Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wspólnie z sąsiadką Ewą opiekujemy się bezdomnymi  maluszkami z naszego osiedla. Chcemy je przygotować do adopcji. Maluszki były trzy. Jedna z nich znalazła już domek, pozostałe dwa czekają:

1. Cindy. Swoje imię zawdzięcza charakterystycznej kropeczce na pysiu. Ewa uznała, że imię znanej modelki będzie dla niej w sam raz :) Jako pierwsza znalazła domek. Na zdjęciu w objęciach nowej opiekunki:

2s0n4wk.jpg

I dwie "krówki"

2. Kociak większy - nie wiemy, czy chłopak czy dziewczyna. Przeżył dwie łapanki i jest mocno wystraszony. Justyną (panią fotograf ) był wyraźnie zaciekawiony, mnie się być może boi po tym, jak próbowałam go złapać. Potrzebuje opiekuna, który lubi wyzwania. Okaże mu cierpliwość i poświęci czas. Małej, która bezczelnie okrada go z jedzenia, wyraźnie ustępuje. Taka trochę pierdoła. Z uwagi na podobieństwo do kociaka z opakowania karmy, dostał imię Feliks. Odpchlony, odrobaczony.

DSC_6557.jpg

3. Mała jest dziewczynką. Ma na imię Milusia. Wystraszona, ale pozwala się wziąć na ręce. Nie wyrywa się, ale jak poluzuję "chwyt" to próbuje uciekać. Dlatego zdjęcia w klatce. I żarłokiem jest strasznym. Współlokatorowi wymiata żarcie łapką sprzed nosa. Ale lubi się do niego tulić. Odpchlona i odrobaczona.

Milusia znalazła domek. DSC_6563.jpg

Tutaj więcej zdjęć:

https://plus.google.com/photos/112695929291504557171/albums/6079095757343477761

Przepiękną sesję zdjęciową zrobiła dla nas Pani Justyna. Za co bardzo, bardzo dziękuję. Dziękuję również elizie_sk, za kontakt z Panią Justyną i za pomoc.

Tutaj więcej prac Pani Justyny:

http://www.justynaszramowska.com/

https://www.facebook.com/JustynaSzramowskaPhotography

A tutaj maluszki na fb, na profilu SOZ:

https://pl-pl.facebook.com/Stowarzyszenie.Obrona.Zwierzat

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kocie wydatki

14-10-2014 weterynarz                                      13,00 zł

16-10-2014 mleko dla kociąt, karma                  16,97 zł

17-10-2014 weterynarz                                      47,00 zł

24-10-2014 weterynarz                                      55,00 zł

29-10-2014 mleko, karma, żwirek                       38,65 zł

04-11-2014 mleko, karma                                   19,66 zł

09-11-2014 karma, żwirek                                   32,66 zł

10-11-2014 karma, żwirek                                   47,87 zł

14-11-2014 karma, żwirek                                   12,97 zł

26-11-2014 weterynarz (Feliks)                          75,00 zł

Razem                                                              -365,91 zł

z bazarku lawendowego                                     346,19 zł

dług                                                                    -19,72 zł

z bazarku świątecznego                                       19,72 zł

(pozostała kwota z bazarku światecznego została przekazana na konto SOZ z Jędrzejowa)

saldo                                                                      0,00 zł

Posted

Witaj Handziu :)

Felix od dziś, dzięki pomocy SOZ, ma dom tymczasowy. Przyjechali po niego bardzo fajni młodzi ludzie. Mam nadzieję, że u nich będzie spokojniejszy niż u mnie. Mała to słodka przylepka. Dziś spała wtulona we mnie, a z jej brzuszka wydobywało się błogie burczenie. Feliks niestety ma traumatyczne ze mną przeżycia - próbowałam go złapać przy próbie ucieczki. Bałam się, że wpadnie w szpony Neli i Alfika. Ale małą z pewnością uda mi się oswoić i może u mnie zostać, dopóki nie znajdzie domku. A taki słodziak chyba nie będzie musiał długo czekać.

Posted

Kociaki prześliczne,Feliks mógł się stresować obecnością psów,nie wiadomo jakie miał przeżycia.Sądzę ,że jeśli będzie sam w domu,szybko wróci do psychicznej równowagi i będzie z niego super kot.

Posted

Mała jest rozkoszna. Siedzę w fotelu, na kolanach laptop i kotecka. Namolnie domaga się pieszczot i wije się jak piskorz podsuwając mi pod dłoń to główkę, to brzuszek. A taka dzikuska z niej była :)

Posted

Mała jest rozkoszna. Siedzę w fotelu, na kolanach laptop i kotecka. Namolnie domaga się pieszczot i wije się jak piskorz podsuwając mi pod dłoń to główkę, to brzuszek. A taka dzikuska z niej była :)

Zazrdaszczam :)

Posted

Mała jest rozkoszna. Siedzę w fotelu, na kolanach laptop i kotecka. Namolnie domaga się pieszczot i wije się jak piskorz podsuwając mi pod dłoń to główkę, to brzuszek. A taka dzikuska z niej była

A co na to Nela i Alfik???? :niewiem:  Niedobra pańcia pewnie psy w areszcie zamknęła :nono: