Franca81 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Młody Dog Niemiecki szuka domu!!! Kopiuję z wątku ogólnego: No więc dog jest przemiłym wspaniałym psem. Jestem w nim zakochana po uszy. Jest bardzo zabiedzony - chudy okropnie, skóra w złym stanie. Chyba ma uczulenie na pchły. Albo wogóle jest uczuleniowcem. W niektórych miejscach ma pod sierścią takie ropne rany. Jest strachliwy - boi się np niespodziewanego głaskania. Byłam z nim dzisiaj na spacerku i kiedy szedł przede mną a ja go pogłaskałam to aż się skulił. Tak samo kulił się kiedy klepałam go po boczkach. Przerażają go jadące samochody, chociaż kiedy go wieźliśmy z Rafałem (przy okazji wielkie dzięki Rafał za pomoc!) to sam bez problemu wskoczył do auta i cała drogę grzecznie leżał. Za każdym razem kiedy się czegoś wystraszył to wpadał na mnie swoim "drobnym ciałkiem" i dostawałam jego "główeczką" po brzuchu ;-) Natomist kiedy wyciągnęłam go z klatki i wyszliśmy z fundacji na zewnątrz to tak się cieszył, że nie wiedział co począć :smile: Zapraszał do zabawy i uśmiechał się. Jest przemiły, łagodny, kochany. Taki cielaczek :p Myślę, że ma jakieś 2-3 latka. Nazwałam go Eros. Quote
Franca81 Posted July 2, 2007 Author Posted July 2, 2007 Napisalam juz maila w sprawie Erosa na stronke adopcyjna dożków http://www.dogiadopcje.republika.pl/wstep.html zaraz umieszczę go na molosach..... (dziekuję Halbinie za pomoc!!!) ;) Quote
halbina Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Zrobiłam lekką zapowiedź na molosach... :roll: http://www.forum.molosy.pl/showpost.php?p=336650&postcount=736 Quote
Neris Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Nie no malusieńki... całkiem malusi... Szkoda że u mnie zająłby pół pokoju leżąc... Quote
dariaopole Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 boziu jakie śliczności, w środę wybieram się do schronu to na pewno do niego zajrzę :p jest boski :cool3: Quote
Madziek Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Neris napisał(a):Nie no malusieńki... całkiem malusi... Szkoda że u mnie zająłby pół pokoju leżąc... tyci tyci Neris ;-) np łapkę ma taką małą, że wiekszą od mojej dłoni ;-) Quote
Madziek Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 dariaopole napisał(a):boziu jakie śliczności, w środę wybieram się do schronu to na pewno do niego zajrzę :p jest boski :cool3: Daria ale Erosek nie jest u nas w schronisku tylko w fundacji Quote
dariaopole Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 aha a ja zrozumialam ze przewiezliscie go z fundacji do schronu, no coz moze to i lepiej bo za bardzo bym sie w nim zakochala :) Quote
demiranko Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Witam. Czy mogę prosić o przeslanie na adres adopcji numeru kontaktowego do fundacji. Quote
Karilka Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 O jaa!Jaki on piękny! Niesamowity piesek! Skaczesz chłopcze na góre - pokaz sie! Quote
Franca81 Posted July 3, 2007 Author Posted July 3, 2007 demiranko napisał(a):Witam. Czy mogę prosić o przeslanie na adres adopcji numeru kontaktowego do fundacji. Kurcze wczoraj jak pisalam maila to zapomnialam. :roll: Juz podaję. ;) Wyslalam na maila. ;) Quote
powszechna Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Mam pytanie- jakich warunków oczekujecie od ludzi ktorzy wzieliby go do domu tymczasowego? Jak Eros reaguje na inne psy, na inne zwierzeta? Quote
Franca81 Posted July 4, 2007 Author Posted July 4, 2007 Eros raczej jest spokojny. Psiakow sie troche bal. Ale jeszcze malo mozna na ten temat powiedziec. A istnieje taka mozliwosc? Bo Eros koniecznie potrzebuje chociaz tymczasu.... Moze napisz jakie masz warunki i wtedy pomyslimy. ;) ------------------ Zapomniałabym. Jutro Eros będzie przebadany. Coś na pchełki dostanie, itp. Po wizycie napiszemy co i jak. ;) Quote
powszechna Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Istnieje możliwość, musze to jeszcze tylko omówić z moim dziadkiem który jest właścicelem mieszkania. Ja bardzo chciałabym wziąć go na stałe, ale rodzinka póki co zgodziła się tylko na tymczas. Mieszkam w 3-pokojowym mieszkaniu na pierwszym pietrze. O zwierzęta pytałam bo posiadam 2-letnią spanielkę. Czy piesek jest już wykastrowany? Bo moja Miszka ma teraz niestety cieczke ;/ Trzymajcie kciuki żeby dziadek się zgodził, będę czekać na informacje Quote
Franca81 Posted July 4, 2007 Author Posted July 4, 2007 Odpowiem tak: ;) : Jak wchodzil do przytuliska to wystraszyl sie wszelkich szczekadel ale nie bylo jako takiej zlej reakcji poza strachem. Cos wiecej bede jutro wiedziec.. ;) A za dziadka trzymam kciuki ;) Quote
Isiak Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Piękny jest. Dogi raczej nie reagują argesywnie na inne psy, to takie dobroduszne olbrzymy. Myślę, że towarzystwo spanielki nie byłoby dla niego problemem (no, może poza tą cieczką :evil_lol: ) Quote
xxxx52 Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 mialabym wspanialy dom u mojej sasiadki,ktora zawsze miala bardzo duze psy.Obecnie ma doga ze schroniska ma okolo 9 lat .sasiadka ma olbrzymi ogrod,dom,nie pracuje,ma 2 koty,chodzi z innymi sasiadkami i ich psami na dlugie spacery,mieszka na wsi. Sasiadka jest milosniczka dogow!,i jest milosniczka wszystkich istot zywych.Mieszka tylko z mezem,oboje sa nauczycielami. jedyny problem to ten ,ze mieszlka w Niemczech ,kolo Bonn.Transport tej "kruszynki"to ogromny problem!!!!! Quote
powszechna Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Poki co to dziadek sie nie zgadza :placz: :placz: :placz: a ja bym tak strasznie chciala wziac go do siebie :( i teraz zaluje ze sie dziadka pytalam ;/ ale jeszcze sprobuje cos wymyslec, moze mi sie uda A jak Erosik po wizycie u weterynarza? Quote
Franca81 Posted July 5, 2007 Author Posted July 5, 2007 Wizyta bedzie wieczorkiem ;) Jak tylko bedzie cokolwiek wiadomo to damy znac. Quote
powszechna Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Dziekuje i czekam niecierpliwie :) A wiadomo na jego temat cos wiecej, co z nim sie dzialo zanim do Was trafil? i jak do Was trafil? Quote
Franca81 Posted July 5, 2007 Author Posted July 5, 2007 Błąkał się poza Opolem. Nie wiem nic więcej bo byłam poza Opolem jak wyszła sprawa Eroska. Ale wieczorkiem więcej będzie wiadomo (chyba że Magda da rade wcześniej wejść na dogo). Quote
Recommended Posts