Collakowa Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 http://s10.ifotos.pl/img/DSC0992aj_eqareaw.jpg Widać, że Zayrze(nwm jak odmienić :P) podobało się :) http://s5.ifotos.pl/img/DSC1072aj_eqareqq.jpg http://s3.ifotos.pl/img/DSC0921jp_eqareqn.jpg Czyżby nam nowy mistrz agility rosnie? :D Wstawiaj wszystkie! Nie martw sie hejterami :) Quote
Clavia Posted October 11, 2014 Author Posted October 11, 2014 Czyżby nam nowy mistrz agility rosnie? :D Na to wygląda :D Zayrze tak się spodobało,że po kilku zachętach sama z siebie, bez komendy właziła na palisadę i do tunelu :) Niestety kładka i huśtawka były dość wąskie i nie czuła się na nich zbyt pewnie Ale to przyjdzie z czasem :) I tak było super jak na pierwszy raz :loveu: Quote
.Agata. Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 O widzę chyba pierwszy raz czekoladowego psa z taką piękną twarzą, chyba to zasługa nieróżowego nosa :D Zaglądam tutaj od początku, niewiele wiem o rasie, kojarzę tylko tą suczkę Lu ale są naprawdę intrygujące, szybko idzie się zakochać :loveu: Jak Zayra teraz stoi wymiarowo? Porównałabym sobie do mojego bordera, bo niestety ale nie miałam okazji jeszcze spotkać na żywo i ciekawa jestem czy fotki oszukują z gabarytami :D Quote
Guest TyŚka Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Alez ona cudowna jest, no pięknieje croaz bardziej :) Zakochałam się w niej na amen. Miny robi jak Miśka :p Quote
Clavia Posted October 12, 2014 Author Posted October 12, 2014 Jak Zayra teraz stoi wymiarowo? Porównałabym sobie do mojego bordera, bo niestety ale nie miałam okazji jeszcze spotkać na żywo i ciekawa jestem czy fotki oszukują z gabarytami :D Obecnie (4msc) ma 45cm w kłębie, waży 11,5kg, obroże ma 31cm Docelowo powinna mieć mniej niż 56cm w kłębie i ważyć ponad 20kg Generalnie jak się porówna wzorce pod kątem wymiarowym mm-ka i bc to są bardzo podobne. Tylko bc mają bujniejszą sierść ;) Quote
Clavia Posted October 12, 2014 Author Posted October 12, 2014 Psi Park w Polkowicach Generalnie jestem pod wielkim wrażeniem, park jest dobrze przemyślany, ma świetne przeszkody, kosze osobno na psie kupy i na śmieci, ławeczki i różne powierzchnie typu trawa, piasek i żwirek w alejkach. Drzewa są ogrodzone,żeby psy na nie nie sikały. Minusy? Kładka i huśtawka są za wąskie jeżeli wziąć pod uwagę,że reszta przeszkód jest zrobiona pod kątem nauki. Brak dostępu do wody. Na pewno jeszcze się tam pokażemy. Małej się podobało :) Dzisiaj obiecany filmik A dzisiaj umówiliśmy się na spacer z Magdą i Tofikiem, udało się zaliczyć staw, mała już coraz głębiej wchodzi, niedługo mam nadzieję popłynie :) Psy się wyszalały, Zayra będzie chyba 2 dni odsypiać ten weekend :P [media]http://youtu.be/nqX5xAjEQSM[/media] Quote
maxishine. Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 No to chyba się wybiorę do polkowic z Figą. A powiedz mi, jak z ilością psów w parku? :) Quote
Clavia Posted October 12, 2014 Author Posted October 12, 2014 Nie ma filmu już jest :) psów było mało w tym parku, sama byłam zaskoczona, przez większość czasu byliśmy sami Quote
maxishine. Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Ale jej się łapki ślizgały w tunelu :D Quote
Clavia Posted October 12, 2014 Author Posted October 12, 2014 Ale jej się łapki ślizgały w tunelu :D No niestety śliskie te tunele są ;/ Quote
Fauka Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Cześć! Wpadam z rewizytą :) Śliczny szczylek! Planujecie agility na poważnie? Bo szkoda sobie psuć fajnego malucha takim naprowadzaniem i dosyć wczesnym skakaniem. Na początek wystarczy robić zostawanie, odłożoną nagrodę, ciki i caki i tunel a potem liczyć na jakiś dobry klub który pomoże rozwinąć mały talent :D Quote
Clavia Posted October 13, 2014 Author Posted October 13, 2014 Planujemy na poważnie. Mamy na razie takie pojedyncze epizody, chcieliśmy zobaczyć jak zareaguje na takie przeszkody, ale na co dzień nie trenujemy i dopóki nie wejdzie w odpowiedni wiek to raczej będą to pojedyncze sytuacje ;) co to są ciki i caki? pozostałe rzeczy już ćwiczymy :D Quote
Fauka Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Cik i caki (capy) to obieganie skrzydeł stacjonat, ciasne skręty. https://www.youtube.com/watch?v=IHnvz6djz9c Quote
Clavia Posted October 13, 2014 Author Posted October 13, 2014 Aaa...dziękuje za doedukowanie :D Quote
Guest TyŚka Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Świetna mała jest. I kiedy toto urosło aż tak? ;p Quote
Clavia Posted October 13, 2014 Author Posted October 13, 2014 Świetna mała jest. I kiedy toto urosło aż tak? ;p No ja właśnie nie wiem kiedy :( Budzę się rano a ona jest większa :P Quote
maxishine. Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 :P i ja się dowiedzialam czegos nowego :D Quote
lucky23 Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Piękna Zayrusia ;) Zapisujemy i zapraszamy do nas :-) Quote
Clavia Posted October 15, 2014 Author Posted October 15, 2014 Kilka dni mnie nie było tutaj. A to dlatego,że przygotowuję bloga! :) Przymierzałam się do tego już od dłuższego czasu. Ale w końcu znalazłam motywację. Myślę,że każdy znajdzie tam coś dla siebie. Blog ruszy w ciągu kilku dni, a już teraz zapraszam: www.przybijlape.blogspot.com Na razie jest tylko strona "o nas" i "moje psy" :P ale na dniach ruszam z postami A Zayra? Ćwiczymy się. Dzięki Fauce mamy materiały i pomysły na ćwiczenia :) Zayra w 2 dni załapała wchodzenie 4 łapami do kartonów, pojemników i nawet do blachy na ciasto :P Quote
Fauka Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Trzymam za Was kciuki! :D Jak znajdę jeszcze coś fajnego to będę Wam podsyłać :) Quote
Guest TyŚka Posted October 18, 2014 Posted October 18, 2014 O, macie bloga, będziemy zaglądać :D Quote
Clavia Posted October 18, 2014 Author Posted October 18, 2014 Zapraszam! Chciałam powiedzieć,że blog już ruszył :) Wszelkie uwagi mile widziane :) Quote
Recommended Posts