Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MAM DOMEK Z OGRODEM DLA SUNI PODOBNEJ DO TEJ.
SUNIA MA BYĆ MŁODA .
DOMEK NIE SPRAWDZONY , JEST W GORZOWIE ŚLĄSKIM.
PANI SIĘ W TEJ ZAKOCHAŁA ALE JA ZNALAZŁAM JEJ W KRAKOWIE, BO TAM SIĘ SUNIA ZNAJDUJE.

Posted

wtatara napisał(a):

MAM DOMEK Z OGRODEM DLA SUNI PODOBNEJ DO TEJ.
SUNIA MA BYĆ MŁODA .
DOMEK NIE SPRAWDZONY , JEST W GORZOWIE ŚLĄSKIM.
PANI SIĘ W TEJ ZAKOCHAŁA ALE JA ZNALAZŁAM JEJ W KRAKOWIE, BO TAM SIĘ SUNIA ZNAJDUJE.

Witam !!! Jaga nie całkiem podobna do suni ww., ale to grzeczna i mądra suczka ... no i przede wszystkim malutka ... i tak długo już szuka kochającego domku ... Może zaproponujesz Ją tej Pani?

Jagę zobaczysz tu:

https://picasaweb.google.com/psiwolontariusz/Jaga71109MirellaRichertBoksNr709#

Pozdrawiam,

<D.>

Posted

teraz wróciła z wizyty przedadopcyjnej koło Krakowa.Domek z ogrodem . Jednak jamniczka , która tam jest rzuciała sie na moja-na pewno akceptue psy
szukaja więc jamnika, lub jamikopodobnego pieska

Posted

Mam prośbę
Miałam dzisiaj telefon od pani z fundacji Świat Zwierząt
Do schroniska w Kato trafił 1,5 roczny pies- mix amstaffa czarny, który krótko przebywał pod opieką tejże fundacji
pies robił za obronno- stróżującego w jakimś tartaku ale się "zepsuł"- prawdopodobnie na skutek złego żywienia wypadł mu koniec jelita
panowie z tartaku nie chcieli psa leczyć tylko uśpić, nie zgodził się weterynarz, i skontaktował właśnie z tą , zaprzyjaźnioną fundacją
Fundacja zapłaciła za leczenie psa ale nie mogła go przetrzymać u siebie, bo zajmuje się ratowaniem zwierząt dzikich- saren itp, nie domowych
pies przez 2-3 tygodnie przebywał w lecznicy na Ordona, szukano mu intensywnie domu, ale bez skutku, w końcu z braku innych możliwości trafił do schroniska
pani dzisiaj dzwoniła i skończyła mu sie kwarantanna
pani prosiła o pomoc dla psa, pies powinien dostawać mokre jedzenie, bo pani boi sie że ponownie wypadnie mu to jelito, prosiła o pomoc w szukaniu mu domu stałego lub tymczasowego
ja do katowic nie jeżdżę, w związku z czym moja prośba, żeby zrobić psiakowi zdjęcia, bo na stronie schroniska i na picassie go nie widzę, ze swojej strony mogę pomóc w ogłaszaniu go
obiecałam pani, że będę ją na bieżąco informować co się z psiakiem dzieje, zresztą pani już kilkakrotnie dzwoniła do schroniska wypytując o psa
z informacji jakie dostałam- pies ma 1,5 roku, mieszkał na dworze, nie wiadomo jak reaguje na inne psy, na kwarantannie był w boksie sam, jest łagodny w stosunku do ludzi, gdyby był potrzebny kontakt do pani, mogę na priv dać numer
dostałam MMS-em 2 zdjęcia psiaka:

Posted

Paula95 napisał(a):
Ciocie potrzebna osoba do sprawdzenia domu w Lędzinach niedaleko Katowic! B. pilne!
To na pewno musiałaby być osoba zmotoryzowana, bo Lędziny są 25 km od Katowic. Znacznie bliżej do Lędzin jest z Tychów, Bierunia, Chełma Śląskiego, Imielina. Zapytaj osoby z tamtych okolic.

Jenny19 napisał(a):
bo na stronie schroniska i na picassie go nie widzę,
W piątek będę w schronisku, wtedy na pewno psiak zostanie przyprowadzony do zdjęć na stronę schroniska i tegoż samego dnia na stronie się pojawi :). Ostatnio mi go nie pokazywano.

Posted

soboz4 napisał(a):
Wiem, Kasia chyba wgrywa zdjęcia
Nic nie robiłam ze stroną. Mnie się fotki otwierają...
Ale tej suni już chyba nie ma w schronie. Widzę, że schronisko zdjęło ją ze swojej stronki, więc najprawdopodobniej znalazła dom.
W piątek będę w schronisku, wtedy też zrobię aktualizacją na "starej" nieoficjalnej stronie.

Posted

Wczoraj widziałam zdjęcia na stronie, dzisiaj już nie... Najwyraźniej znowu jest jakiś problem z serwerem schronisko.net :angryy:. Mam nadzieję, że szybko rozwiążą sprawę!

Bolek już w nowym domu :).

Pudliszon też zaadoptowany :).

I Juki :) :multi:.

Zapłaciłam za 3 kolejne miesiące strony schronisko.net. mamy teraz: 374,50 zł.

Posted

witam wszystkich :) nawiązałam dziś kontakt z pewnym Panem, który zawodowo zajmuje się psiakami, jest fryzjerem i hodowcą. Bardzo zapalił się do pomysłu szukania nowych domów dla psiaków. Ze swojej strony zaproponował pomoc w postaci szukania właścicieli, ale głównie dla w miarę rasowych i młodych psiaków. Obraca się w kręgu psiarzy głównie na śląsku i małopolsce - twierdzi, że są spore szanse że znajdzie chętnych do przygarnięcia. A więc jak będą jakieś psiaki w tym typie to wrzucajcie tu ich wątki i odnośniki do firmówek, umówiłam się, że będę mu je dostarczać. Nie chcę się tym jakoś specjalnie emocjonować, ale powiem, że się cieszę :) pozdrowienia ciepłe!