radys? Kinga? Florentyna?

Posted

" CIAPEK (kiedyś Odys) 

Ciapek przyjechał do nas z Radys w dniu 6 marca 2015 r. i od razu się zakochaliśmy w tych pięknych bursztynowych oczach. Na początku ciężko było nam cokolwiek o nim powiedzieć, nawet na podstawie opisu ze schroniska, ale po 5 minutach już prawie wszystko wiedzieliśmy o nim :) to duży kochany ciapek, taki miś :) dlatego został Ciapkiem, nie Odysem, nie Nero, ale Ciapkiem :) Napisałam prawie, bo u weterynarza okazało się, że zna podstawowe komendy - siad, zna ruch ręką na leżeć i podaje łapę. Trzeb powtórzyć komendę, ale ją wykonuje. Jest bardzo spokojnym psiakiem, skorym do zabawy :) u weterynarza nie reagował na koty, a chciał się cały czas bawić. Niestety Ciapek przyjechał do nas w opłakanym stanie, po 2,5 roku w schronisku z posklejanym futerkiem, więc musieliśmy ogolić mu tył łącznie z ogonkiem, ale przecież futerko odrośnie. Ciapek jest bardzo łagodny i wykazuje za grosz agresji ani w stosunku do ludzi ani do zwierząt. Po przyjeździe do hoteliku został oszczekany, nie zareagował nawet warknięciem. Sądząc po jego zachowaniu nie jest dominującym samcem, jest po prostu dużym ciapkiem :)

Ciapek ma ok. 5 lat. 

Ciapek mieszka w hoteliku, gdzie będzie miał super box, a w budzie kocyki i dużo słomy :-) jest cudny i Kochany!! 
Bardzo prosimy o wsparcie dla Ciapka!!

GOLDI - zamieszkała w super domku aż w Bytomiu :)))

WERA - zamieszkała w super domku w Warszawie :)))

SAWANNA - zamieszkała w super domku aż w Nowym Sączu :))  "

Posted

Na początku ciężko było nam cokolwiek o chłopcu powiedzieć, nawet na podstawie opisu ze schroniska, ale po 5 minutach już prawie wszystko wiedzieliśmy o nim 

Emotikon smile to duży kochany ciapek, taki miś Emotikon smile dlatego został Ciapkiem, nie Odysem, nie Nero, ale Ciapkiem Emotikon smile Napisałam prawie, bo u weterynarza okazało się, że zna podstawowe komendy - siad, zna ruch ręką na leżeć i podaje łapę. Trzeb powtórzyć komendę, ale ją wykonuje. Jest bardzo spokojnym psiakiem, skorym do zabawy Emotikon smile

u weterynarza nie reagował na koty, a chciał się cały czas bawić. Niestety Ciapek przyjechał do nas w opłakanym stanie, po 2,5 roku w schronisku z posklejanym futerkiem, więc musieliśmy ogolić mu tył łącznie z ogonkiem, ale przecież futerko odrośnie. Był też pogryziony na szyi, najprawdopodobniej w trakcie transportu drugi psiak w klatce go pogryzł, ale rany zostały opatrzone, dostał też antybiotyk na kilka dni. Pani Doktor zakropliła Ciapka przeciwko kleszczom. Kastracja dopiero za 10-14 dni jak się rany zagoją. To kochany psiak i zasługuje na super dom!!!!!  "