konfirm31 Posted December 9, 2014 Posted December 9, 2014 Może w tym roku, kiedy jest już psem dorosłym, ktoś zapragnie go dla siebie? Jestem (niepoprawną?) optymistką :) Quote
basiek8 Posted December 9, 2014 Posted December 9, 2014 witam 27.11.2014 wpłaciłam dla Bezika 20 zl stałej. Nie wiem czy kasa doszła? Quote
auraa Posted December 9, 2014 Author Posted December 9, 2014 Tak wpłynęły 28.11. Wydawało mi się , że wpisałam, Nie wiem dlaczego nie ma w rozliczeniu....... Quote
papryka Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Melduję się u Bezika na wątku:) ktoś dzwoni w sprawie Bezika??? jest jakis domek na horyzoncie? ps. telewizję juz mamy od wczoraj wieczora teraz tylko czekamy na internet:) Quote
Nutusia Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Ja niestety (albo stety) też jestem niepoprawną optymistką i wciąż wierzę w ludzi, a przynajmniej się staram. Trochę już lat żyję na tym świecie i trochę się znam na ludziach, choć moim głównym grzechem jest mierzenie ich własną miarą... Jak dotąd, tylko raz się drastycznie pomyliłam co do człowieka, pod opiekę którego powierzyłam moją tymczasowiczkę. Najgorszemu wrogowi nie życzę takich emocji :( Wychodzę z założenia, że nikogo nie można skreślać na tzw. starcie - nawet kogoś, kto rozmowę rozpoczyna od słów "szukam pieska dla mojego dziecka". Bo ten ktoś może w ten sposób wyrazić to, że w rodzinie jest dziecko i piesek nie może być płochliwy, agresywny czy stroniący od dzieci. Musimy pamiętać, że "zwykli" ludzie nie mają naszej wiedzy, naszych doświadczeń - nie byli nigdy w schronisku, na żadnej interwencji, nie spotykali się z takimi jak my. Wciąż powtarzam, że ja sama, jeszcze parę lat temu nie miałam pojęcia i świadomości jak to wszystko wygląda! A propos zwierzaka pod choinkę... (przy czym moim zdaniem pluszowa zabawka też wcale nie musi być nowa, by mogła cieszyć...) Quote
konfirm31 Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Bardzo trafna ilustracja, Nutusiu. I słowna i narysowana ......... Quote
auraa Posted December 10, 2014 Author Posted December 10, 2014 Niestety nikt nie dzwonił :shake: Quote
kabaja Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 ja też myślę ,że ludzie są różni .Jak dla mnie okres Świąteczno-Noworoczny jest najlepszym okresem na adopcje ,bo mamy długi czas wolny i można poświęcić nowemu członkowi rodziny :) a jak ja tak myślę ,to czemu mam sądzić ,że w kraju jeszcze nie ma paru osób tak myślących ;-) Quote
jaguska Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Nawet nie wiecie jak ja Wam wszystkim zazdroszczę takiego podejścia, wiary i optymizmu. To jest tak jak z tą szklanką, którą jedni widzą pustą do połowy a inni pełną do połowy ;-) Wy widzicie to dobre a ja to złe, za każdym psem, kotem i innym zwierzęciem w schronisku widzę podłego człowieka, patrząc na ilość zwierząt w schroniskach w całej Polsce to tych ludzi już się robi pokaźna armia, a Ci co topią mioty, przywiązują psy w lasach, znęcają się nad nimi, głodzą, a konie i transporty do rzeźni, a zwierzęta doświadczalne z podciętymi strunami głosowymi, a obozy koncentracyjne dla kur itp itp itd, za tym wszystkim stoją ludzie, dobrzy ludzie??? Dlatego tak mnie cieszy że jestem tu tylko jedna z takim podejściem, ale wszędzie musi być jakaś zrzęda bo by było zbyt kolorowo ;-) Quote
auraa Posted December 10, 2014 Author Posted December 10, 2014 Przelałam dziś Astaroth 250 zł za Bezika i zrobiłam dla niego ogłoszenie na morusku. Quote
agat21 Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Nawet nie wiecie jak ja Wam wszystkim zazdroszczę takiego podejścia, wiary i optymizmu. To jest tak jak z tą szklanką, którą jedni widzą pustą do połowy a inni pełną do połowy ;-) Wy widzicie to dobre a ja to złe, za każdym psem, kotem i innym zwierzęciem w schronisku widzę podłego człowieka, patrząc na ilość zwierząt w schroniskach w całej Polsce to tych ludzi już się robi pokaźna armia, a Ci co topią mioty, przywiązują psy w lasach, znęcają się nad nimi, głodzą, a konie i transporty do rzeźni, a zwierzęta doświadczalne z podciętymi strunami głosowymi, a obozy koncentracyjne dla kur itp itp itd, za tym wszystkim stoją ludzie, dobrzy ludzie??? Dlatego tak mnie cieszy że jestem tu tylko jedna z takim podejściem, ale wszędzie musi być jakaś zrzęda bo by było zbyt kolorowo ;-) Nie jesteś jedna z takim podejściem.. Dlatego każda osoba czująca tak i widząca to wszystko jest od razu przeze mnie uwielbiana - uwielbiam Cię Jagusko Quote
agat21 Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Trzymam kciuki za nowe ogłoszenia! Uściski w łapeczki Beziczku! Quote
konfirm31 Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Witaj, Beziku. Dobrze ci w hotelu, ale życzę ci własnego domku :). Quote
auraa Posted December 12, 2014 Author Posted December 12, 2014 Dobry wieczór! Ciekawe co słychać u Bezika? Quote
konfirm31 Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 Brak wiadomości, oznacza dobrą wiadomość :) Quote
auraa Posted December 14, 2014 Author Posted December 14, 2014 ale brak telefonów, to już niekoniecznie... Quote
konfirm31 Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 No tak. Telefony od domków, powinny dzwonić . Quote
kabaja Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 ludeczkowie dzwonić po naszego Bezika ,który zapewne już jest najgrzeczniejszym psiakiem na świecie :) Quote
agat21 Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Głaski dla Beziczka :) Jak tam żywe sreberko się miewa? Quote
papryka Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Witamy mamy już dostęp do internetu:) nowe fotki psiaków a w tym i Bezika w naszym albumie: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.378993655581580.1073741837.366970286783917&type=3 zapraszamy do obejrzenia:) Quote
konfirm31 Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Widać, że psom jest u Was dobrze :) Quote
Recommended Posts