jonQuilla Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 [quote name='M&S']Ach ci "pracodawcy"........................Przerwa między zakończeniem dnia pracy, a rozpoczęciem następnego musi wynosić 11 godzin. Tylko im Inspekcję pracy podesłać na kontrolę!!!!![/QUOTE] [FONT=Georgia][COLOR=olive][B]Ja się na tym średnio znam ale wydaje mi się że on tam zatrudniał na umowę zlecenie więc jeśli tak było i pracownik się zgodził to musi zapindalać jak wół jeśli pracodawca karze i nie może mieć do nikogo pretensji, nie może się nawet odwołać do prawa pracy bo ta umowa nie podlega pod KP. Jednak tak jak napisałam na początku ja się średnio znam więc może jestem w błędzie. Tak czy siak moja pierwsza myśl jaka przyszła mi do głowy po tym jak się dowiedziałam jak to tam wygląda brzmiała - obóz pracy. [/B][/COLOR][/FONT] Quote
M&S Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]Ja się na tym średnio znam ale wydaje mi się że on tam zatrudniał na umowę zlecenie więc jeśli tak było i pracownik się zgodził to musi zapindalać jak wół jeśli pracodawca karze i nie może mieć do nikogo pretensji, nie może się nawet odwołać do prawa pracy bo ta umowa nie podlega pod KP. Jednak tak jak napisałam na początku ja się średnio znam więc może jestem w błędzie. Tak czy siak moja pierwsza myśl jaka przyszła mi do głowy po tym jak się dowiedziałam jak to tam wygląda brzmiała - obóz pracy. [/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE] Zlecenie, to umowa cywilno-prawna, inaczej mówiąc nie jest to umowa o pracę, ale jeżeli nosi znamiona umowy o pracęe to można prze sąd pracy wystąpić o uznanie tej umowy jako umowy o pracę. Quote
Alicja Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Kurcze Córcia a tak się cieszyłam , że masz pracę ... ale nie o takiej myślałam . Dobrze że zrezygnowałaś przed podpisaniem . Liczę że ci się teraz uda coś na stałe już znaleźć :kciuki: Quote
Tengusia Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 o dobra prace nie jest latwo ale napewno wkoncu ci sie uda znalezc cos fajnego :grins: Quote
jonQuilla Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 [FONT=Georgia][COLOR=olive][B]Nie musi być fajna tylko żeby normalna była. Cieszyłam się bo myślałam że ta będzie taka. Sama praca była spoko, kwestią czasu było wdrążenie się...wszystko do ogarnięcia. Teraz już wiem że kierownik celowo unikał tematu godzin, opowiedział na rozmowie o tym że to praca na zmiany ale nie wspomniał ani słowem o tym jak dokładnie to wygląda a ja naiwnie uznałam że nie przekroczy 40h tygodniowo (bo zdaje się taka jest norma). Aha, żadnej przerwy też tam nie było. Na tyłach sklepu nie było miejsca nawet żeby usiąść i coś zjeść...dziewczyny jadły i piły siedząc na kasach a wyskakiwały ze sklepu tylko na fajkę, ja nie palę więc nawet tego nie robiłam :roll: Tak więc bite 8 bądź 12 godzin na sklepie, nie licząc wyskoku na szybkie siku. [/B][/COLOR][/FONT] Quote
Aga&Ganja Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 witam się! :* och, jak słoodko... :loveu: [url]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC05305.jpg?t=1292775369[/url] A Salsa to brzydsza chyba nigdy nie będzie.. ślicznota jedna! jestem zazdrosna haha :D pozdrowionka i zapraszamy. Quote
Onomato-Peja Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Za dużo napisane, za mało zdjęc. Poczytałabym sobie, ale mam takiego lenia, że az mnie oczy bola na samą myśl . :P Quote
zaba14 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 hejka ;) mam nadzieje, że prace inną znajdziesz ;) co do zostawiania psa samego, to niestety najgorzej jest gdy w domu non stop ktoś jest i nie uczy sie zwierzaka zostawać samego... :/ oby do przodu ;) Quote
Tengusia Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [quote name='zaba14']hejka ;) mam nadzieje, że prace inną znajdziesz ;) co do zostawiania psa samego, to niestety najgorzej jest gdy w domu non stop ktoś jest i nie uczy sie zwierzaka zostawać samego... :/ oby do przodu ;)[/QUOTE] moje umialy zostawac same i co na starosc im bije pod dekielkami :diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Kisses Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Witamy :razz: Przeczytałam i masakra z tą robotą w sklepie... :shake: Jak tam sprawa w zoologicznym? Quote
zaba14 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [quote name='Tengusia']moje umialy zostawac same i co na starosc im bije pod dekielkami :diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] to ty nie wiesz, że amstaffą po 7 roku życia odbija.. zaczyna się od kołdry a kończy na wnętrznościach :D Quote
jonQuilla Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 [quote name='Aga&Ganja']witam się! :* och, jak słoodko... :loveu: [URL]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC05305.jpg?t=1292775369[/URL] A Salsa to brzydsza chyba nigdy nie będzie.. ślicznota jedna! jestem zazdrosna haha :D pozdrowionka i zapraszamy.[/QUOTE] [FONT=Georgia][COLOR=olive][B] Cześć :) A kto ją tam wie może wylinieje, osiwieje i się zgarbi :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='Onomato-Peja']Za dużo napisane, za mało zdjęc. Poczytałabym sobie, ale mam takiego lenia, że az mnie oczy bola na samą myśl . :P[/QUOTE] [COLOR=olive][FONT=Georgia][B]Nie zmuszam ;) a zdjęć póki co nie będzie bo nie mam czasu zbytnio na śmiganie z aparatem a poza tym mam w dalszym ciągu problemy z kolanem więc spacerów brak.[/B][/FONT][/COLOR] [quote name='zaba14']hejka ;) mam nadzieje, że prace inną znajdziesz ;) co do zostawiania psa samego, to niestety najgorzej jest gdy w domu non stop ktoś jest i nie uczy sie zwierzaka zostawać samego... :/ oby do przodu ;)[/QUOTE] [COLOR=olive][FONT=Georgia][B]Cześć :) Też mam taką nadzieję. No niestety Salsa od początku panicznie bała się zostawać sama. Próbowałam ją przyzwyczajać i zostawiałam samą ale zawsze w domu był dziadek więc wyczuwała jego obecność przez co była jeszcze bardziej zdezorientowana i kiedy wracałam nawet po kilku minutach to się trzęsła, sapała i była bardzo wystraszona więc odpuściłam. Poza tym wtedy też zdarzało jej się niszczyć przedmioty nawet jeśli ktoś był w domu ale nie zwracał na nią uwagi. [/B][/FONT][/COLOR] [quote name='Tengusia']moje umialy zostawac same i co na starosc im bije pod dekielkami :diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] [COLOR=olive][FONT=Georgia][B]czyli jednak życie czasami bywa sprawiedliwe :evil_lol:[/B][/FONT][/COLOR] [quote name='Kisses']Witamy :razz: Przeczytałam i masakra z tą robotą w sklepie... :shake: Jak tam sprawa w zoologicznym?[/QUOTE] [COLOR=olive][FONT=Georgia][B]Hej :) Jutro jadę tam się przypomnieć więc zobaczymy. [/B][/FONT][/COLOR] [quote name='zaba14']to ty nie wiesz, że amstaffą po 7 roku życia odbija.. zaczyna się od kołdry a kończy na wnętrznościach :D[/QUOTE] [FONT=Georgia][COLOR=olive][B] Mam więc ogromną nadzieję że tego po astowatym nie odziedziczyło moje kundliszcze bo nie chciałabym żeby jeszcze bardziej jej odbiło.[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Izabela124. Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Trzymam kciuki, by udało Ci się z ta praca w zoologu :) Quote
Kisses Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 To jak wrócisz to daj znać, jak sprawa wygląda :) Quote
Aga&Ganja Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B] Cześć :) A kto ją tam wie może wylinieje, osiwieje i się zgarbi :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE] e-e. złego diabli nie biorą! :evil_lol: Quote
fioneczka Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 heloł :multi: poka sucza :p mogę spama walnąć :oops: ... nie zabijaj :scared: chciałam zaprosić ... może coś w oczko wpadnie [URL]http://www.dogomania.pl/threads/200701-mega-bazar-do-30.01-...-noooo-niech-kto%C5%9B-tu-zajrzy-[/URL]!!!!!!! Quote
zuzolandia Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 [I][B]Siema;-) wesołe jest zycie króliczka hihih[/B][/I] Quote
jonQuilla Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 [FONT=Georgia][COLOR=olive][B]Witam :loveu: Byłam w czwartek w tym zoologicznym i raczej kicha. Rozmawiałam z kierownikiem, pytał o doświadczenie i takie tam różne standardowe rzeczy a na koniec powiedział że ogłoszenie jeszcze troszkę powisi a potem będą oddzwaniać tak więc nie sądzę aby się udało. Jutro mija rok od kiedy Teodor z nami mieszka :) :multi:[/B][/COLOR][/FONT] [video=youtube;daJi-0wcc8s]http://www.youtube.com/watch?v=daJi-0wcc8s[/video] [FONT=Georgia][COLOR=olive][B]nie będę oryginalna i napiszę że czas zapierdziela masakrycznie :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
kajkoowa Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 No trudno się mówi, w końcu trafisz na coś odpowiedniego, trzymam za to kciuki ;) Jak ten czas szybko leci :) Quote
chita Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 ale cudowny filmik:multi: faktycznie po zdjeciach widac ze Salse sobie podporzadkowal:evil_lol: to najlpeszego dla Teosia:loveu:i dla Was;) Quote
Migori Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Filmik po prostu piękny! Ta muzyka idealnie pasuje. Świetna robota. Quote
catie Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 filmik śliczny. Biedna Salsa podporządkowana małemu pasztecikowi:lol: Quote
jonQuilla Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 [FONT=Georgia][COLOR=olive][B]Dziękujemy :) Nie wiadomo kiedy zleciał ten rok. Kiedy mamie dziś powiedziałam że to już tyle czasu minęło usłyszałam tekst "o kurde to trzeba z pasztetem się straszczać bo niedługo łykowaty się zrobi" :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Chciałabym także powiedzieć że wkrótce na onet.pl ukarze się artykuł poświęcony relacjom psa z królikiem i będzie wspomniany przypadek moich rudzielców oraz będzie ich zdjęcie :razz: Niestety nie wiem kiedy artykuł się ukarze ale gdy się to stanie to z pewnością dam linka :eviltong:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Recommended Posts