WATACHA Posted May 17, 2017 Posted May 17, 2017 Tiiiiiiiiaaaaaaaa, on rządzi jak mu się nikt nie postawi. Nie chciałabym mu przypominać jak była Nikta- wariatka :). Quote
Kate1205 Posted June 22, 2017 Author Posted June 22, 2017 wszyscy znikneli :-( Ania jak Keysi? u nas tak czas leci ze czasu brak musze sie jakos zorganizowac i zdjecia wstawic. Choco byl u fryzjera - pani nie udalo sie obciac glowy i ogon zostawila-zeby traumy nie przezywal bo lapal jej za nozyczki a nie chciala go pacyfikowac-na pewno mu chlodniej. Moje male zwierzaki jedza-rozgryzaja szyszki bo u nas pelno i nie wiem czy im to nie szkodzi? Fajny taki sie juz robi-po oczach zaczyna widac ze nas lubi. A jak sie pilnuja maluchy-na podworku krok w krok za mna. Quote
malawaszka Posted June 24, 2017 Posted June 24, 2017 ale połykają te szyszki? cudaki poka fotyyy Quote
Kate1205 Posted June 24, 2017 Author Posted June 24, 2017 Rzucam im, albo same przynosza do rzucania a potem rozgryzaja, no i czesc szyszek zjadaja wiec troche sie boje czy to im nie zaszkodzi. Choco i Nuka uwielbiaja jak im sie rzuca, a one biegaja. Nie rzucam im zabawek bo Choco nadal pilnuje, wiec sie boje zeby starcia nie bylo, bo Nuka zabawki uwielbia i bedzie chciala mu zabrac. Monika widzialam Tinke, cudu dokonalas :-) Quote
malawaszka Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 Do cudo jeszcze nam sporo brakuje :( fajnie chodzi czasem, czasem mniej fajnie, te nóżki robią co chcą, a najgorsze jest to, że ona sama bardzo rzadko próbuje - czeka aż ja będę trzymać i wtedy, jest bardzo długa jak na sznaucera i tułów bez mięśni nie chce trzymać się "w kupie" Quote
AnkaG Posted June 28, 2017 Posted June 28, 2017 Hej Kate no poka łobuziaki :) Keysi w sumie bz - ale coraz słabiej widzi (prawie już nie widzi i głucha do tego). Miała trzeci wylew. Ale tupta, apetycik ma. U mnie teraz jest siostra - przyjechała z Warszawki ze swoim psem więc są trzy na stanie. Była już w zeszłym roku więc Sisi zna Koffika i jest spokojnie. Koffik też adoptowany psiak - wygląda jak miniatura owczarka belgijskiego czarnego. Quote
Kate1205 Posted July 5, 2017 Author Posted July 5, 2017 Nowych po fryzjerze jeszcze nie zgralam z telefonu, to zmieszcze kilka starszych. Tak sie pracowac chyba nie da? Quote
Kate1205 Posted July 5, 2017 Author Posted July 5, 2017 Wtedy bylo jeszcze zimno, a Nuka to ma wlos chyba wiec jej nie obcinam na zime, zeby nie marzla. potem juz byly oba obciete, ale tez juz odrosly, a Choco to ma geste futro jak na syberie Quote
malawaszka Posted July 5, 2017 Posted July 5, 2017 no szoook, szok i niedowierzanie - Kate wstawiła zdjęciaaaa :) piękne! Quote
ania0112 Posted August 15, 2017 Posted August 15, 2017 nie wiem czy tak to miało być ale zdjęć nie widzę a jak w nie klikne to na buckecie widzę wszystkie zdjęcia jakie macie tam wgrane :) psy urocze kudlacze. Masz w letniskowych fryzurach ? Quote
Kate1205 Posted September 5, 2017 Author Posted September 5, 2017 Robie te zdjecia telefonem a potem nie mam czasu aby wybrac, ale cos wybiore. U nas coraz lepiej, Choco coraz fajniejszy, mniej pilnuje a wiec i mniej warczy. Dwa razy mnie i pitera porządnie capnal za reke, bo pilnowal-a jak pilnuje np pileczki to lepiej sie nie zblizac, ale jest coraz lepiej i jak dorwal dzis odgryziony kawalek poslania Nusi, to mu zabralam bez problemu, choc burczal. Bardzo pilnujacy piesek domu i domostwa i nic uwagi jego nie ujdzie. Nuka troche zazdrosna o pancie i pogryza go czasem i ustawia do pionu.Ale lubi go i jak wypadna na podworko to patrzy gdzie Choco. Siersc ma cudowna bo sie nie kudlaci, niestety z podcieciem glowy i brody nadal sa problemy. Quote
Kate1205 Posted September 5, 2017 Author Posted September 5, 2017 szukamy domku dla pieska, bo inaczej oddadza go do schroniska a u nas to mordownia-my juz nie damy rady wziac, bo kilka stworow juz mamy. Wiem, ze ciezko teraz ale moze znacie kogos dobrego kto chcialby psa niewymagającego chociaz na podworko???? https://www.facebook.com/katarzyna.rutczynskawdowiak?hc_ref=ARSvjsXRFuUBJ_1k92q_VeqI86yYJ1E0iXBTjxdJ70Xc8izqV4eBd0OYqw8hgVq5k_s&pnref=story Quote
Kate1205 Posted May 21, 2018 Author Posted May 21, 2018 Czy mozecie mi podac nazwisko dobrego nefrologa? W Kielcach juz sie weci poddali odnosnie Tediego Quote
WATACHA Posted May 21, 2018 Posted May 21, 2018 13 minut temu, Kate1205 napisał: Czy mozecie mi podac nazwisko dobrego nefrologa? W Kielcach juz sie weci poddali odnosnie Tediego Podobno jakaś Pani w Warszawie jest świetna. Może chociaż konsultacja telefoniczna. Moja koleżanka tak kota leczyła na odległość. Quote
Kate1205 Posted May 21, 2018 Author Posted May 21, 2018 Ja pojade z nim nawet do wawy. Tylko zebym wiedziala do kogo bo mi ktos madry potrzebny. Tez slyszalam ze pani w wawie ale nie znam nazwiska. Piesek najpierw mial krwotoczne zapalenie nerek, badania usg i rtg koniec koncow nic nie wykazaly. Badania krwi ok. Ale co ok 1 i pol miesiaca teddy jak wstaje z kanapy to siku mu kapie. Wtedy dostaje marbocyl i przechodzi ale za poltora miesiaca powtorka. Nikt tu nie wie co mu jest. I jeszcze badanie moczu kontrolne tez ok. Teraz nie robilam Quote
uxmal Posted May 21, 2018 Posted May 21, 2018 W Wa-wie dobry nefrolog to dr Neska suszyńska. Konsultacji telefonicznych nie udziela. Jest jeszcze w Krakowie podobno dobry vet Maciej Rudnicki z Retiny. W tej lecznicy od USG jest Justyna Mazur (nefrolog) http://weterynarz-okulista.pl/pl/o-firmie Sprzęt od USG mają dobry. Quote
Kate1205 Posted May 21, 2018 Author Posted May 21, 2018 44 minuty temu, uxmal napisał: W Wa-wie dobry nefrolog to dr Neska suszyńska. Konsultacji telefonicznych nie udziela. Jest jeszcze w Krakowie podobno dobry vet Maciej Rudnicki z Retiny. W tej lecznicy od USG jest Justyna Mazur (nefrolog) http://weterynarz-okulista.pl/pl/o-firmie Sprzęt od USG mają dobry. Dziekuje bardzo. Oczywiscie ze nie telefonicznie Quote
uxmal Posted May 21, 2018 Posted May 21, 2018 4 minuty temu, Kate1205 napisał: Dziekuje bardzo. Oczywiscie ze nie telefonicznie Ah,jeszcze może Ci się przyda :) Dr neska jest dobrym nerfologiem,ma sprzęt usg itd.. Ale jeśli chciałabyś sprawdzić narządy i dostać bardzo dobry opis to polecam dr Marcińskiego- jest rewelacyjny. W czasie wizyty warto poprosić doktora żeby sprawdził kompleksowo wątrobę nerki trzustkę itd. i z tym opisem iść także do dr Neski.Bo nie każdy wet potrafi czytać ze zrozumieniem opis usg (niestety :((() Quote
Recommended Posts