Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

wszyscy znikneli :-( Ania jak Keysi? 

u nas tak czas leci ze czasu brak musze sie jakos zorganizowac i zdjecia wstawic. Choco byl u fryzjera - pani nie udalo sie obciac glowy i ogon zostawila-zeby traumy nie przezywal bo lapal jej za nozyczki a nie chciala go pacyfikowac-na pewno mu chlodniej. Moje male zwierzaki jedza-rozgryzaja  szyszki bo u nas pelno i nie wiem czy im to nie szkodzi?

Fajny taki sie juz robi-po oczach zaczyna widac ze nas lubi. A jak sie pilnuja maluchy-na podworku krok w krok za mna. 

Posted

Rzucam im, albo same przynosza do rzucania a potem rozgryzaja, no i czesc szyszek zjadaja wiec troche sie boje czy to im nie zaszkodzi. Choco i Nuka uwielbiaja jak im sie rzuca, a one biegaja. Nie rzucam im zabawek bo Choco nadal pilnuje, wiec sie boje zeby starcia nie bylo, bo Nuka zabawki uwielbia i bedzie chciala mu zabrac. 

Monika widzialam Tinke, cudu dokonalas :-)

Posted

Do cudo jeszcze nam sporo brakuje :( fajnie chodzi czasem, czasem mniej fajnie, te nóżki robią co chcą, a najgorsze jest to, że ona sama bardzo rzadko próbuje - czeka aż ja będę trzymać i wtedy, jest bardzo długa jak na sznaucera i tułów bez mięśni nie chce trzymać się "w kupie" 

Posted

Hej Kate no poka łobuziaki :)

Keysi w sumie bz - ale coraz słabiej widzi (prawie już nie widzi i głucha do tego). Miała trzeci wylew. Ale tupta, apetycik ma. U mnie teraz jest siostra - przyjechała z Warszawki ze swoim psem więc są trzy na stanie. Była już w zeszłym roku więc Sisi zna Koffika i jest spokojnie. Koffik też adoptowany psiak - wygląda jak miniatura owczarka belgijskiego czarnego.

Posted
  • Wtedy bylo jeszcze zimno, a Nuka to ma wlos chyba wiec jej nie obcinam na zime, zeby nie marzla. potem juz byly oba obciete, ale tez juz odrosly, a Choco to ma geste futro jak na syberie
  • 1 month later...
Posted

nie wiem czy tak to miało być ale zdjęć nie widzę a jak w nie klikne to na buckecie widzę wszystkie zdjęcia jakie macie tam wgrane :) psy urocze kudlacze. Masz w letniskowych fryzurach ?

• 3 weeks later...
Posted

Robie te zdjecia telefonem a potem nie mam czasu aby wybrac, ale cos wybiore. U nas coraz lepiej, Choco coraz fajniejszy, mniej pilnuje a wiec i mniej warczy. Dwa razy mnie i pitera porządnie capnal za reke, bo pilnowal-a jak pilnuje np pileczki  to lepiej sie  nie zblizac, ale jest coraz lepiej i jak dorwal dzis odgryziony kawalek poslania Nusi, to mu zabralam bez problemu, choc burczal. Bardzo pilnujacy piesek domu i domostwa i nic uwagi jego nie ujdzie. Nuka troche zazdrosna o pancie i pogryza go czasem i ustawia do pionu.Ale lubi go i jak wypadna na podworko to patrzy gdzie Choco. Siersc ma cudowna bo sie nie kudlaci, niestety z podcieciem glowy i brody nadal sa problemy.

• 8 months later...
Posted
13 minut temu, Kate1205 napisał:

Czy mozecie mi podac nazwisko dobrego nefrologa? W Kielcach juz sie weci poddali odnosnie Tediego

Podobno jakaś Pani w Warszawie jest świetna. Może chociaż konsultacja telefoniczna. Moja koleżanka tak kota leczyła na odległość. 

Posted

Ja pojade z nim nawet do wawy. Tylko zebym wiedziala do kogo bo mi ktos madry potrzebny. Tez slyszalam ze pani w wawie ale nie znam nazwiska. Piesek najpierw mial krwotoczne zapalenie nerek, badania usg i rtg koniec koncow nic nie wykazaly. Badania krwi ok. Ale co ok 1 i pol miesiaca teddy jak wstaje z kanapy to siku mu kapie. Wtedy dostaje marbocyl i przechodzi ale za poltora miesiaca powtorka. Nikt tu nie wie co mu jest. I jeszcze badanie moczu kontrolne tez ok. Teraz nie robilam

Posted
44 minuty temu, uxmal napisał:

W Wa-wie dobry nefrolog to dr Neska suszyńska. Konsultacji telefonicznych nie udziela. 

Jest jeszcze w Krakowie podobno dobry vet Maciej Rudnicki z Retiny. W tej lecznicy od USG jest Justyna Mazur (nefrologhttp://weterynarz-okulista.pl/pl/o-firmie Sprzęt od USG mają  dobry.

Dziekuje bardzo. Oczywiscie ze nie telefonicznie

Posted
4 minuty temu, Kate1205 napisał:

Dziekuje bardzo. Oczywiscie ze nie telefonicznie

Ah,jeszcze może Ci się przyda :)

Dr neska jest dobrym nerfologiem,ma sprzęt usg itd.. Ale jeśli chciałabyś sprawdzić narządy i dostać bardzo dobry opis to polecam dr Marcińskiego- jest rewelacyjny.

W czasie wizyty warto poprosić doktora żeby sprawdził kompleksowo wątrobę nerki trzustkę itd. i z tym opisem iść także do dr Neski.Bo nie każdy wet potrafi czytać ze zrozumieniem opis usg (niestety :((()