Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poziomko- ogłoszenia, ogłoszenia i jeszcze raz ogłoszenia. Porób mu ogłoszenia. W ten sposób możesz pomóc znaleźć mu dom.

[quote name='maciaszek']Podaj w ogłoszeniach namiary na siebie (żeby sprawdzić domy, odsiać te złe), na pewno nie podawaj namiarów na schronisko.

[B]Powiedz nam też wszystko co o psiaku wiesz [/B](a pewnie trochę wiesz, skoro był to pies Twojej babci) - [B]jaki ma charakter, stosunek do ludzi/psów/kotów, co lubi a czego nie, czy potrafi zostawać sam w domu, itp., itd.[/B] Wszystko co o nim wiesz. Dorzucę to do info na schroniskowych stronach.[/QUOTE]

Posted

PSiakowi napewno krzywda się nie dzieje u nas w schronie, porposzę w czwartek P.Anię o informacje o stanie psiaka i napiszę ci tu.

Przy okazji baaaardzo prosze o głosy:
[url]http://to.gazeta.pl/to/cierpienie-to-milczenie/786[/url]

Posted

[QUOTE/]

Zrób mu dużo, dużo ogłoszeń. Im więcej tym lepiej. Podaj namiary na siebie (żeby sprawdzić domy, odsiać te złe), na pewno nie podawaj namiarów na schronisko. To zwiększy jego szansę na adopcję!
Powiedz nam też wszystko co o psiaku wiesz (a pewnie trochę wiesz, skoro był to pies Twojej babci) - jaki ma charakter, stosunek do ludzi/psów/kotów, co lubi a czego nie, czy potrafi zostawać sam w domu, itp., itd. Wszystko co o nim wiesz. Dorzucę to do info na schroniskowych stronach.[/QUOTE]

Dziewczyny ja Tu jestem świeza i czasmi nie wiem jak sie posługiwac tym forum niby mam profil juz od 2 lat to rzadko sie wypowiadam....ale jakos dam rade :)))) juz i tak poprawil mi sie humor po tamtej infomacji :))) powiem takkk Czarek bo tak sie wabi to przekochany pieszczoch ale trzeba nad nim dominowac bo inaczej wejdzie na głowe ;d duzo szczeka ...chce byc wazny ;d skacze wysoko jak ktos przychodzi i lize ..jak przychodzilam do babki to zawsze skakal jak szalony i pozniej siedzial przy mnie oczy kota z shreka i podawal łape hahaha lubi bawic sie pileczka ... nie toleruje wszystkich psow raczej dominuje ..koty goni ..nigdy nie mial bliskiego kontaktu z kotami ,.. ładnie chodzi na smyczy ... raczej nie nadaje sie do domu z dziecmi bardzo małymi ... bo moglby byc problem jesli dostałby miske z jedzeniem..jesli chodzi o spacery to nie byl czesto puszczaany wolno jedynie wiem ze chodzil z moim wujkiem na RUCH w chorzowie itam go puszczał...nienadaje sie jako pies do budy ani łancuch ,nauczony czystosci w domu spi przy wlascicielu ...jest bardzo zywiołowy chociaz nie jest juz taki młody ale zachowuje sie jak szczeniak..moze w schoronisku sie inaczej zachowuje ....bo napenwo bardzo teskni ..ale jak go zawołacie po imieniu to napwno przybiegne ;)mial ostatnio problem z oddawaniem kału(za duzo kosci) ale byli z nim u weterynarza i problem znikł ...ma ksiazeczke zdrowia (o ile jeszcze nie zostala wyrzucona) ...co roku byl szczepiony...piesek byl od urodzenia u mojej babci .... w domu byl sporadycznie sam , zawsze ktos z nim byl , a jak juz byl sam to babcia z nim nie miala problemow ..przynjamniej nic nigdy nie mowila.Jak mi sie cos jeszcze przypomni to dopisze..

Mam taka cicha nadzieje ze jesli nawet mu nie znajde domu to Ja szybko dam mu cieply kąt...

Posted

[quote name='Jetrel']PSiakowi napewno krzywda się nie dzieje u nas w schronie, porposzę w czwartek P.Anię o informacje o stanie psiaka i napiszę ci tu.

Przy okazji baaaardzo prosze o głosy:
[url]http://to.gazeta.pl/to/cierpienie-to-milczenie/786[/url][/QUOTE]
z Góry dziekuje :) Ciesze sie bardzo ze istnieja jeszcze dobrzy ludzie na swiecie i takie fora jak to :)

Posted

[quote name='maciaszek']Poszerzyłam opisy na schroniskowych stronach :).

Poziomko, a może założysz mu wątek, tu na dogo?[/QUOTE]
moge zalozyc tylko musicie mi powiedziec jak mam dodac zdjecia ta z strony z schroniska ..przydałoby sie pare nowych fotek ..postaralabym sie wpasc w weekend jesli jest taka mozliwosc ..wziasc na spacer czy cos?

Posted

[quote name='protzlav'][B]Zwracam sie o pomoc. Moja kolezanka potrzebuje funduszy na zdiagnozowanie i ewentualne leczenie/operacje swego ukochanego ON-ka. Kolezanka jest osoba niepelnosprawna o bardzo niskich dochodach, bardzo kocha swego czworonoga i chce Mu pomoc. Czy ktos jest w stanie Im pomoc? Problem polega na tym, ze w okolicach ogona na grzbiecie wyczulismy maly guzek,ktory jednak sie powieksza. I niepokoi to nas... Prosimy o pomoc. O namiary na np. jakas Fundacje dla Owczarkow... Moze byliby w stanie nam pomoc? Z gory serdecznie dziekujemy...[/B][/QUOTE]
Poprosze o konto , dane wlaczajac adres na pw..

Posted

Chciałabym sie upewnic w kwesti tego boksia bo mam sprzeczne informacje....
[URL="http://www.schronisko-katowice.eu/index.php/galeria-cala?func=viewcategory&catid=1&startpage=1#category"]http://www.schronisko-katowice.eu/index.php/galeria-cala?func=viewcategory&catid=1&startpage=1#category[/URL]

prawy, górny róg

Posted

Ale co chcesz wiedzieć?
Jeśli to czy pies jest w schronisku to nie nas pytaj tylko pracowników schroniska. Najlepiej zadzwonić do biura (32 256 61 15) i się dowiedzieć.
Jeżdżę do schronu raz w tygodniu, wtedy też aktualizuję schroniskową stronę (tą nieoficjalną). Stronę oficjalną schronisko aktualizuje częściej i czasami na ich aktualizacjach się opieram (między swoimi pobytami w schronisku). Ściągam też psy po informacjach od wolontariuszy, że ten czy tamten czworonóg znalazł dom. Ale nikt z nas nie jest tak na bieżąco jak pracownicy schroniska.
Pisałaś do mnie, że są ludzie zainteresowani adopcją tego psiaka. Mówiłam, żeby zadzwonili do schroniska, zanim pojadą, i zapytali czy boksio jeszcze jest. Najprostsze rozwiązanie.

Posted

Agumka, przecież wszystko pisałam Ci na PW... Przeczytaj je sobie raz jeszcze.
Wszystko, co o nim wiadomo jest na stronie internetowej. Pies do schroniska trafił z ulicy. Nie wiemy jak zachowuje się w domu. Nie wiemy nawet jak zachowuje się poza boksem, bo z niego nie wychodzi. W schronisku nie sprawdzisz stosunku psa do dzieci, do kotów też ciężko (bo pies może sobie jedynie pooglądać koty siedzące w klatkach na korytarzu, a to co innego niż swobodnie biegający kociak).

Posted

[quote name='agumka'][B][SIZE="6"][COLOR="#ff0000"]PILNE[/COLOR][/SIZE][/B]

Chciałabym dostać jak najwięcej informacji o tym psie - [URL]http://katowice.schronisko.net/adopcja-id-70292.html[/URL]
mam chętnych na niego. chcą tylko wszytsko wiedziec. Jak trafił do schroniska i dlaczego, charakter, podjescie do ludzi i innych zwierzat,[/QUOTE]

jeżeli to dalej aktualne to boksera tu ktos poszukiwał;)

Posted

[quote name='saphira18']jeżeli to dalej aktualne to boksera tu ktos poszukiwał;)[/QUOTE]

to znaczy ? my poszukujemy, ale nie wiem czy własciciele nie zabrali psa ze schroniska, dzis sie dowiem :)

Posted

[quote name='saphira18']Tajga w końcu w domu:):multi: doczekała się:loveu:
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_Qbj5mfb9LrQ/TZ39cfUL0CI/AAAAAAAArIw/gULHA8WzuT4/s640/IMG_1628.JPG[/IMG][/QUOTE]

Poprosze jak najwiecej informacji o kotolubnej bokserce na PW. Jesteśmy zainteresowani adopcją.

Posted

Dziewczyny, przepraszam za offa.
[B]Szukamy transportu Kielce-Katowice[/B] dla dwóch szczeniorek z lasu.
Nawet dla czterech...ech, ale chociaż dwie jakby sie wysłało....:roll:

Posted

[quote name='savahna']Dziewczyny, przepraszam za offa.
[B]Szukamy transportu Kielce-Katowice[/B] dla dwóch szczeniorek z lasu.
Nawet dla czterech...ech, ale chociaż dwie jakby sie wysłało....:roll:[/QUOTE]

a dokad w Kato dokładnie ?

Posted

[quote name='agumka']a dokad w Kato dokładnie ?[/QUOTE]
Dowiem się , albo najlepiej podeślę Wasz wątek Erce, bo ona najbardziej kompetentna w temacie.
Dzięki za zainteresowanie.:p

Posted

Sunia Husky, w nowym domku
[img]http://i54.tinypic.com/2lj2p9t.jpg[/img]

I niestety.... kochana Kami, 2 Maja przekroczyła Tęczowy Most...:<

[img]https://lh3.googleusercontent.com/_Qbj5mfb9LrQ/TXkrFyZWqPI/AAAAAAAAeYM/liwN0TNwInU/s640/P1130718.JPG[/img]
Kamisiu...odeszłaś za szybko....

Posted

[quote name='erka']Chyba źle zrozumiałaś, transport potrzebny z Kielc do Katowic, a nie odwrotnie.[/QUOTE]

"Szukamy transportu Kielce-Katowice dla dwóch szczeniorek z lasu.
Nawet dla czterech...ech, ale chociaż dwie jakby sie wysłało...."

Dla mnie wyraznie pisze KILECE -> KATOWICE, nie odwrotnie... ;)