Jump to content
Dogomania

Tola-sunia w typie teriera walijskiego,pomoc na cito potrzebna. ZA TM :[

Recommended Posts

Posted

[quote name='rita60']Też zaglądam...Aniu nie mogę się do ciebie dodzwonić...co u małej ?[/QUOTE]

Wszystko w porządku , właśnie zauważyłam ,że mi bateria padła , zaraz podłączę i zadzwonię jak tylko się naładuje .

Posted

Witajcie,rozmawiałam z Anią, Tola czuje się troszkę gorzej,ale to pewnie związane z pogodą,wczoraj tam było parnie,a jej serduszko jest takie jakie jest. Ale ma apetyt,domaga się sama spacerku,nie załatwia się w boksie i reaguje na cmokanie:lol:

Posted

[quote name='Anja2201']Tak , Tola na serduszko bierze furosemid i lotensin , fajnie by było jak by dołączyć wetmedin , ale to strasznie drogo wychodzi :([/QUOTE]
Jak drogo Aniu ?

Posted

[quote name='Anja2201']Tak , Tola na serduszko bierze furosemid i lotensin , fajnie by było jak by dołączyć wetmedin , ale to strasznie drogo wychodzi :([/QUOTE]

Bardzo by się Vetmedin przydał jak ma chore serduszko :(

Posted

[quote name='rita60']Jak drogo Aniu ?[/QUOTE]

Dziś się dowiem ,ale z tego co kojarzę (kilka lat temu moja sunia to dostawała ) coś koło 2zł za tabletkę , pewnie brała by dwie dziennie , ale mogłam wszystko pokręcić .

Posted

[quote name='Anja2201']Dziś się dowiem ,ale z tego co kojarzę (kilka lat temu moja sunia to dostawała ) coś koło 2zł za tabletkę , pewnie brała by dwie dziennie , ale mogłam wszystko pokręcić .[/QUOTE]

Aniu, a ponoć jest jakiś polski odpowiednik Vetmedinu, i tańszy, może zapytaj wetki?
Tutaj znalazłam link na Dogo:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/225727-!-Istnieje-ta%C5%84szy-zamiennik-VETMEDINU-i-nazywa-si%C4%99-CARDISURE-[/url]!

Posted

[quote name='Anja2201']Dziś się dowiem ,ale z tego co kojarzę (kilka lat temu moja sunia to dostawała ) coś koło 2zł za tabletkę , pewnie brała by dwie dziennie , ale mogłam wszystko pokręcić .[/QUOTE]

u nas płaciłam chyba 1 zł 60 gr za tabletkę. Mogę zapytać o aktualne ceny.

Posted

Tfu,tfu odpukać...od tygodnia nie ma gluta:lol: Toleńka je ładnie chociaż narazie nie widać efektu,tak jak Ania napisała będzie pobrana zeskrobina z główki,bo raczej niemożliwe,że to jest zmiana tarczycowa. Trzeba będzie też wejść w jakieś inne lek na serduszko,bo mała parę razy miała takie drżenia całego ciałka i wtedy serducho bije jak szalone. Ta nasza dziewczynka chyba nie jest taka stara,bo przy podawania leków Ania zauważyła,że ma żółtawe,z nalotem ale w miarę zdrowe zębule:p

[IMG]https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/13613_902715303091353_8759015544346518894_n.jpg?oh=d4be09584652d0d33aef72b7aed5460b&oe=54752283[/IMG]

[IMG]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10583869_902715286424688_7867119216657932694_n.jpg?oh=d6eb900ddbc783dd99edb483a1c413a1&oe=546AB440&__gda__=1417631530_ec82e7cde653e3def0443cfa9362ed1c[/IMG]

Posted

Ja proponuję jednak zrobić badanie na tarczycę.Drżenie ciała może być spowodowane spadkiem hormonów lub wzrostem hormonów tarczycowych.Jednym z objawów jest właśnie drżenie ciała,osłabienie,zła praca serca(mocne bicie serca) itd.
Moja tymczasia-Sawana łyka na serduszko Cardisure-1/2 tabl x2/dz.Waży 13-14kg.Czuje się po nich bardzo dobrze,serduszko pracuje normalnie.Koszt 100 tabl.-220zł ale tabletki starczają prawie na 3,5 miesiąca.Warto przeliczyć czy Vetmedin kupić,czy też Cardisure lepiej.

Posted

[quote name='Anula']Ja proponuję jednak zrobić badanie na tarczycę.Drżenie ciała może być spowodowane spadkiem hormonów lub wzrostem hormonów tarczycowych.Jednym z objawów jest właśnie drżenie ciała,osłabienie,zła praca serca(mocne bicie serca) itd.
Moja tymczasia-Sawana łyka na serduszko Cardisure-1/2 tabl x2/dz.Waży 13-14kg.Czuje się po nich bardzo dobrze,serduszko pracuje normalnie.Koszt 100 tabl.-220zł ale tabletki starczają prawie na 3,5 miesiąca.Warto przeliczyć czy Vetmedin kupić,czy też Cardisure lepiej.[/QUOTE]

Rozmawiałam z wetką o tej tarczycy dziś , mówi ,że badania by powtórzyła , ale dopiero po odstawieniu antybiotyku bo zakłamie wyniki , a czekać nie ma co więc spróbujemy z zeskrobinami . Na razie Tola dostanie Vetmedin bo to wet ma na stanie , a Cardisure zamówimy :) Tyle ,że różnica w cenie wyniesie około 10zł tylko . Tola będzie dostawać dwa razy po 2,5 mg , a jedna tabletka kosztuje 1,60zł .

Posted

Jeszcze coś podpowiem ze swojego doświadczenia.Na początku leczenia kupowałam Cardisure 5mg u niby;) mojego weta-za 30tabl.płaciłam 90,00zł:crazyeye:,przeszłam się po wszystkich Lecznicach a mam je 3 i zamawiam w jednej z nich i płacę 220,00zł.Wynika z tego,że warto trochę pochodzić i zaoszczędzić pieniążki.

Posted

[quote name='Anula']Jeszcze coś podpowiem ze swojego doświadczenia.Na początku leczenia kupowałam Cardisure 5mg u niby;) mojego weta-za 30tabl.płaciłam 90,00zł:crazyeye:,przeszłam się po wszystkich Lecznicach a mam je 3 i zamawiam w jednej z nich i płacę 220,00zł.Wynika z tego,że warto trochę pochodzić i zaoszczędzić pieniążki.[/QUOTE]

Myślę ,że taniej nie znajdę , nasza wetka traktuje nas bardzo ulgowo :)