Kate1205 Posted July 26, 2018 Author Posted July 26, 2018 Bylismy z teddim na badaniach w warszawie no i miejmy nadzieje ze teraz juz bedzie lepiej. Teraz poszukuje przychodni w ktorej rzetelnie i dobrze mozna zrobic echo serca psu ale zeby byl szybki termin! Interesuje mnie Kraków i Warszawa. Pani Garncarz odpada bo tam trzeba długo czekac. Moze znacie jakiegos dobrego kardiologa?? Quote
WATACHA Posted July 27, 2018 Posted July 27, 2018 No , ale co tam wyszło ? Ja w sumie nie korzystam z kardiologów, bo jak na razie tfu,tfu nie było potrzeby. Raz byłam z tymczasowiczką i własnie u Garncarzowej Quote
uxmal Posted July 27, 2018 Posted July 27, 2018 Dnia 26.07.2018 o 10:56, Kate1205 napisał: Bylismy z teddim na badaniach w warszawie no i miejmy nadzieje ze teraz juz bedzie lepiej. Teraz poszukuje przychodni w ktorej rzetelnie i dobrze mozna zrobic echo serca psu ale zeby byl szybki termin! Interesuje mnie Kraków i Warszawa. Pani Garncarz odpada bo tam trzeba długo czekac. Moze znacie jakiegos dobrego kardiologa?? w Krakowie Retina ( nie wiem jakie są terminy) http://www.weterynarz-okulista.pl/pl/wiedza/99-usg-echo-serca-esaote-mylab-30-gold-cardiovascular-weterynarz-krakow Niziołka w Wa-wie pewnie sprawdzałaś? Quote
Kate1205 Posted July 28, 2018 Author Posted July 28, 2018 12 godzin temu, uxmal napisał: w Krakowie Retina ( nie wiem jakie są terminy) http://www.weterynarz-okulista.pl/pl/wiedza/99-usg-echo-serca-esaote-mylab-30-gold-cardiovascular-weterynarz-krakow Niziołka w Wa-wie pewnie sprawdzałaś? Bardzo dziekuje, szukalam w necie i znalazlam Retine ale teraz mam pewnosc. Jestem zalamana zrobilam wszystkim zwierzakom badania profilaktyczne i jest zle. Teddy ma doslownie wszystko bardzo zle trzustka watroba nerki cala morfologia zle. Czekam jeszcze na posiew moczu i wysle do Pani doktor Neski. Fuks chora watroba no i echo musze zrobic bo wyglada ze serce. Yello watroba bardzo zle podejrzenie nowotworu. Dzis po prostu scielo mnie z nog Quote
malawaszka Posted July 28, 2018 Posted July 28, 2018 No faktycznie - Niziołek w Warszawie - zapomniałam o nim, a kiedyś się wybierałam tam z Kropką Kate współczuję tego psiego chorowania :( dobrze to znam, a jak zaczyna się hurtowe chorowanie to już w ogóle zwala z nóg :( trzymam za Was kciuki!!! Quote
dwbem Posted July 28, 2018 Posted July 28, 2018 Raju, współczuję, wszystkie biedaki chore, oby dało się im jakoś pomóc. Życzę zdrowia całej trójce. Quote
WATACHA Posted July 28, 2018 Posted July 28, 2018 Bardzo mi przykro, może okaże się , że nie jest tak źle Quote
AnkaG Posted July 30, 2018 Posted July 30, 2018 Ech nie fajnie :( trzymamy kciuki by dało się leczyć choróbska Quote
Kate1205 Posted August 4, 2018 Author Posted August 4, 2018 Robimy wszystkim po kolei badania krwi, rtg, usg. Teddy jeszcze ropien w pupie leczymy. Codziennie weterynarz. Lekow a lekow. Czekamy na echo. Do tego te upaly, jakis koszmar, dwa psy sercowe wiec upal im nie sluzy Quote
malawaszka Posted August 6, 2018 Posted August 6, 2018 współczuję... ja teraz (tfu tfu) mam chwilę oddechu, wszystko ustabilizowane (nawet kot mi dostał wylewu :( kto wie czy nie przez te upały cholerne) Quote
Kate1205 Posted August 7, 2018 Author Posted August 7, 2018 Dnia 6.08.2018 o 10:12, malawaszka napisał: współczuję... ja teraz (tfu tfu) mam chwilę oddechu, wszystko ustabilizowane (nawet kot mi dostał wylewu :( kto wie czy nie przez te upały cholerne) Widzialam na fb ze kotek sie pozbieral, chyba przez ten upal dostal wylewu. My dzis znow z teddim do weta na opatrzenie pupy-ropien juz podleczony. Co te psy maja z tymi gruczolami Quote
malawaszka Posted August 7, 2018 Posted August 7, 2018 tak, Joga coraz lepiej, jeszcze nie potrafi po schodach, czy na drapak wejść (wariatka próbowała, ale prawie spadła, leciałam ją łapać), ale bałam się że w ogóle nie da rady tego przejść Quote
Kate1205 Posted August 7, 2018 Author Posted August 7, 2018 To zdjecie Jogi w oswiecimiu cudowne, wzielas Joge i Tinke na rehabilitacje ale Joga to chyba nie w wodzie ;-) Quote
Kate1205 Posted August 7, 2018 Author Posted August 7, 2018 Mam takue pytanie bo jeszcze do tej pory tak nie mialam. Nuce ostatnio takie spiochy w oczach sie robia czy mozna domowym sposobem jej oczy przemyc czy trzeba do weta? Wlasnie wrocilam z teddim od weta z torba lekow. I choc 3 dni wolalabym od wetow odpoczac a ten do ktorego jezdze z Nuka to trzeba sie umowic i czekac kilka dni na termin Quote
malawaszka Posted August 8, 2018 Posted August 8, 2018 no nie - Joga tylko na akupunkturze była Śpiochami to nie ma sięco przejmowac jakoś bardzo - chyba, że jest tego bardzo dużo, albo czerwone spojówki, mozesz spróbować zwykła solą fizjologiczną pokroplić jej te oczy i zobaczysz czy się poprawi, jak nie to wtedy dopiero do weta- czasem mogą się zapychać kanaliki łzowe, wtedy już musi wet to przetkać, ale najpierw sprawdzić czy sa przytkane Quote
AnkaG Posted August 8, 2018 Posted August 8, 2018 Ja stosowałam Sulfacetamid (rada moich wetów) Quote
Kate1205 Posted August 8, 2018 Author Posted August 8, 2018 Myslalam ze moze jakas herbatka albo swietlik na poczatek, ale ja nigdy tego nie stosowalam. Moniko ta sol fizjologiczna to taka standardowa w ampułkach? Nie wiedzialam ze taka sól można stosowac do oka. Aniu a ten Sulacetamid to na recepte? Ja przez ten upal zupełnie nie myślę i żal mi tych zwierzaków bo się boję o ich zdrowie. Nuce obetne troche grzywke moze jej ta w oczy wchodzi Quote
malawaszka Posted August 9, 2018 Posted August 9, 2018 tak taka sól fizjologiczna w ampułkach w aptece, sama sobie tym czasem oczy przepłukuję Quote
Kate1205 Posted August 9, 2018 Author Posted August 9, 2018 Ampulki kupione, zakropilam i sobie i Nuce i chyba jest lepiej. Zobacze jutro. Dzieki :-) Quote
ania0112 Posted August 10, 2018 Posted August 10, 2018 My jeszcze świetlika używałyśmy i też pomagało na zaczerwienione oczy czy dużą ilość śpiochów :) Quote
Kate1205 Posted August 10, 2018 Author Posted August 10, 2018 8 godzin temu, ania0112 napisał: My jeszcze świetlika używałyśmy i też pomagało na zaczerwienione oczy czy dużą ilość śpiochów :) Dziekuje bardzo bo pewnie sie przyda Quote
Recommended Posts