sugarr Posted June 24, 2007 Author Posted June 24, 2007 Ucałowane :) Wszystko idzie świetnie, a mam pomocnika, bo mój pies, który tak piszczał nam do słuchawki w końcu się uspokoił i teraz ma podczas mojej obecności "dostęp" do szczeniąt. Liże je po brzuszkach i po "reszcie" dzięki czemu siusiają bez problemu. Co do kupek, to brązowego wystarczy pogłaskać w odpowiednim miejscu i jest kupa, przy każdym karmieniu. Biały natomiast woli jeść mniej za to częściej i rzadziej się wypróżnia, ale sądzę, że to nic niepokojącego, może po prostu "tak woli" :) Ja jestem z nimi 80% dnia, wyskakuję tylko do szpitala, niestety w odwiedziny i do sklepu :) Także jak tylko zaczynają płakać, to ja zawsze jestem żeby nakarmić. Teraz dopiero czuję jak mi się chce spać przez to wstawanie w nocy, ale nie jest źle :) Quote
Tigraa Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Widzę, że Portosek matkuje psiakom :evil_lol: Tak jak u mojego Reksia, objawia się u niego instynkt "tacierzyński" ;) sugarr :Rose: to dla Ciebie, kochana dziewczyno, za wszystko co robisz Quote
sugarr Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 Niestety Portek masuje im jęzorem brzuszki w celu uzyskania siuśków, następnie im te brzuszki wylizuje, ale jak tylko ja zacznę masować niżej i mamy kupkę, to wącha i odchodzi... :D Brudna robota oczywiście dla mnie :evil_lol: Asior, wyślij mi na PW gdzie mieszkasz, albo gdzie ewnetualnie jak najbliżej centrum mogłabyś się umówić i mi ją przekazać. Jak wiadomo mam ograniczone czasowo wyjścia z domu, a muszę sie poruszać komunikacją miejską także za daleko nie będę mogła jechać :) Hala, co do wysyłki puszeczki daj znać czy nadal propozycja aktualna :) Mogę Ci przelać na konto jakąś kwotę za przesyłkę, też czekam na PW w tej sprawie :) A tak apropo kupek po raz kolejny, bo o czym tu pisać jak one tylko jedzą, piją i śpią :cool3:... Biały piesek zrobił kupkę tylko raz na jakieś ostatnie 24 godziny, brązowy ok. dwóch. Czy to jest ok? Naprawdę staram się długo masować, ale nie zawsze daje to efekty. Siu siu jest zawsze. Quote
BIANKA1 Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 CIESZĘ SIĘ , ŻE SOBIE RADZISZ :loveu: Ja też chodziłam ciągle niewyspana . Co do poduszki , to chyba nie jest im niezbedna , bo i tak jest gorąco , a nie ma co ich przegrzewać . Może podeślę Ci mlekodajną sukę ? Właśnie dostała pokarm po leczeniu sterydami :evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 [quote name='sugarr'] Ale różowa paskuda :diabloti: Quote
sugarr Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 BIANKA1 napisał(a):CIESZĘ SIĘ , ŻE SOBIE RADZISZ :loveu: Ja też chodziłam ciągle niewyspana . Co do poduszki , to chyba nie jest im niezbedna , bo i tak jest gorąco , a nie ma co ich przegrzewać . Może podeślę Ci mlekodajną sukę ? Właśnie dostała pokarm po leczeniu sterydami :evil_lol: Powiem Ci, że nie obrażę się jeśli wyślesz :cool3: Hmmm a powiedziałabyś mi co sądzisz o tych kupkach? Napisałam w długim poście przed zdjęciami Quote
Asior Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 sugarrr ja mieszkam w hucie, ale napisz mi gdzie było by Ci najlepiej to może jakoś Ci to podrzuce :) Quote
sugarr Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 Hmmm wiesz co, skoro nie koniecznie jest potrzebna, to może nie będę Cię fatygować, ale jeszcze to przemyślę i dam znać :) ps. kupa była! :) Quote
BIANKA1 Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Myślę , że z kupkami jest ok. U mnie Fanta , która więcej jadła , też robiła kupki za każdym razem , a COLA CZASEM 2 RAZY DZIENNIE Ludzkie noworodki też różnie robia kupki , jedne czesciej , a inne nie . Jak je i nie widać , że coś go boli , to myślę , że nie ma powodu do niepokoju . Cola to czasem opuszczała posiłek , albo chciala jeść w połowie czasu miedzy karmieniami . Quote
fizia Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Jakie cudne chłopaki:loveu: Trzymam kciuki, żeby wszystko było OK! Quote
weszka Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 sugarr jesteś wspaniała! Ależ masz cuda pod opieką! Wszystko będzie dobrze, chłopaki dzielnie się spisują, sierotki malutkie... Tak trzymać! Quote
sugarr Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 Nie widać tego może na zdjęciach, dodam jakieś nowe za pare dni to może będzie widać, ale skorki rosną z dnia na dzień! Mam wrażenie, że przy każdym karmieniu są większe i cięższe :evil_lol: Ale jestem ciekawa jak będą wyglądały za kilka miesięcy... :) Quote
Hala Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 sprawa puszki aktualna...ale musisz kilka dni poczekać..mam pusto na koncie i nie mam nawet na wysyłkę... :shake: Quote
BIANKA1 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Ty się Ciociu Sugar tak bardzo nie ciesz , że rosną :evil_lol: Ciocia Bianka Ci mówi , a wie to z własnego doświadczenia , że nie ma to jak szczylki śpiące w koszyczku :diabloti: Quote
bunia Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Ciocia Bianka ma rację:cool3: Jutro maluchy będą miały 11 dni. Póki co sugarr maluchy Cię podsłu****ą,lecz niebawem będą już podglądać:multi: P.S. sugarr napisz ile masz jeszcze mleka dla pasibrzuchów Quote
ciapuś Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 no to ja też się pochwalę, a co oto piesek i sunia Łaciaty to niejadek piesek a ciemna to sunia głodomór Quote
weszka Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Cudna psia rodzinka. Cudem uratowana! Tak, tak też wam powiem z doświadczenia że jak maluchy zaczną ganiać to zatęsknicie za tymi śpiącymi paróweczkami :) A w sprawie imion - jeśli jeszcze nie wybrane. Tak mi przyszło do głowy, że skoro to psy śmietnikowe to nazwać je Trash i Dust (z ang. śmieci) - może to nie za ładnie ale tak "ku pamięci", zresztą z polska całkiem nieźle może brzmieć TRASZ i DAST... Quote
sugarr Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 bunia napisał(a):Ciocia Bianka ma rację:cool3: Jutro maluchy będą miały 11 dni. Póki co sugarr maluchy Cię podsłu****ą,lecz niebawem będą już podglądać:multi: P.S. sugarr napisz ile masz jeszcze mleka dla pasibrzuchów Mam jeszcze ok 1/2 małej puszki, jeszcze nie otwartą dużą puszkę i na dnie troche tego kociego (było na dnie jak przyjechało), więc chyba z jedzonkiem nie ma problemu :) Dostają 3 łyżeczki na 50ml zgodnie z instrukcją i zjadają ok. 30ml, nigdy więcej czasem ciut mniej. Brązowy na jeden raz, biały na dwa - trzy. weszka napisał(a):Cudna psia rodzinka. Cudem uratowana! Tak, tak też wam powiem z doświadczenia że jak maluchy zaczną ganiać to zatęsknicie za tymi śpiącymi paróweczkami :) A w sprawie imion - jeśli jeszcze nie wybrane. Tak mi przyszło do głowy, że skoro to psy śmietnikowe to nazwać je Trash i Dust (z ang. śmieci) - może to nie za ładnie ale tak "ku pamięci", zresztą z polska całkiem nieźle może brzmieć TRASZ i DAST... Owieczka proponowała Bolek i Lolek, ale zdecydowanie Trash i Dust są bardziej oryginalne i chyba bardziej mi się podobają :loveu: Więc jeżeli dostanę zgodę ogółu to ja bym była za tym ;) Dajmy na to brązowy będzie Trash a biały Dust Hala napisał(a):sprawa puszki aktualna...ale musisz kilka dni poczekać..mam pusto na koncie i nie mam nawet na wysyłkę... :shake: Ja mogę Ci wpłacić za przesyłkę na konto, ale nie wiem czy taką kwotę ok 10zł nawet sobie wypłacisz, więc poczekam aż będziesz miała już coś w banku, to wtedy Ci podeślę ile będzie trzeba. Daj znać jak już to nastąpi. Quote
weszka Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Dzisiaj moja 13-letnia Bunia dostała mleka, ma ciążę urojoną. Gdyby nie to że już nie te lata i zdrowie to by może odchowała Trasha i Dusta ;) Quote
sugarr Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 Ano szkoda, szkoda :) Ale już nie będziemy starszej Pani obowiązków dodawać :) Niech się pluszakami opiekuje :evil_lol: Quote
weszka Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Tak starsza Pani daje mi tu popalić, chodzi, piszczy, włazi w ciasne kąty. Muszę jej zapodać leki na te głupoty bo oszalejemy wszystkie. A ma szczeniaka 11 mies. do opieki to nie chce :evil_lol: :eviltong: A jak chłopaki? Wszystko ok? Quote
sugarr Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 A chłopaki OK, czekam do 1:00 powinny się obudzić i karmienie. Tylko mała biała cholera zawsze wcześniej się budzi i piszczy, z dnia na dzień coraz głośniej :cool3: Quote
Recommended Posts