Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gisic87']Kochane powiedzcie mi jak Balbinka reaguje na inne nieznane jej suczki, jaka jest w stosunku do ludzi i czy bierze na stałe jakieś leki...[/quote]

Balbinka nie bierze lekarstw. W boksie od dawna jest z Tosią i wykastrowanym samcem Desem. Z tymi psami dogaduje się bez problemu.
Balbinka czuje respekt przed ludźmi, boi się ich, ale było już i tak, że próbowała do mnie podchodzić. Niestety zazdrosny Des zawsze zagradzał jej drogę. Balbinka na pewno wymaga dużo miłości i cierpliowści.
Obawiam się, że nawet jako atrapa psa stóżującego by się niestety nie sprawdziła.
Ważna uwaga, Balbinak (nie dotyczy to Tosi) nie jest wysterylizowna, w schronisku odstąpili od tego zabiegu ze względu na wiek i wcześniejszą operację (usunięcie oczka).
Sunie są średnio/duże, powyżej kolan.

Jeżeli chodzi o dokładny opis psiaków, to naprawdę trudno powiedzieć, z doświadczenia wiem, że psiak inaczej zachowuje się w schronisku, a inaczej w nowym domu.

Posted

[quote name='Murka']Dla psów, które mogą mieszkać w jednym kojcu (zaprzyjaźnione psy, szczeniaki itp.) zawsze robimy zniżki. Jeśli więc sunie są średniej wielkości to ich doba w hoteliku będzie kosztować 18zł.[/quote]

To super! W takim razie potrzebujemy jeszcze 340 zl - 358 zl miesiecznie....

[quote name='Murka']
Bardzo bym chciała, aby któryś z obecnych staruszków znalazł dom, na razie niestety nic na to nie wskazuje :-([/quote]

Trzeba pogonic do domku Kroweczka, bo sie chlopak rozleniwil... :cool3:

Posted

Jestem z Łodzi ale transport nie gra roli (własne auto - mikrovan).
Psiaki były by w budzie ale jedną rezydencję ;) trzeba by było dobudować.
A co do złych wspomnień z poprzednimi psami. Jeden najprawdopodobniej został otruty (zdrowy jak byk pies, szczepiony a zdechł w ciągu dnia, w południe był lekko śnięty a następnego dnia rano zdechł :( ) a drugi w czasie wielkich mrozów wyszedł dosłownie raz (brama zamarzła i nie zdarzyłam odmrozic i zamknąć jej) i psy go zagryzły. I to zdarzyło się na przestrzeni dwóch miesięcy :(
Jak na razie próbuje uzuskac cokolwiek ale jak się nie uda deklaruję (nawet w tym momencie) pomoc finansowa na psiaki. Tylko jak, gdzie i na jakie konto?

Posted

Tosia i Balbinka nie wykazują agresji, sa raczej wystraszone człowieka. Z psami dogadują się OK. Spacerków w tyskim schronisku nie ma. Na pewno sunie będą się bały smyczy z początku, będą zalęknione. Takie psy potrzebują dużo czasu poświęconego ze strony ludzi.

• 1 month later...
Posted

[quote name='Renata5']A sundance kid,która chciała wziąźć suńki ,zrezygnowała?[/quote]

Kurcze..., właśnie nie wiadomo co sundance kid postanowiła. :shake: Ostatnio na dogo była bodajże 9.11! :placz:

Posted

[quote name='Mada:)']Eh... gdyby tak było, to zapewne Pani Grażynka by już o tym wiedziała... :placz:[/quote]

I ze szczęścia tańczyła kankana.:shake:

Myślę jednak, że jeszcze zatańczę, Zuli się udało, Kolejarka też miała swój domek, Korek wyjechał w Polskę, ostatnio Timo, Wiki i Hektor znaleźli dom więc i im musi się udać. :loveu:

• 4 weeks later...
Posted

Takie fantastyczne psiny z nich! :loveu: Głaskałam po nochalku Tosię ostatnio. Ona jest taka urocza... :loveu: Obie damy chcą domki! Wspaniałe z nich psiny będą, oj wspaniałe! :lol:

• 1 month later...
Posted

Za zgodą gosi15 podmieniłam allegro,które robiła psiakowi z kobiórskiego przytuliska,a który znalazł dom.Wykorzystałam ogłoszenie dla Tosi i Balbinki.Dzięki temu mają wyróznione i pogrubione allegro.
Może przyniesie im ono szczęsie i też szybko znajdą dom?
[url=http://www.allegro.pl/item560989447_urodzily_sie_w_schronisku_10_lat_temu.html]Urodziły się w schronisku 10 lat temu:( (560989447) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Posted

Sluchajcie cioteczki!!!

Wiecie ze obydwie suczynki byly w kolejce do hoteliku u Murki... :cool3:

...no i nadeszla ich kolejka :lol:. Murka moze juz zabrac obydwie sunie. Czy damy rade im pomoc finansowo? Koszt to 540 zl miesiecznie (za dwie suczynki) + koszty ewentualnego leczenia i wizyt u weterynarza.

Kto pomoze????