Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bronka wariatka mała, jedna jedyna w swoim rodzaju!!!  :sweetCyb:

Gdzie się ten jej dom podziewa to ja nie wiem, no naprawdę! Przecież człowiek cały czas ma uśmiech przylepiony do buzi w jej towarzystwie :D lata to takie małe pokrzywione, zaczepia wszystkich dookoła :D jest też trochę małą wieśniaczką, obszczekującą przechodniów. Wynika to z jej ZACZEPNOŚCI WRODZONEJ (taka przypadłość psów kurduplowatych). Oczywiście gdy ktoś ruszy w jej stronę to szuka ratunku. 

Jej zaczepialstwo przekłada się też na relacje z psami. Zaczepia wielką Abrę, ucieka jej a potem kłapie zębami :-)
Uwielbia takie zabawy z psami większymi od niej samej jakieś 7 razy :D   :stupid:

Z powodu zimna paskudnego, Bronka na spacer przyodziała swój kaftanik, który przy szaleństwach zawijał jej się na końcu, na pleckach. Wyglądała jak baletnica :D nie mamy żadnego zdjęcia niestety :( następnym razem uwiecznię! 

pełne skupienie, tutaj liczą się ułamki sekund!

DSC00813.JPG

lllleeeecę! ej wy tam z przodu!

DSC00795.JPG

Bronka zawsze obecna na zdjęciach ;)
DSC00842.JPG

• Upvote 1
Posted

No bo śmigała wariatka gdzieś po kątach  :D
Tak, to dopiero jest widok! Byle wujcio prowadził ją samymi dobrymi ścieżkami  :razz: Chociaż dziś to był bardziej Abrą zainteresowany w sumie :smile:

Posted

Mam wielkie nadzieje, choć życie uczy, żeby nie cieszyć się zbyt wcześnie. Ale ja tak bardzo pragnę żeby do Broni wreszcie uśmiechnęło się szczęście!

Pani, która dzwoniła ma męża i dziecko. Powiedziała, że chciała adoptować psiaka, którego znalazła ostatnio na ulicy i odwiozła do schroniska, jednak już go ktoś zaadoptował. Później zobaczyła w internecie Bronię i jak mówi pomyślała "to musi być nasz pies" :-)

Posted

Jak to zwykle bywa, jak cisza to cisza a gdy ktoś się zainteresuje to na raz inni też dzwonią. Dziś miałam kolejny telefon w sprawie Broni :-) Pani szuka małej suczki. Koniecznie suczka i koniecznie mniej więcej Broni wielkości. Powiedziałam, że Bronia ma jutro odwiedziny, umówiłyśmy się że jutro dam znać na czym stoimy.
Pani chce sunie dla swojej mamy. Mieszkają w jednej kamiennicy i sama dla siebie niedawno adoptowała sunię ze Świętochłowic i chcą jeszcze jednego szkrabika :) może kojarzycie jakiegoś niskopodłogowca od nas którego mogłabym jej podpowiedzieć? Nie bardzo mam czas szukać teraz informacji a może ktoś ma taką maliznę pod opieką? Super by było! Takie maleństwa trzeba wydać zanim zima wkroczy!

Posted

Na stronie jako 735/14 jest malutka suczka, tylko nie wiem czy będzie dobra - w opisie ma, że wszędzie jej pełno. Poza tym Lilo (678/14), Senti (667/14), Kita (288/14), Jadzia (569/14) :) Może jakaś "się nada", a jeśli nie, to na stronie jest jeszcze kilka bezimiennych  ;)

Posted

No i jesteśmy po spotkaniu :)

Jutro rano Bronia przeprowadza się na tysiąclecie!!! <3 :D
Taaaaaaaaak się cieszę, że HO HO :D

Państwo bardzo fajni, decyzja o adopcji wydaje się być odpowiedzialna i przemyślana. Bronka skradła ich serca, chociaż dziś specjalnie nie zwracała na swoich przyszłych opiekunów uwagi. Jak to Bronia - liczą się szaleństwa z psami i parówki :D
przyszli wszyscy, razem z małym Szymonem. Jutro rano pani zawozi synka do przedszkola i jedzie po Broneczkę :-)

Najpierw ich uwagę zwrócił Frędzel, ale jednak padło na Bronię gdy znaleźli jej zdjęcia :)

Czekam jutro na smsa, że Bronia już w domu i doczekać się nie mogę zdjęć :-) no i wizyty PA!

Posted

Aaaaaaaahhh a ja tu relacje zdawać chciałam a Pańcia na dogomanii :D Szczęśliwy dzień :-)
Napiszę więc szybciutko co i jak:

Bronia była dziś u weta i wszystko jest ok, tylko łapki do prześwietlenia. W gabinecie była aniołkiem. W ogóle jest aniłkiem :D jak nie Bronka! :D sąsiedzi ją uwielbiają, jest bardzo grzeczna. Nie obszczekuje. Jest małym żarłokiem ale to mnie nie dziwi ani trochę :D
Teraz Bronia po dniu pełbym wrażeń śpi jak susełek :)

Moja radość nie ustaje!

• Upvote 1