Martika&Aischa Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 i ja zaglądam w oczekiwaniu na wieści :) Quote
Tymonka Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Skopiuję z FB , nie mam czasu pisać od nowa , a historia ciekawa :D odkryłam prawdę o Toli moczeniu się Jak przyjechała miała małą miseczkę na wodę , wypijała natychmiast jak tylko ją zostawiałam samą , to wymieniłam na większą , ta też prawie natychmiast znikała , w końcu dałam Toleńce miskę po Podhalanie , wielką , wchodzi tam ze trzy litry wody . Tą też Tola szybko opróżniła , ale coś mi się już to podejrzane zrobiło . Zaczęłam się zastanawiać czy Ona pije i sika cały czas , nic innego nie robi ? Nalałam nowej wody i odeszłam , po chwili Toluchna doszła do misek , tylne łapy wpakował do wody i miskę wywróciła , a cała woda rozlała się po boksie mocząc posłanie i cały Tolowy tył . Po rozwiązaniu zagadki Tola dostała miskę wieszaną na panelu , powiesiłam na wysokości jej pyska .Do tej próbowała przednie łapy pakować Quote
BozenaB Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Proszę, jaka spryciara. Już jej chyba lepiej? Quote
Tymonka Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Dzięki podpowiedzi Uli udało się opanować rozlewanie wody :) Postawiłam miskę zaraz koło posłania , Tola się tam nie kręci więc w wodę nie włazi i o dziwo nie kombinuje . Posłanie położyłam na podwyższeniu , więc nawet jeśli Toli zdarzy się wylać wodę nic się nie zmoczy :) Mam jutro pierwsze urodziny synka , a w sobotę imprezę z tej okazji więc pewnie dopiero w niedzielę zajrzę , mam zdjęcia , ale to też w niedzielę . Quote
ULKA12 Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 To sto lat dla Małego:BIG::BIG::tort::tort::new-bday: Quote
Martika&Aischa Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 [quote name='ULKA12']To sto lat dla Małego:BIG::BIG::tort::tort::new-bday:[/QUOTE] i ja dołączę się do życzeń :BIG: sto lat maluszku kochany :BIG: a dla Tolci buziaka zostawiam :* Quote
AgusiaP Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 I ja życzenia przesyłam :loveu::loveu::loveu: Ale z Tolci kombinatorka, a może ona chce, żeby ją wykąpać...;) Quote
ULKA12 Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Przepraszam, że tutaj ale wie ktoś kiedy wraca Rita ? Ewentualnie namiary na kogoś innego od terierów.Dzisiaj dostałam informację o rocznym rodowodowym terierze walijskim, niestety jest chory na achalazje przełyku. Trzeba go karmić namoczoną karmą, w taki sposób aby miał podniesioną głową. , Ludzie jak się dowiedzieli o chorobie to się go chcą pozbyć. A tutaj zdjęcia psiaka http:// Quote
Tymonka Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Dziękuję za życzenia :) U Tolci bez zmian , nie mamy jeszcze wyników :( Laboratorium zawaliło , ale w poniedziałek obiecali wyniki przysłać . Quote
mari23 Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 [quote name='ULKA12']To sto lat dla Małego:BIG::BIG::tort::tort::new-bday:[/QUOTE] i ja się przyłączam !!!! Quote
Tymonka Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Pisałam na FB , byłam pewna ,że tu też , przepraszam :oops:Mamy wyniki Toli - Gronkowiec , Tola dostała antybiotyk na kilkanaście / dziesiąt dni (Keflex ) , dostała też neotropil (nigdy nie wiem jak to npisać ) na objawy neurologiczne , na razie poprawy nie widzę , ale dziś dostanie dopiero 3 raz . Quote
yolanovi Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 I ja mam nadzieję, że w końcu pomoże. No musi Quote
Martika&Aischa Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 [quote name='yolanovi']I ja mam nadzieję, że w końcu pomoże. No musi[/QUOTE] Jasne że tak !!!! Kciuki wciąż zaciśnięte :) zdrówka Tolciu :* Quote
rita60 Posted August 14, 2014 Author Posted August 14, 2014 Jestem już cioteczki...witam cieplutko a szczególnie Toleńkę:loveu: Quote
Tymonka Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 U Toli lepiej , już wczoraj zauważyłam zmiany , ale nie chciałam pisać bo nie byłam pewna czy to nie chwilowe , ale dziś też widzę zmiany :) Tola jest bardziej kontaktowa , daje znać ,że chce wyjść z boksu , przychodzi na wołanie , korytarz długości kilku metrów pokonuje bez "kółeczek " i taka jakaś jest bardziej żywa :) Nie wiem czy to kwestia neotropliu , czy antybiotyk zaczął działać i Tola się lepiej czuje Quote
ULKA12 Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 Trzymam kciuki aby to był ten przełomowy moment i aby od teraz było już tylko lepiej. Rita witamy :lol: Quote
Recommended Posts