Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiem, że Pomyłka jutro idzie do domu... dzwoniło dziś do mnie schronisko, ale nie jestem zachwycona :( to nie jest wymarzony dom dla Pomyłki...

Dlaczego schronisko wydaje psy, w niepewne miejsca ? Czy nigdy nic sie nie zmieni w tym temacie ? Sunia jest sliczna, jest psem, adopcyjnym, mozna było przeciez poczekac... :shake:

Posted

Niestety na to nie mamy wpływu... :( Dziś Marcin odbył chyba ostatni spacer z Pomyłką, bo prawdopodobnie jutro idzie do nowego domu.... Marne dla mnie pocieszenie jest takie, że dziś w schronisku dowiedziałam się tego, że dziewczyna do tej pory mieszkała tylko i wyłącznie na dworze... Marne ale jakoś sobie muszę to tłumaczyć.

Pomyłka jak zawsze ucieszyła się niezmiernie na widok Marcina, już z daleka szczekała na niego z radości kiedy zabierał ją z boksu hotelowego. Na spacerze mocno ciągnęła do przodu ale sprawdzała, czy on idzie przy niej. Na swoich psich kolegów i koleżanki raczej nie zwracała większej uwagi. Apetyt miała ogromny, pochłonęła wszystkie parówki w mig. Kochane z niej psisko.

Posted

Aniu,błagam trzymaj rękę na pulsie,a gdyby było coś nie tak to zabieraj sunię.

A może się rozmyślą i nie przyjadą?

Niech ktoś chociaż z nimi porozmawia i ich uświadomi.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Do Pomyłki dzwoniłam ale nie miałam kiedy wejść na dogo...

Wydaje mi się, że moje obawy były troszkę niesłuszne aczkolwiek szkoda, że trafiła do firmy...

A teraz przejdźmy do faktów. Pomyłka trafiła do firmy, która znajduje się w miarę blisko schroniska, także jestem trochę bardziej spokojna z racji, że wiem gdzie to jest. Rozmawiałam z właścicielem i powiedział, że nie ukrywa, że na początku trochę ciężko było jej się przyzwyczaić do tego, że musi od godziny 5 rano do 15 popołudniu przebywać w kojcu i Pan rozważał już wzięcie jej do domu, ale sam ma trzy koty i nieco się tego obawiał. Powiedział, że teraz już jest dobrze, jedynie nie może razem biegać z drugą suczką, która ma 10 lat, gdyż Pomyłka jest na nią bardzo cięta. Ogólnie od popołudnia spędza czas ze stróżami i może przebywać też w wewnątrz gdzie jest ciepło. Czas dzieli na pół z drugą suczką. Jest zabierana też na spacery na smyczy do lasu, w którym mieści się firma. Pan zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Zapraszał do odwiedzin, jednak zaznaczył, że on jest w firmie do 15 za wyjątkiem weekendów i mogę przyjechać bezpośrednio do niego albo spotkać się ze stróżami, wybrałam tą pierwszą opcję i za tydzień jadę z Marcinem w odwiedziny do Pomyłki.