kicia1616 Posted July 7, 2014 Author Posted July 7, 2014 [quote name='Patrycja*']Firmówka dla chłopaka :) Dziękujemy ślicznie za piękną firmówkę ;) jak zawsze trafiasz ze zdjęciami w mój gust Quote
choba Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Troszkę spóźnione, ale są - banerki dla Ramisa ;) Quote
kicia1616 Posted July 11, 2014 Author Posted July 11, 2014 Dziękujemy za piękne banerki i za trudny wybór też :) Quote
kicia1616 Posted July 12, 2014 Author Posted July 12, 2014 Ramis od piątku w nowym domu, ale trzymajcie kciuki, bo w domku jest 5 miesięczne dziecko :) Quote
kicia1616 Posted September 23, 2014 Author Posted September 23, 2014 Dzisiaj razem z Beatą odwiedziliśmy moje bydlątko, które na początku nas nie poznało, bało się, uciekało i szczekało na nas. Ale ja też na początku nie byłam pewna czy on to on, bo chłopak schudł i wygląda teraz o wiele lepiej. Pani też mówiła, że był za gruby, więc raczej nie powinno już się to powtórzyć. Ramis obecnie mieszka w domu z ogrodem, do dyspozycji ma dość spory kojec z budą w której mieszka, ale również jest wypuszczany na pozostały plac wokół domu. Oczywiście jak to Ramis ma też kilka patyków do zabawy i gryzienia, jak i piłki. Gdy nas poznał skakań i radości nie było końca, cały czas prosił się mizianie głównie ode mnie i od Beaty, bo przecież swoich opiekunów ma na co dzień ;) Z rozmowy z Panią dowiedzieliśmy się, że Ramis nie tylko lubi biegać za zabawkami, ale i kopać doły. Jeden ponoć wykopał dość głęboki by samemu się tam zmieścić. A kwiatki zostały przez niego powyrywane, inne poobgryzane, a podpórki do nich zgryzione. Zaprzyjaźnił się też z sąsiadką, która czasami przynosi mu smakołyki. A w nocy pilnuje swoich opiekunów. Pani kilka razy powtarzała, że mimo wszystkich wad - głównie skakanie - Ramis jest kochanym psiakiem i że nigdy go nie oddadzą do schroniska. Ja mogę tylko trzymać Panią za słowo i mieć nadzieje, że tak będzie, bo po ponad dwóch godzinach drogi w korkach wróciłyśmy (chyba Beata to potwierdzi) naładowane pozytywna energią, którą Ramis rozsiewa wokół siebie i tego jego szczeniackiego zachowania. I mimo tych wszystkich podrapań, siniaków i podgryzań mnie w schronisku (dzisiaj skończyło się na kilku podrapaniach) i moich narzekań na niego jestem zadowolona, że mogłam go poznać i spędzić z nim tych kilka tygodni :) P.S. Beata, jak czegoś zapomniałam to dopisz Quote
choba Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Oj, te korki w drodze do Ramisa.... Ale warto było ;) Ja już nie mam nic do dodania poza zdjęciami ;) Quote
Hmmm Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 Ramis wygląda dużo lepiej ;) Wygląda na to, że dobrze mu się trafiło :D Quote
azalia Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Ramis jest przepięknym psem,ale jego Państwo będą musieli uważać bardzo jak dziecko zacznie chodzić. Mam nadzieję,że to odpowiedzialni ludzie i pies zostanie u nich na zawsze. Quote
Recommended Posts