Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejna psia tragedia. Kolejny pies pozostawiony na drodze z roztrzaskaną nogą!!! Tak poprostu, rozjechany i porzucony przez oprawcę. Bo po co się zatrzymać, po co sprawdzić czy pies żyje i zawieźć do weterynarza..przeciez mógł nie włazić pod koła.

Nie mam pojęcia co mamy zrobić...nie mamy kasy na operację. A operacja musi się natychmiast odbyć...pies ma złamanie kości udowej, zwichnięcie biodra, uszczerbienia kosci -niewielkie, ogromny obrzęk.

Bardzo prosimy o pomoc. Jeśli nie będziemy w stanie sfinansować operacji, dla psa to wyrok. Pies jest młody, mały..i chce żyć!!!!!

Pieniążki można wpłacać na konto fundacji:

FUNDACJA NIECHCIANE I ZAPOMNIANE - SOS DLA ZWIERZĄT
BANK PKO BP
Nr konta: 22102034080000490201742246

Dla przelewów z zagranicy:
Kod SWIFT: BPKOPLPW
Nr Konta: PL22102034080000490201742246

Z dopiskiem "połamany"

Zaraz będa zdjęcia...proszę pomóżcie, już jeden człowiek go zawiódł.

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mar.gajko napisał(a):
Czekacie z operacją az nazbieracie? Czy może lepiej odwrócić kolejność. Za ten czas moze być martwica. I będzie kasa na ... amputacje.

A za co mamy zapłacić za operację???

Ja nie dysponuje taką gotówką...:shake::shake::shake:

Pies jest już w szpitalu w Zgierzu.

Posted

Przeciez lecznice "kredytują", o tym wiem najlepiej. Nawet moj ostatni Misio (tez po wypadku) na razie jedzie na kreskę; i operacja i wizyty i hotel, a teraz mu się przetoka zrobiła i też na kreskę wizyty i leki; ale przeciez nie ma innego wyjśćia. Gdym czekała, aż nazbieram na Misia to by padł na tej drodze.

Posted

Podnosimy watek i napewno nie pozwolimy zeby wdala sie martwica.Kazda wplacona zlotowka sie liczy. Dogomaniacy ratujmy potraconego psa.Ja tez dorzuce jakiegos grosza.

Posted

Dekolt, usmiech i na kreskę! A tu się nazbiera, za tydzien czy dwa. Ale malunia ratować.
Tez pogrzebie w szufladach - może jakiśik bazarek, bo gotówki luźnej w tym mieiącu u mnie już nei uświadczy.

Posted

mar.gajko napisał(a):
Dekolt, usmiech i na kreskę!

Zrobię co mogę...ale już mi się wszystkie kobiece sztuczki wyczerpały..nawet ttrzepot rzęs już nie taki ;)

Posted

szajbus napisał(a):
Wysyłam przekaz na 100 zł
A tego dziada co go potrącił - do gazu!

Szajbus...dziękujemy z całego serducha!!!:multi::multi::multi:

Cioteczki róbcie bazarki, róbcie co się da..nie pozwolimy aby stracił łapkę!!!:)

Posted

Napisz jak bezie coś wiadomo już. Czy gwoździować będzie trzeba? Biedny maluch. Ja sie widzi te ich oczka bezradne. Jak to boli. Całe ciałka po takim uderzeniu, to normalnie gnoja by sie zabiło gołymi rękami.

Posted

Niech wet obejrzy czy krwiakó wielkich nei ma. Bo po moim ostatim Misiu, to masakra taki krwiak jak sie przetoka zrobi.
No i ta nóżka. Cholera, żeby się dało złożyć. To tzreba już natychmiast.
Sorry że sie tak czepiam, ale świeżo mam w oczach obraz psa po wypadku. Jak leży i bezradny nei wie co sie dzieje. Szok. Ból.

Posted

Psiak miał już badania, prześwietlenie..teraz umieściliśmy go w szpitalu dla zwierząt. Łapa nadaje się tylko do gwożdziowania.:placz::placz::placz:

Posted

Biedactwo, jak on musi cierpiec.
Nózka boli, przerażony, wie wie co się z nim dzieje. Piesku, będzie dobrze!

Przekaz wysłany. Syn mnie wielbił za kolejkę na poczcie hihihi