Jo37 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Sunie szukają wspólnego domu albo ....sponsora . Quote
grazyna9915 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 [quote name='Gisic87']Kochane powiedzcie mi jak Balbinka reaguje na inne nieznane jej suczki, jaka jest w stosunku do ludzi i czy bierze na stałe jakieś leki...[/quote] Balbinka nie bierze lekarstw. W boksie od dawna jest z Tosią i wykastrowanym samcem Desem. Z tymi psami dogaduje się bez problemu. Balbinka czuje respekt przed ludźmi, boi się ich, ale było już i tak, że próbowała do mnie podchodzić. Niestety zazdrosny Des zawsze zagradzał jej drogę. Balbinka na pewno wymaga dużo miłości i cierpliowści. Obawiam się, że nawet jako atrapa psa stóżującego by się niestety nie sprawdziła. Ważna uwaga, Balbinak (nie dotyczy to Tosi) nie jest wysterylizowna, w schronisku odstąpili od tego zabiegu ze względu na wiek i wcześniejszą operację (usunięcie oczka). Sunie są średnio/duże, powyżej kolan. Jeżeli chodzi o dokładny opis psiaków, to naprawdę trudno powiedzieć, z doświadczenia wiem, że psiak inaczej zachowuje się w schronisku, a inaczej w nowym domu. Quote
Sabina02 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 [quote name='Murka']Dla psów, które mogą mieszkać w jednym kojcu (zaprzyjaźnione psy, szczeniaki itp.) zawsze robimy zniżki. Jeśli więc sunie są średniej wielkości to ich doba w hoteliku będzie kosztować 18zł.[/quote] To super! W takim razie potrzebujemy jeszcze 340 zl - 358 zl miesiecznie.... [quote name='Murka'] Bardzo bym chciała, aby któryś z obecnych staruszków znalazł dom, na razie niestety nic na to nie wskazuje :-([/quote] Trzeba pogonic do domku Kroweczka, bo sie chlopak rozleniwil... :cool3: Quote
Jo37 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Szukamy sponsorów . Może by tak zmienić tytuł ,że sunie mają szansę na płatny tymczas tylko brakuje nam pieniędzy ? Quote
sundance_kid Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Jestem z Łodzi ale transport nie gra roli (własne auto - mikrovan). Psiaki były by w budzie ale jedną rezydencję ;) trzeba by było dobudować. A co do złych wspomnień z poprzednimi psami. Jeden najprawdopodobniej został otruty (zdrowy jak byk pies, szczepiony a zdechł w ciągu dnia, w południe był lekko śnięty a następnego dnia rano zdechł :( ) a drugi w czasie wielkich mrozów wyszedł dosłownie raz (brama zamarzła i nie zdarzyłam odmrozic i zamknąć jej) i psy go zagryzły. I to zdarzyło się na przestrzeni dwóch miesięcy :( Jak na razie próbuje uzuskac cokolwiek ale jak się nie uda deklaruję (nawet w tym momencie) pomoc finansowa na psiaki. Tylko jak, gdzie i na jakie konto? Quote
sundance_kid Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 A o coś więcej o psach chodziło mi o to czy są agresywne, jak radzą sobie z innymi psami, czy nie ma problemów ze spacerami? Quote
Mada:) Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Tosia i Balbinka nie wykazują agresji, sa raczej wystraszone człowieka. Z psami dogadują się OK. Spacerków w tyskim schronisku nie ma. Na pewno sunie będą się bały smyczy z początku, będą zalęknione. Takie psy potrzebują dużo czasu poświęconego ze strony ludzi. Quote
Lionees Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Podnoszę psinki,one nie maja dużo czasu niestety...:-( Quote
Mada:) Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Rezydentki tyskiego schronu nadal czekają... Ich życie jest bez zmian... :shake: Quote
Lionees Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 A sundance kid,która chciała wziąźć suńki ,zrezygnowała? Quote
Mada:) Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 [quote name='Renata5']A sundance kid,która chciała wziąźć suńki ,zrezygnowała?[/quote] Kurcze..., właśnie nie wiadomo co sundance kid postanowiła. :shake: Ostatnio na dogo była bodajże 9.11! :placz: Quote
Sabina02 Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 [quote name='Mada:)']Kurcze..., właśnie nie wiadomo co sundance kid postanowiła. :shake: Ostatnio na dogo była bodajże 9.11! :placz:[/quote] Nie liczylabym juz na to... :roll: Quote
magda222 Posted January 2, 2009 Author Posted January 2, 2009 A może sunie już pojechały do nowego domu? Pytał ktoś w schronie? Quote
Mada:) Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Eh... gdyby tak było, to zapewne Pani Grażynka by już o tym wiedziała... :placz: Quote
grazyna9915 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 [quote name='Mada:)']Eh... gdyby tak było, to zapewne Pani Grażynka by już o tym wiedziała... :placz:[/quote] I ze szczęścia tańczyła kankana.:shake: Myślę jednak, że jeszcze zatańczę, Zuli się udało, Kolejarka też miała swój domek, Korek wyjechał w Polskę, ostatnio Timo, Wiki i Hektor znaleźli dom więc i im musi się udać. :loveu: Quote
magda222 Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 Nikt do Was nie zagląda bidulki :-( Quote
Mada:) Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Takie fantastyczne psiny z nich! :loveu: Głaskałam po nochalku Tosię ostatnio. Ona jest taka urocza... :loveu: Obie damy chcą domki! Wspaniałe z nich psiny będą, oj wspaniałe! :lol: Quote
magda222 Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 Za zgodą gosi15 podmieniłam allegro,które robiła psiakowi z kobiórskiego przytuliska,a który znalazł dom.Wykorzystałam ogłoszenie dla Tosi i Balbinki.Dzięki temu mają wyróznione i pogrubione allegro. Może przyniesie im ono szczęsie i też szybko znajdą dom? [url=http://www.allegro.pl/item560989447_urodzily_sie_w_schronisku_10_lat_temu.html]Urodziły się w schronisku 10 lat temu:( (560989447) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Quote
Sabina02 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Sluchajcie cioteczki!!! Wiecie ze obydwie suczynki byly w kolejce do hoteliku u Murki... :cool3: ...no i nadeszla ich kolejka :lol:. Murka moze juz zabrac obydwie sunie. Czy damy rade im pomoc finansowo? Koszt to 540 zl miesiecznie (za dwie suczynki) + koszty ewentualnego leczenia i wizyt u weterynarza. Kto pomoze???? Quote
Sabina02 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Widze ze zero zainteresowania... :roll: :shake: Quote
Sabina02 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 [quote name='Jo37']Sunie się doczekały .Ja deklaruję 100 zł miesięcznie .[/quote] Jo37, czy Twoja deklaracja jest aktualna? Quote
Jo37 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 [quote name='Sabina02']Jo37, czy Twoja deklaracja jest aktualna?[/quote] Tak . oczywiście . Quote
Worel Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Kto jeszcze sunieczkom pomoze? to taka niesamowita szansa dla nich.......cioteczki, cioteczki.... Quote
Recommended Posts