marola Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Cioteczki kochane to nie dla podziękowań, tylko dla Milordzika z potrzeby serca. Quote
ulvhedinn Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Aga_Mazury napisał(a):Monia70 :Rose::Rose::Rose: doszła paczka z podarunkami dla MIlordzika.... :calus: odrazu pojechałam do niego do schroniska.... Czy te lekarstwa, które dostaje moga powodować jakieś ....no nie wiem.... taki jakis był dzisiaj smutny...taki...inny...zmęczony?.... wygląda dużo lepiej... co do czucia...:hmmmm: wzięliśmy jedno ze smarowidł od Cioci Moni i on akurat jadł...czy pił i był odwrócony od nas, ale jak go dotknęłam ta maścią to błyskawicznie się odwrócił....jakby myślał, że mucha usiadła....bo tak gwałtownie ... on w ogóle ma takie lęki....napewno dobrze mu w zyciu nie było... co do diagnozy....konsultowałam narazie przypadek Milorda z kilkoma wetami i sa zgodni....potrzeba czasu....i się okaże...ma podawane wszystko co można w jego przypadku zrobić, zdjęcia nie wykazują urazu kręgosłupa... jeżeli macie jakies inne propozycje nie mamy nic przeciwko.......innym badaniom.... ulv wiem...że Nivalinem może być długa kuracja....weci tutaj powiedzieli, że jesli nie będzie żadnej poprawy po 10 dniach...to nie ma sensu kontynuować kuracji....ale albo sobie wmawiamy albo jest poprawa delikatna... No więc. Leki są bardo silne, i mogą powodowac osowiałość. Zdarza się. Po drugie- 10 dni to za mało, chocia dobrze, gdyby juz było widac jakąś zmianę. Nie wiem skąd w wielu wetach takie przekonanie, jakby nie było warto "marnowac kasy na słabo rokujące zwierzęta"? Bo coś w tym stylu mam wrażenie .... Sprawdaj go włąśnie tak- nagłe delikatne, potem mocniejsze dotknięcie w różnych punktach, ale tak żeby nie widział:p Oczywiście trzymamy mooocooo kciuki:multi: Quote
Izunia86 Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Super wiesci :lol: Ja rowniez trzymam kciuki baaardzo baaardzo mocno za to by Milord doszedl do siebie :multi: Quote
Monia70 Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Cieszę się , że paczuszka szybko doszla:loveu: A Ciocia nie zaglądała wczoraj, bo cały dzień w na dyzurze ,pracy:shake: a wieczór w domu też zagaiany:oops: Aga_Mazury napisał(a): ulv wiem...że Nivalinem może być długa kuracja....weci tutaj powiedzieli, że jesli nie będzie żadnej poprawy po 10 dniach...to nie ma sensu kontynuować kuracji....ale albo sobie wmawiamy albo jest poprawa delikatna... Ja kuracje z Nivalinem robilam po 20/30 zastrzyków :roll: Wtedy pomogły, teraz po 3 paralizu niestety nie bardzo. Nie zaprzestawajcie w podowaniu, nie kończcie po 10 , tylko podawajcie dalej,prosze....On ma szanse i trzeba to wykorzystać. Quote
neverend Posted July 24, 2007 Author Posted July 24, 2007 Dzięki za wszystko... Ja jestem w Poznaniu i strasznie tęsknię do naszych piesów, a zwłaszcza ze Milordzikiem.... Czytam jesdnak, że jest na razie w porządku, więc się nie martwię... Jest pod opieką naszej Agi, więc na pewno będzie dobrze.... Quote
Matusz Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 never prosiłem Cię już raz, żebyś w pierwszym poście skopiowała to co ja napisałem w 7 i dodała link do aukcji cegiełkowej Milorda..:roll: Quote
neverend Posted July 24, 2007 Author Posted July 24, 2007 matusz5 napisał(a):never prosiłem Cię już raz, żebyś w pierwszym poście skopiowała to co ja napisałem w 7 i dodała link do aukcji cegiełkowej Milorda..:roll: Co mam skopiować - nic nie wiem... Mówisz o koncie? Quote
Matusz Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 neverend napisał(a):Co mam skopiować - nic nie wiem... Mówisz o koncie? przecież już na samym początku pisałem, żebyś dodała w 1 poście z mojego postu 7, wystarczy to skopiować, ni i link do aukcji cegiełkowej Quote
Matusz Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 matusz5 napisał(a):jeśli ktoś chce wspomóc Milorda podaję nr konta: z dopiskiem "Milord Ostróda" Numer konta: 78213000042001038801430001 VWBank ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE UL.JAGIEŁŁY 5 M 19 14-100 OSTRÓDA NIP 7412025929 KRS 0000264523 nr konta dla przelewów z zagranicy INGBPLPW78213000042001038801430001 z góry dziękuję ślicznie, za choćby symboliczne wpłaty... never dopisz w pierwszym poście nr konta proszę bardzo... Quote
neverend Posted July 24, 2007 Author Posted July 24, 2007 :eviltong: Wiem wiem...nie rób ze mnie takiego głupka... już zaktualizowałam.... Quote
Matusz Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 neverend napisał(a)::eviltong: Wiem wiem...nie rób ze mnie takiego głupka... już zaktualizowałam.... o i teraz jest git:p tylko nie ma jeszcze tego: tutaj link do aukcji cegiełkowej da Milorda sparaliżowanego http://www.allegro.pl/item217860620_... mu_psu_.html Dogomaniacy, którzy chcieli b wspomóc, są proszenie o bezpośrednie wpłaty na konto, gdyż portal allegro.pl bierze prowizje za każdą sprzedana cegiełkę. Quote
Hakita Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Milordziku kochany, ja myślami jestem cały czas przy Tobie... Quote
gamoń Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Milordzik-przesyłam ciepłe fluidy i całuski dla Ciebie. Cały czas trzymam za Ciebie kciuki z moimi budrysiami. Zdrowiej kochany;) ;) ;) Quote
neverend Posted July 24, 2007 Author Posted July 24, 2007 matusz5 napisał(a):o i teraz jest git:p tylko nie ma jeszcze tego: tutaj link do aukcji cegiełkowej da Milorda sparaliżowanego http://www.allegro.pl/item217860620_... mu_psu_.html Dogomaniacy, którzy chcieli b wspomóc, są proszenie o bezpośrednie wpłaty na konto, gdyż portal allegro.pl bierze prowizje za każdą sprzedana cegiełkę. Oki, już wstawiam:) Quote
gwen Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Jak się miewa Milordzik? Może jakies nowe fotki mogłyby się pojawić?? ;) Quote
nikador Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Witaj Milordziku,jak sie dzisiaj czujesz?Silny bądz maluchu.. Quote
sisia0 Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 mój Milordzkiu kochany dziś sie z toba nie widzialam i juz tesknie.... Maluszku taka burza dzis byla.... co ty robiles ? SZukaj pana Quote
sisia0 Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 n oco jest czemu tu nikt nie zagląda !!! Prosimy orzsyłajcie linki na allegro i gdzie sie da .... prosimy o wsparcie sami nie poradzimy sobie a milord nie moze byc z ta sytuacja sam ! Quote
asiaf1 Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Nie śledzę całego wątku ale przesłałam link do niego do wszystkich osób, które pisały do mnie w sprawie Oskara. Mam prośbę do osoby, która opiekuje się Milordem o przygotowanie takiej, krótkiej zbiorczej informacji o nim o jego stanie +co jest teraz mu potrzebne (oczywiście wiadomo, że dom ale oprócz tego) + kilka zdjęć+ namiary na osobę opiekującą sie nim. Dziewczyna Z Azylu pod Psim Aniołem, która pomagała mi z wysyłaniem ogłoszeN o Oskarku wszędzie gdzie się da jak otrzyma taki opis będzie też wysyłać wiadomości. Chcemy też napisac do gazet "Wróżki i Gwiazdy mówią-oni wydrukowali artykuł o Oskarze, dalszy ciąg jego losów i w tej notatce przemycić wiadomości o Milordzie i innych podabnych jemu psiakach. Oczywiście nie ma pewności, że wydrukują ale zawsze trzeba próbować. Jeżeli będzie już gotowy tekst to prosze o przesłanie go na mojego maila [email protected] Quote
gallegro Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Asiu, jesteś dla Milorda promykiem nadziei... ;) Oby to była dobra wróżba dla tego sympatycznego psiula... Quote
Asior Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 napisałsam do Carmen.. teraz czekam na odpowiedź ;) Quote
pati Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Milord sie przypomina. Jkaiz on jest smutny i taki biedny , wyraz jego oczu jest straszny :-( prosi o domek calym soba Quote
pajunia Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Agus, jak wyglada sprawa z jego diagnoza? Pisalas, ze w zeszlym tygodniu planowaliscie zabranie go do tego dobrego RTG ( niezepsutego). Jaki jest teraz jego stan? Czy moglby juz jechac? Co lekarze mowia? Czy te pieniadze stad doszly juz? Czy nie warto juz o jakims transporcie myslec? Quote
Aga_Mazury Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Pieniądze jeszcze nie doszły....... RTG na Kortowie jak pisałam będzie nieczynne conajmniej dwa tygodnie więc został conajmniej jeszcze tydzień.... RTG normalne miał oczywiście robione niestety zdjęc zwykłych za nic w świecie nie udało mi się jeszcze ani zeskanować, ani sfotografować...ani w żaden inny sposób wrzucić na kompa, żeby było cokolwiek widać.... o transporcie oczywiście, że możemy już myśleć i go szukać....jak najbardziej... Quote
Recommended Posts