Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My nie ale auto tak ;)

Wyobraźcie sobie moje zaskoczenie jak pięknie odpaliło i okazało się,że żadnego biegu nie wrzucę /nie ruszę lewarka ! Na sczęście już ok

Za to przed chwilą byłam zaprowadzić /pies odwalił wieczorny spacer/ dziecko na dyskotekę Andrzejkową-chyba już stara jestem-czas spoważnieć ;) a za godzinę znów po Nią jadę a nie chce mi się strasznie

Posted

mnie leń chyba od miesiąca się ciągnie.....a moje starsze dziecko ma coś andrzejkowego w szkole (co dokładnie nie wiem, bo się nie dogadasz). Zbiórkowo ma przynieść kg cukru, jeden obrus i miskę :P

Posted

Hejka !

Dorwałam a raczej sama mi się wepchała "dorywcza" ale nie wiadomo na jak długo robota.Ja to tak juz kolejny raz mam ,nigdy pracy nie szukam a znów jakos tak wychodzi,że mam co robić.No ale kasa na święta się zawsze przyda ...i juz patrze tez co by tu Eryczkowi kupić za ta rozłakę ze mna bo z 4 godzinki bedzie musiał beze mnie na dobę spędzać ;) Tylko w związku z tym mam mniej czasu na dogo a dokładniej na zdj. i ich robienie :( ale czytać będę Was dużo,dużo bo na to to mi nie będzie brakować ;)

Posted

Hej

Powiem Wam,że mam jutro "wolne" :) i cieszę się jak nie wiem .Niby nie siedzę dużo u babci bo wychodzi z 3,5-4 godz ale jest to takie "szarpane" na 3-4 x i w domu mam wszystko porobione-nawet chyba bardziej,niż jak do Niej nie chodziłam ;) ale szkoda mi psa bo wychodzimy tylko wieczorem na dłużej.Za to w tych przerwach co jestem bawimy się w szukanie/tropienie i ćwiczymy komendy-żeby chłopaka psychicznie zmeczyc.

Zaczęłam też stosować/uczyć komendę podtrzymująca i zwalniającą.Nie mam pojęcia dlaczego nigdy wcześniej na to nie wpadłam.Bardzo to ułatwia pracę.

A jutro z okazji wolnegojako wyrodna matka powiedziałam młodszej córce żeby po lekcjach poszła na świetlice i poczekała 2 godzinki aż starsza skończy lekcję.Tym sposobem ma jutro czas na długi spacer nie do 11.30 a do 13.30 :) :)

I kilka zdjęć z niedzielnego spaceru.

Poszlismy z grupą z FB na wspólny spacer.W prawdzie były tylko 4ry psy ale Eryk zachowywał się lekko tragicznie :( On jak jest sam jest idealnie.Jak idziemy ze znanym mu-ale dobrze psem czyli Nodikiem albo Nuką-z któą startujemy w DT  też bardzo fajnie.Ale jak sa obce psy jest ciężko :( Choć wiem,że to nie jego wina tylko po prostu brak obycia.Nawet na zawodach zachowuje się dużo lepiej.Tylko tam jest hasło "do przodu" i dla niego nic się nie liczy a wolny spacer to udręka.Musimy więcej/częściej ćwiczyć takie wyjścia

/a Marta poznałam Twoją znajomą ;) /

Super drogi,muszę sie tam koniecznie jeszcze wybrać.Tak blisko mnie a zupełnie inne tereny

2uqhgzk.jpg

pan drący japę

2e4hsuw.jpg

5d2qew.jpg

15z1axe.jpg

Posted

Hej

No towarzystwo a przede wszystkim uwiązanie wyraźnie nie w jego typie ;)

Nie wiem co z tymi feriami bedzie.Szef oczywiście ma w planie co raz więcej roboty tam dla męża ale czy cos z tego wyjdzie i czy zgra się z wolnym w szkole to nie wiem.I jak coś będę wiedzieć to max 2 dni przed wyjazdem.Ostatnio mąz jechał-z pracy do Chorwacji.Dowiedział się o tym w czw.ok 20tej w piatek ok 2giej nad ranem wyjeżdżali.To normalka ;)

Dziś wykorzystałam wolne od babci-akurat zgrało się z piękną pogodą i poszliśmy wybiegać psa.Był przeszczęśliwy i wrócił padnięty ale nie obyło się bez "wyłączenia mózgu".

2m3k5tf.jpg

2h4yq2e.jpg

v2yd6v.jpg

takie "krówki" spotkaliśmy

1z6bbbp.jpg

2mpke8o.jpg

Posted

Paulina94 i Mary&Shena dziękuję i Witam !

Majoka i Marta też dziekuję :)

Majoka no na szczęście nie ale były na tyle daleko,że dopiero na zdjęciu zobaczyłam co to za "krówki" ;)

Marta na razie cieżko mi się "dalej" wyrwać ale muszę się dowiedziec jak bedzie wygladała moja praca przed i po świetach bo mam wtedy w domu teściowa i mogła bym spokojnie i dzieci i ew.męża zostawić z Nią i wybyc na pół albo i dłużej dnia :) :)

A tu macie dla tych co na FB nie widzieli takiego Mikołajka

2afeu88.jpg