Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

karcia napisał(a):
piesek ma sie coraz lepiej i zaczyna podobno brykac. apetyt dopisuje baaaardzo. ale nadal w schronisku.

no na szczeniaka to sie chyba znajdzie dobry dom co? to bedzie dobry pies, po takich przejsciach pewnie bedzie wierny jak przyslowiowy pies ;)

To wspaniale, ze psina juz ma sie lepiej.
Ja tez uwazam, ze tak piekny psiaczek i na dodatek - szczeniaczek, szybko znajdzie dobry domek.
jego pewnie jeszcze za bardzo nikt nie oglada, bo jest jeszcze w izolatce ?

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no nie, nie ogladaja go ludzie. zreszta ciezko proponowac ludziom takiego pieska, ktory nie wiadomo czy bedzie zdrowy. musimy kogos sprawdzonego zlezc; na tymczas chociaz; ale widze ze watek stoi w miejscu zupelnie :/

Posted

Seaside napisał(a):
Niestety nie :(

Szkoda, pewnie sie przestraszyl, ze moga byc w przyszlosci komplikacje ze zdrowkiem maluszka.
Mam nadzieje, ze jednak psiak szybciutko sie komus spodoba, bo przeciez jeszcze w izolatce nikt go nie oglada...... :roll:

Wazne tylko, zeby przyszly wlasciciel byl poinformowany o przeszlosci psiaka i zeby sie osobiscie skontaktowal jeszcze przed adopcja z lekarzem, ktory go powinien poinformowac o stanie psiaka i ewentualnych przyszlych ( jesli beda w ogole ) problemach zdrowotnych ( bo cos tu bylo pisane na temat padaczki pourazowej :roll: ).

Posted

musze sie z nim zobaczyc, a to najwczesniej stanie sie we wtorek. na razie z telefonicznych doniesien wiem tyle, ze jest coraz silniejszyi zaczal sie starszliwie rzucac na wszystko - nie mozna reki podobno wlozyc do niego. to taki zonk troche. ale pojade i zobacze na wlasne oczy, to Wam napisze dokladnie

Posted

[quote name='karcia']musze sie z nim zobaczyc, a to najwczesniej stanie sie we wtorek. na razie z telefonicznych doniesien wiem tyle, ze jest coraz silniejszyi zaczal sie starszliwie rzucac na wszystko - nie mozna reki podobno wlozyc do niego. to taki zonk troche. ale pojade i zobacze na wlasne oczy, to Wam napisze dokladnie

karcia to czekamy...niecierpliwie czekamy na wieść...

Posted

Mam nadzieje, ze ta agresja, to po prostu ... nie agresja w stosunku do czlowieka, tylko po prostu wyrazanie checi natychmiastowego opuszczenia klatki i wyjscia na zewnatrz.

Pamietacie, jak bylo z Omarem ?
Jego "nowa pani" tez uwiazala go zaraz po przywiezieniu do domu, do jakiejs szopy i stal tam biedak 2 czy 3 dni, bo wszyscy domownicy sie bali do niego podejsc.
Kiedy po niego pojechalam, okazalo sie, ze psiak strasznie szczeka i sie rzuca, ale podeszlam do niego odwaznie, zaczelam odsuplywac linke od obrozy. A w tym czasie Omar na mnie skakal i mnie wylizywal :lol: i tak sie cieszyl, ze wreszcie bedzie uwolniony, ze cos niesamowitego !:-o
A wszyscy to odbierali jako.... zachowanie agresywne !:shake:

Posted

zuziaM napisał(a):

Pamietacie, jak bylo z Omarem ?
Jego "nowa pani" tez uwiazala go zaraz po przywiezieniu do domu, do jakiejs szopy i stal tam biedak 2 czy 3 dni, bo wszyscy domownicy sie bali do niego podejsc.
Kiedy po niego pojechalam, okazalo sie, ze psiak strasznie szczeka i sie rzuca, ale podeszlam do niego odwaznie, zaczelam odsuplywac linke od obrozy. A w tym czasie Omar na mnie skakal i mnie wylizywal :lol: i tak sie cieszyl, ze wreszcie bedzie uwolniony, ze cos niesamowitego !:-o
A wszyscy to odbierali jako.... zachowanie agresywne !:shake:

Kurcze zadziwiaja mnie tacy ludzie i co? jakbys nie przyjechala to pies by kolejny dzien tak siedzial uwiazany do jakies szopy?...pozniej oddaliby go z powrotem mowiac ze pies agresywny ze hej....
Oj ......