baffi2 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 śliczne kociaki, tragiczny los je spotkał:placz::-( bardzo bym chciała wziąc jakiegoś ale nie mogę (sprzeciw rodziców) zrobię dla nich bazarki:cool3: a i mogłabym przekazać dla nich legowiska, kocyki, karmę, miseczki, zabawki itp. tylko jeśli ktoś by odemnie odebrał w Warszawie bo dowieźć tak daleko nie mogę... wygłaszczcie je odemnie:lol: Quote
Jola_K Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 z gory dziekuje za bazarki! :) ja tez mam jakies drobiazgi to wystawie, ale chyba nie dam rady dzisiaj ze schronu zabralam cala dziewiatke (!) nie umialam zdecydowac ktory przypadek pilniejszy sa 4 maluszki ok 4-6 tyg i 5 podrostkow, w tym nasza tri wszystkie kociaki od razu zabralam do weta, dostaly antybiotyk, vetminth, krople do oczu i fiprex na kark wet zrobil mi cala dziewiatke w super cenie 50zl (mam rachunek, ale nie jest to faktura) po drodze do domu kupilam dwie plytkie miski, ktore beda sluzyc za kuwetki, jedzenie, zwirek kotki byly glodne, nawet te plochliwe zaczely jesc, oprocz tri, ale tej z bardziej wyrazistymi kolorami, ta spi, nie garnie sie do jedzenia... maluszki nie umieja ladnie jesc, cos usiluja ale srednio im to idzie nie wiedza tez co to zwirek, dostaly opieprz bo go jedza! teraz jak u nich bylam to wlasnie dwa spaly w kuwecie wszystkie maja biegunki, narazie nic na to im nie dalam, smecte dac? jak im to podawac? w czym? mam nadzieje ze po przejsciu na kocia karme w kuwetce bede znajdowala bardziej zwiezle formy jak chcecie zdjecia to pstrykne towarzystwo pozniej kociaczki sa mile, wszystkie maluszki przybiegaja gdy wchodze, sa przytulasne, dorosle, tylko jeden zapuszcza traktor bez powodu, pozostala czworka raczej jest na dystans, bedziemy nad tym pracowac kociaki zostana u mnie tylko kilka dni, nie moge ich dlugo trzymac, juz tak mam awanture w domu i po raz kolejny dostalam ultiamtum, po drugie od jutra nie mam co zrobic z innymi kociakami, ktore jakis czas temu ratowalam (kotka Bella i jej maluchy-link do watku w podpisie), kociaki [U]do jutra[/U] maja warunkowy tymczas, po tym nie mam co z nimi zrobic, absolutnie odpada laczenie ich z tymi schroniskowymi prosze o pomoc w organizacji tymczasow... Quote
Tweety Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Jola, Ty to ... brakło mi słów:oops:. Lecę wystawić bazarki i allegro, chociaż tak pomogę Ci. Smecta im nie powinna zaszkodzić, na biegunkę dobry jest Enterogast ale to chyba tylko u weta Quote
Tweety Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 tutaj jest allegro [URL]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=243351424[/URL] Quote
Jola_K Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 dziekuje w imieniu maluchow :) mam pol puszki mixolu, dam im mleczka... Quote
Agnie Koty Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=78833[/URL] a coś Wandzia nie była zadowolona z tego mleczka. Moze te maluszki będą go dobrze przyswajać.... Quote
pucka69 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Jola !!!! Dziekuję!!! :modla::modla::modla: Zaraz robię bazarek! Ps. Dziękuję z akróliki i kartkę - dotarły dziś! Quote
BIANKA1 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Biedne maluszki . Mają takie brutalne wejście w dorosłe życie . Jolu , jesteś wspaniała . Quote
GreenEvil Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Maluchy moga mies sranko kilka dni - primo - stres, secundo - zmiana karmy. Jesli zupelnie zupelnie nie daja sobie razy z jedzeniem, to a) wez lyzeczke od herbaty whiskasa na kociaka, zalej ciepla woda i rozciapciaj widelcem na taka drobniutka kaszke (uwaga - capi!!!) b) convalescence instant... ok.8 zl saszetka :roll: ale pomaga - karma jest wysokooktanowa, jak to mowie i nawet pol lyzeczki wychlipanej daje kociakowi odrobine energii. c) podobno dziala - ja nie probowalam . przemroz wolowine, zetrzyj na drobnej tarce, rozmroz. pzdr GreenEvil Quote
pucka69 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 jolu - Ty napewno nie masz pieniedzy! daj konto - ja Ci wysle trochę, co? Quote
berni Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Jolu na biegunki bardzo dobre jest siemie lniane. Kupujesz takie w ziarenkach (ok 4zł chyba ksoztuje paczka) gotujesz pół szklanki wody, zalewasz nią potem gdzies 1 łyzkę tych ziarenek i gotujesz na malenkim ogniu jakieś 5-10 minut. Dosłownie to musi ledwo ledwo bulgotać, ja gotuję w takim garnuszki z długim uchwytem i tzrymam nad ogniem. Potem to zdejmujesz z ognia, przykrywasz i czekasz jakieś 10 minut Odcedasz-powstaje taka galatertkowata substancja Ziarenka wywalasz a tę galaretkę mozna do strzykawki i do pysiów niektróre koty same to piją, podobno mo u mnie jakoś zaden dobrowolnie nie chciał, ale jakoś specjalnie tez potem nie wypluwały i po ok. 2 ml na maluszki i po 4 na te starsze gdzieś pół godizny przed każdym posiłkiem Siemię łagodzi podraznienia w jelitach, działa kojąco i łagodząco. Poprawa nie jest natychmiastowa, ale po kilku dniach jest znacznie lepiej Do jedzenia najlepiej bardzo ugotowane skrzydelka z kuraka i bardzo drobno pokrojone. Jak ugotujesz w małej ilości wody a potem to zalejesz to powstanie taka fajna galareta. Ja posiekane miesko wkładam do kubeczków po jogurcie smietanie etc i zanoszę na noc do piwnicy gdzie jest chłodno. na rano mam ścietą galaretkę do podania, bez przyrzewania. dobrze by było może kal zbadać pod kątem pasozytów mogą mieć kokcydia leczy sie łatwo i w sumie tanio ale nieleczone są groźne koszt badania 10 zł (badanie parazytologiczne) wykonują bardzo dobrze na ul,karpackiej w labie weterynaryjnym mozna samemu dowieść jak zawieziesz koło 10 rano to na 15 powinnaś mieć wyniki Jolu jesteś najprawdziwszym aniołem Quote
Jola_K Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 dzieki za rady! jutro po powrocie zastosuje na pewno bo wlasnie, jutro mam niezmiernie wazny wyjazd, kotusie beda przez kilka godzn same, ale mysle ze dadza sobie rade, jedzonko zostawie, wode itp ta ciemniejsza tri nadal osowiala, podstawilam jej mleczko pod pyszczek, wypila dosc troche, ale ja nie wiem czy ona wyszla cos zjesc... :( kilka jest takich co w miskach chetnie siedzi, inne mniej, biegunke maja chyba wszystkie, nie bylo zwiezlej kupki w kuwecie dalam im smecte z oczek ciemnejszej tri cieknie gesta, bialawa substancja, teraz ma lepsze ale w schronie i pozniej widzialam, ze jest zabarwiona krwia, u tego calkowicie czarnego tez "gnojki" w kocikach byly ciemniejsze, byc moze tez ma podobnie, ale ten jest bardziej zabawowy, biegal za kawalkiem papieru.... ale z kolei dosc glosno oddycha one wszystkie dostaly betamox, wiem ze nie zawsze byl skuteczny przy kk (o ile faktycznie maja kk) jesli do jutrzejszego popoludnia nie bedzie poprawy to poprosze o inny antybiotyk kotki dostaly tez przed snem kropelki do oczek z kasa u mnie krucho, te kociaki nie kosztuja az tak wiele, w porownaniu z tymi, ktore mam w klinice, by nie stracic tam autorytetu place na biezaco, od jakiegos czasu z wlasnej kieszeni, zalozylam juz ok 800zl, nie sa to moje pieniadze, musze je oddac, wiec bazarki ciagle bede robic by nadrobic zadluzenie jak pisalam mam kilka faktur na afn, przesle je, dwie sa za koteczki ktore afn obiecal wspolfinansowac, wiec troszke z tych wydatkow odzyskam Quote
pucka69 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 a nr konta gdzie? to się tak mówi że niewiele kosztują - daj ten nr - chyba ze jest na watku to poszukam. Zrobiłam taki bazarek - [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6785116#post6785116[/URL] Quote
Tweety Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 a tutaj mój bazarek [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=79921[/URL] . Są tu jakieś matki z niewielkimi dziećmi? Reszta ciuchów sukcesywnie Quote
GreenEvil Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 kociuchy, do gory!!! pzdr GreenEvil Quote
pucka69 Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Jolu - sama sobie znalazłam nr konta i wpłaciłam - mam nadzieję, że to Twoje konto ;) Quote
baffi2 Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 a na co dokładniej będą przeznaczone pieniądze przekazane na konto????:cool3: Quote
Tweety Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 [quote name='baffi2']a na co dokładniej będą przeznaczone pieniądze przekazane na konto????:cool3:[/quote] na leczenie kociuszków, tych już wyleczonych, po których zostały długi i tych, które Jola wyciąga ze schronu - już chyba w ilościach przemysłowych a na pewno hurtowych:razz: Quote
baffi2 Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 [SIZE=4]zrobiłam bazarek dla kociaków [url]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6810131#post6810131[/url] , ale proszę podajcie mi nr konta jak najszybciej!!:cool3:[/SIZE] Quote
wandul 66 Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Jola z przyczyn niezaleznych od niej , nie za bardzo ma czas teraz wchodzić na dogo , ja zreszta też - całe kocie towarzystwo trafi jutro do mnie , te maluchy z kk plus kocie podrostki !!! Quote
wandul 66 Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 bardzo prosze o powystawianie kociąt w ogłoszenia !!! Mam taka ilośc kotów , że...... Quote
GreenEvil Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 WANDA :loveu: zrob tylko zdjecia a kociaki wystawie :) pzdr GreenEvil Quote
_bubu_ Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 [quote name='wandul 66']bardzo prosze o powystawianie kociąt w ogłoszenia !!! Mam taka ilośc kotów , że......[/quote] ile masz u siebie teraz kotów na tymczasie? bo coś mi się wydaje że tam w nich toniesz.. Quote
Agnie Koty Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 może lepiej nie pytać, chyba ponad 20 się uzbiera.......... Quote
GreenEvil Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 [quote name='Agnie Koty']może lepiej nie pytać, chyba ponad 20 się uzbiera..........[/quote] :-o Ja przy w sumie 10 juz nie widzialam za co sie lapac :crazyeye: pzdr GreenEvil Quote
Recommended Posts