Jola_K Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 dostalam wiadomosc, ze jedna z kotek ma podejrzenie FIPa :( pochodzi zgrupy 13 kotkow, ktore dzien przed wigilia pojechaly ze schroniska na dt do Bytomia jest w trakcie badan, miala usg, ktore wykazalo plyn w brzuszku, w pluckach, ma zniszczona watrobe jest w trakcie dalszej diagnostyki, podaja jej leki wiadomo ze to nieuleczalna choroba, jednak dostanie pomoc taka jaka mozna na te chwile zachowuje sie normalnie, bawi sie mam nadzieje ze to wyklucza kicia nie szuka juz domku, zostanie na dt na zawsze ma dwojke rodzenstwa, one nie maja wzdetych brzuszkow trzymajcie kciuki za kocinke Quote
peate Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 :shake: ... biedna malutka :-( trzymam za nią kciuki z całych sił, i za resztę towarzystwa też :kciuki: oby na podejrzeniu sie skończyło :kciuki: Quote
mawin Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Jola sprawdźiliście czy to nie hemobartoneloza? Bradzo często mylona jest z FIP. Może to jednak nie FIP.... :-( Quote
Jola_K Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 mawin napisał(a):Jola sprawdźiliście czy to nie hemobartoneloza? Bradzo często mylona jest z FIP. Może to jednak nie FIP.... :-( dziekuje za sugestie, podpowiem by to sprawdzono Quote
Selenga Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Bazarek na Twoich podopiecznych Psie sweterki na spłatę długu Joli_K i biedactwa Budryska - do 20.02 - Dogomania Forum Quote
Jola_K Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 [quote name='Selenga']Bazarek na Twoich podopiecznych Psie sweterki na spłatę długu Joli_K i biedactwa Budryska - do 20.02 - Dogomania Forum dziekuje serdecznie! Quote
Kamila_s Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Jola..wracam na dogo po dosc dlugiej przerwie...mialam problemy rodzinne,a w rezultacie zdrowotne:shake: ruszam z pelna sila do pracy i by pomoc tez Twoim kociakom;) p.stego wygranego kotka mi nie wysylaj..wystaw raz jeszcze na licytacje...pieniazki dojda ode mnie w przyszlym tygoniu;) Quote
Jola_K Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 skoro wracasz, to znaczy ze juz wszystko dobrze :) dziekuje za pomoc kotek wroci wiec na aukcje Quote
Jola_K Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 zapraszam na aukcje na miau (dla zalogowanych tam osob) Kosmetyki Yves Rocher KLIKNIJ TUTAJ Kocie kalendarze z dodatkami KLIKNIJ TUTAJ Kubek na lapanki czy poranny korek KLIKNIJ TUTAJ zajrzyj, moze cos Ci sie spodoba, dziekuje Quote
Jola_K Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 i aukcja na dogo, na ktora serdecznie zapraszam Kalendarze z kocio-psimi maluszkami :loveu: [SIZE="3"]KLIKNIJ TUTAJ Quote
Jola_K Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Wiesci i zdjecia z domkow adopcyjnych 1. Lucky kotek ma sie dobrze, broi, zaakceptowal nowy dom i nowych opiekunow byl juz u wterynarza, zostal odrobaczony, do 2tygodni bedze zaszczepiony wiecej [SIZE="3"]TUTAJ 2. Dusia i Dandi u kociakow wsio dobrze, Dandi jest odwazniejszy, Dusia bardziej wycofana glownie siedzi i obserwuje co sie dzieje Dandi wciaz zwiedza, w przerwach szaleja jak na kota przystalo wiecej [SIZE="3"]TUTAJ 3. Czarny Teo dostalam wiadomosc z domu Teo, czarno bialego braciszka Salenki kotek mieszka w Tychach urosl, no a jakze :p Salina juz taka wielka, to kocurki, jej bracia, pewnie jeszcze wieksi jest kochany i broi, jak na kota przystalo :evil_lol: wiecej [SIZE="3"]TUTAJ 4. Kloniki - czarrrrrrrrne panterrrrrrrry Panterki sa fantastyczne, raz tylko przypadkiem :evil_lol: przewrocily choinke. Coraz wyrazniej rysuja sie ich charakterki, ale doskonale rozumieja do jakiego stopnia moga szalec :) sa kochane! Bardzo, bardzo cieszymy sie ze zamieszkaly z nami. A Amelki pilnuja jakby opiekowaly sie nia :) ona juz do nich sie usmiecha :) Kotki sa zaszczepione rowniez p/wsciekliznie, wet zalecil, skoro od wiosny beda tez wypuszczane do ogrodka. wiecej [SIZE="3"]TUTAJ Quote
Jola_K Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 wczoraj zostala uspiona ok 4 mieiseczna kotka, ktora miala podejrzenia fip bidusia, zaczela cierpiec, brzuch miala jak balonik, ogromny, zaczely sie problemy z oddychaniem Ala po konsultacji z wetem podjela taka decyzje swiatelko dla kiciusi ['] jej rodzenstwo ok Quote
peate Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 strasznie mi przykro :-( malutka kiciu bądź szczęśliwa za TM :candle: Quote
korek221 Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 biedne maleństwo:placz::placz:śpij słodko maleńka:-(Boże,ona była mniejsza od mojej Kici:placz::placz::placz: Quote
Jola_K Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 [SIZE="3"]pamietajcie o naszych aukcjach zapraszam [quote name='Jola_K']zapraszam na aukcje na miau (dla zalogowanych tam osob) Kosmetyki Yves Rocher KLIKNIJ TUTAJ Kocie kalendarze z dodatkami KLIKNIJ TUTAJ Kubek na lapanki czy poranny korek KLIKNIJ TUTAJ zajrzyj, moze cos Ci sie spodoba, dziekuje [quote name='Jola_K']i aukcja na dogo, na ktora serdecznie zapraszam Kalendarze z kocio-psimi maluszkami :loveu: [SIZE="3"]KLIKNIJ TUTAJ Quote
Jola_K Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 czas rozpoczac akcje sterylkowa kotka Myszka od soboty ma rujke, a ze cieszyla wyraznym zainteresowaniem swoich synow (!) to od razu zabralam ja pod pacze i zamieszkala z dwiema innymi kotkami, ktore rowniez czekaja na zabieg chcialam troche nadrobic dlug zanim zaczna sie kolejne spore wydatki, niestety nie udalo sie prosze o pomoc sponsorow, ktorzy nawet najmniejszymi datkami wspomoga to przedsiewziecie, w sumie na zabiegi na cito czeka 9 kotek 7 kocurow oraz kotka u staruszki i to jest na prawde pilne bo ona jest wolnozyjaca!! w pozniejszym terminie pojedzie jeszcze kotkow Quote
Seaside Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 bazarek dla kociaków - będzie więcej tylko w końcu muszę dotrzeć do Magdy po fanty :oops: http://www.dogomania.pl/forum/f99/swiecznik-dinozaur-na-olbrzymi-dlug-kociakow-jolik-aukcja-do-15-02-a-129693/ Quote
Jola_K Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 [quote name='Seaside']bazarek dla kociaków - będzie więcej tylko w końcu muszę dotrzeć do Magdy po fanty :oops: http://www.dogomania.pl/forum/f99/swiecznik-dinozaur-na-olbrzymi-dlug-kociakow-jolik-aukcja-do-15-02-a-129693/ a wy ciagle ze mna, chociaz fizycznie jestescie tak daleko dziekuje za pomoc :Rose: Quote
Jola_K Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 szukam sponsora na okazyjny zakup karm dla moich tymczasowiczow link rozne karmy taniej z gory dziekuje Quote
magda z. Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Jola_K napisał(a):a wy ciagle ze mna, chociaz fizycznie jestescie tak daleko dziekuje za pomoc :Rose: mi tylko głupio, że nie mam czasu na bazarki, dlatego część ciuchów od mamy koleżanki muszę przekazać Seaside i na nią scedować misję bazarku, ale obiecuję podnosić. znalazłam jeszcze ciuchy, których ja nie noszę, lub bazarkowe zakupy, których nie wykorzystuję no i część paczki od EwelinaJ wciąż czeka na wystawienie, mam nadzieję, ze jakiś grosik z tego będzie:roll: Quote
Jola_K Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 dziekuje :) ja wczoraj wyciagnelam karton z rzeczami na aukcje, a tam wiele fajnych rzeczy, sa tez ksiazki i masa plyt z muzyka ale.. no wlasnie teraz wpadam na chwile, pozniej pakowanie paczek i wyjazd na poczte, o 16 jade z 4 kotkami na sterylki - zostaja do jutra w klinice na 18 mam juz spotkanie w prywatnej sprawie no i bedzie wieczor - karmienie, sprzatanie.. tak czas leci :shake: ale postaram sie cos dzisiaj wystawic wiecie ze ja nie pamietam kiedy ogadalam cos w tv? ale... z kociakami sie wyrabiam ;) maja czysto, jedzonko i pare glaskow na dzien, wlasnie pare.. domkow im trzeba :placz: Quote
Jola_K Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 przypominam o aukcjach na miau i dogo zobcz moze cos Ci sie spodoba zapraszam na aukcje na miau (dla zalogowanych tam osob) Kosmetyki Yves Rocher KLIKNIJ TUTAJ Kocie kalendarze z dodatkami KLIKNIJ TUTAJ Kubek na lapanki czy poranny korek KLIKNIJ TUTAJ zajrzyj, moze cos Ci sie spodoba, dziekuje i aukcja na dogo, na ktora serdecznie zapraszam Kalendarze z kocio-psimi maluszkami :loveu: [SIZE="3"]KLIKNIJ TUTAJ i o podrzucanie prosze Quote
magda z. Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f99/zara-kappahl-inne-cel-do-wyboru-schron-dluzyna-kociaki-jola_k-30-01-22-00-a-129844/#post11647066 jednak się zabrałam, została mi jeszcze jedna wielka reklamówa, ale ponieważ nie mam dobrego aparatu, tylko komórkę, to wszelkie damskie komplety za kilka dni;) Quote
Recommended Posts