Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czyżby nam nowy mistrz agility rosnie? :D

Na to wygląda :D

Zayrze tak się spodobało,że po kilku zachętach sama z siebie, bez komendy właziła na palisadę i do tunelu :)

Niestety kładka i huśtawka były dość wąskie i nie czuła się na nich zbyt pewnie

Ale to przyjdzie z czasem :)

I tak było super jak na pierwszy raz :loveu:

Posted

O widzę chyba pierwszy raz czekoladowego psa z taką piękną twarzą, chyba to zasługa nieróżowego nosa :D

Zaglądam tutaj od początku, niewiele wiem o rasie, kojarzę tylko tą suczkę Lu ale są naprawdę intrygujące, szybko idzie się zakochać :loveu:

Jak Zayra teraz stoi wymiarowo? Porównałabym sobie do mojego bordera, bo niestety ale nie miałam okazji jeszcze spotkać na żywo i ciekawa jestem czy fotki oszukują z gabarytami :D

Posted

Alez ona cudowna jest, no pięknieje croaz bardziej :) Zakochałam się w niej na amen. Miny robi jak Miśka :p

Posted

Jak Zayra teraz stoi wymiarowo? Porównałabym sobie do mojego bordera, bo niestety ale nie miałam okazji jeszcze spotkać na żywo i ciekawa jestem czy fotki oszukują z gabarytami :D

Obecnie (4msc) ma 45cm w kłębie, waży 11,5kg, obroże ma 31cm

Docelowo powinna mieć mniej niż 56cm w kłębie i ważyć ponad 20kg

Generalnie jak się porówna wzorce pod kątem wymiarowym mm-ka i bc to są bardzo podobne. Tylko bc mają bujniejszą sierść ;)

Posted

Psi Park w Polkowicach

Generalnie jestem pod wielkim wrażeniem, park jest dobrze przemyślany, ma świetne przeszkody, kosze osobno na psie kupy i na śmieci, ławeczki i różne powierzchnie typu trawa, piasek i żwirek w alejkach.

Drzewa są ogrodzone,żeby psy na nie nie sikały.

Minusy?

Kładka i huśtawka są za wąskie jeżeli wziąć pod uwagę,że reszta przeszkód jest zrobiona pod kątem nauki.

Brak dostępu do wody.

Na pewno jeszcze się tam pokażemy.

Małej się podobało :)

Dzisiaj obiecany filmik

A dzisiaj umówiliśmy się na spacer z Magdą i Tofikiem, udało się zaliczyć staw, mała już coraz głębiej wchodzi, niedługo mam nadzieję popłynie :)

Psy się wyszalały, Zayra będzie chyba 2 dni odsypiać ten weekend :P

[media]http://youtu.be/nqX5xAjEQSM[/media]

Posted

Cześć! Wpadam z rewizytą :) Śliczny szczylek! Planujecie agility na poważnie? Bo szkoda sobie psuć fajnego malucha takim naprowadzaniem i dosyć wczesnym skakaniem. Na początek wystarczy robić zostawanie, odłożoną nagrodę, ciki i caki i tunel a potem liczyć na jakiś dobry klub który pomoże rozwinąć mały talent :D

Posted

Planujemy na poważnie. Mamy na razie takie pojedyncze epizody, chcieliśmy zobaczyć jak zareaguje na takie przeszkody, ale na co dzień nie trenujemy i dopóki nie wejdzie w odpowiedni wiek to raczej będą to pojedyncze sytuacje ;)
co to są ciki i caki?
pozostałe rzeczy już ćwiczymy :D

Posted

Świetna mała jest. I kiedy toto urosło aż tak? ;p

Posted

Kilka dni mnie nie było tutaj.

A to dlatego,że przygotowuję bloga! :)

Przymierzałam się do tego już od dłuższego czasu. Ale w końcu znalazłam motywację.

Myślę,że każdy znajdzie tam coś dla siebie.

Blog ruszy w ciągu kilku dni, a już teraz zapraszam:

www.przybijlape.blogspot.com

Na razie jest tylko strona "o nas" i "moje psy" :P ale na dniach ruszam z postami

A Zayra?

Ćwiczymy się.

Dzięki Fauce mamy materiały i pomysły na ćwiczenia :)

Zayra w 2 dni załapała wchodzenie 4 łapami do kartonów, pojemników i nawet do blachy na ciasto :P

DSC0827aj_eqqeeae.jpg

DSC0831aj_eqqeeqp.jpg

DSC0875aj_eqqeeqs.jpg