Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='maxxel']......No ,ale dzieki temu moj skrocony o ogon piechu bedzie mogl smialo startowac razem z ogoniastymi..[/quote]
[COLOR=black]Poczytaj sobie o sukcesach sznaucerka z naturalnymi uszami w wątku sznauceromaniacy:[/COLOR]

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=6406397&postcount=33630[/URL]

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='marisia'][COLOR=black]Poczytaj sobie o sukcesach sznaucerka z naturalnymi uszami w wątku sznauceromaniacy:[/COLOR]

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=6406397&postcount=33630[/URL][/quote]

Ja nie twierdze,ze psy niekopiowane nie odnosza wystawowych sukcesow.Dzieki niespojnosci ,badz jak kto woli nieprzestrzeganie (za przyzwoleniem ZKwP)przepisow,psy kopiowane maga byc w dalszym ciagu wystawiane.Jezel ktos ma ochote posiadac sznaucera kopiowanego,tak jak ja,nie stanowi to w dalszym ciagu zadnego problemu!!
Gdzies juz wczesniej napisalem,ze wystawianie nie jest dla mnie priorytetem..

Posted

[FONT=Tahoma]Podaję Ci przykład bo chyba sam się na tym zastanawiałeś a pies o którym mowa nie jest do końca naturalny – bo nie ma ogona, więc dokładnie taki jest, jakiego chyba sam planujesz :cool3: .[/FONT]

Posted

[FONT=Times New Roman][FONT=Tahoma]Oczywiście, że można – można i ogony również zaakceptować :loveu: . Ja zaakceptowałam, ale nie podobają mi się sznaucery ze źle noszonymi uszami i skręconymi, jak u prosiaczka ogonami, dlatego zwracam na to uwagę :loveu: .[/FONT]
[FONT=Tahoma]W Oberwarcie BOB-a zdobyła całkiem naturalna olbrzymka z Polski i z uszami i z ogonem :multi: .[/FONT]
[/FONT]

Posted

[quote name='marisia'][FONT=Times New Roman][FONT=Tahoma]Oczywiście, że można – można i ogony również zaakceptować :loveu: . Ja zaakceptowałam, ale nie podobają mi się sznaucery ze źle noszonymi uszami i skręconymi, jak u prosiaczka ogonami, dlatego zwracam na to uwagę :loveu: .[/FONT]
[FONT=Tahoma]W Oberwarcie BOB-a zdobyła całkiem naturalna olbrzymka z Polski i z uszami i z ogonem :multi: .[/FONT]
[/FONT][/quote]

Slyszalem,ze "defekt "zle noszonych uszu mozna korygowac poprzez klejenie ich(co kolwiek to znaczy..:p )Nie bardzo sie orjentuje jak ma to niby wygladac.Napewno ucho naturalne nawet to zle noszone jest niczym w porownaniu z zle skopiowanymi..To chyba tez trzeba brac pod uwage(czyli znalesc weta z doswiadczeniem w tym kierunku..)

Posted

[quote name='Agnieszka K.']I chyba biorąc pod uwagę wszystkie trzy wielkości, to średniaki "przoduja" w dziwnych kształtach ogona :) :)[/quote]

oj tak !! chyba nigdy nie widzialam olbrzyma czarnego z "precelkiem" :roll: a sredniakow takich mase biega

Posted

[quote]W Oberwarcie BOB-a zdobyła całkiem naturalna olbrzymka z Polski i z uszami i z ogonem [/quote]Jak już podałaś wynik z oberwartu do jeszcze powiedz, kto dzień wcześniej w Szombathely dostał BOBa (również CACIB) ;)

Posted

[quote name='Elitesse']oj tak !! chyba nigdy nie widzialam olbrzyma czarnego z "precelkiem" :roll: a sredniakow takich mase biega[/quote]

Na dobra sprawe ogon naturalny we wzorcu nie jest jednoznacznie okreslony..Sa wskazania jaki jest pozadany,ale jezeli pies ma prosiakowy skret to tez jest ok.To chyba bardzo wygodne?!

Posted

[quote name='maxxel']Slyszalem,ze "defekt "zle noszonych uszu mozna korygowac poprzez klejenie ich(co kolwiek to znaczy...)[/QUOTE]
Tak klei się, ale nie sądzę, żeby dało się jakiejś poważniejsze wady tym skorygować :shake: . W okresie wymiany zębów psy wyczyniają czasem dziwne rzeczy z uszami aż do usztywnienia się chrząstki i wtedy można próbować lekkie wady skorygować.

Posted

[quote name='marisia']Tak klei się, ale nie sądzę, żeby dało się jakiejś poważniejsze wady tym skorygować :shake: . W okresie wymiany zębów psy wyczyniają czasem dziwne rzeczy z uszami aż do usztywnienia się chrząstki i wtedy można próbować lekkie wady skorygować.[/quote]

Czy korygowac = kleic czy ciac?.

Posted

[quote name='maxxel']Czy korygowac = kleic czy ciac?.[/quote]

Marisi chodziło zapewne o klejenie.

A tak swoją drogą, to sredniakom zupełnie inaczej się te ogony skręcają. Mini najczęściej - jeśli mają skręcony to leży na boku, olbrzyma nie widziałam ze skręconym ogonem (ale słyszałam, że też takie mają - ale na pewno sporadycznie), a średniaki - jesli skręcone, to najczęściej ślimaki - i mnie się te to nie podoba.
Raz widziałam mini z ogonkiem skręconym jak u mopsa :evil_lol: .

Posted

[quote name='Agnieszka K.']Marisi chodziło zapewne o klejenie......[/quote]
[FONT=Tahoma]Dokładnie ja piszę o korygowaniu wad za pomocą klejenia i tylko klejenia – cięcie to cięcie, ale fakt można też próbować korygować uszy naturalne ale chirurgicznie – nie polecam :shake: , są sędziowie, którzy to sprawdzają i podobno da się to sprawdzić.[/FONT]