black sheep Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Faktycznie bomba! A czy wiadomo coś w sprawie jej łapki? Czy da się leczyć?:( Quote
Jagienka Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 black_sheep napisał(a):Faktycznie bomba! A czy wiadomo coś w sprawie jej łapki? Czy da się leczyć?:( póki co Łapke jutro rano czeka sterylizacja... Quote
black sheep Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 oooooooooooooo:) Super, będzie dobrze Łapciu Quote
Jagienka Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 Dostałam maila od Pani Alicji, wklejam fragmenty: "Lusi jest już ponad tydzień po operacji,ponieważ jest bardzo żywiołowa to ciężko ją utrzymać w ryzach.Prawie że fruwa.Mam nadzieję że nie odbije się jej zachowanie na zdrowiu.Niestety gryzie w dalszym ciągu,zwłaszcza jak coś jest nie po jej myśli.Największym problemem są wizyty u weterynarza,bo ona panicznie boi się samochodu i dostaje w nim szału. (...) Pani doktór dodatkowo wyczyściła jej zęby i stwierdziła ,że ona nie ma więcej jak trzy lata i jej zachowanie w czasie wybudzania świadczy że jest abslutnie dzikim psem.A historia z azylu jest wyssana z palca.Zastrzyki dostaje w powietrzu jak trzymam ją na rękach a o dotykaniu przez lekarkę to nawet nie ma mowy.W każdym bądź razie jest pozszywana trzy razy więcej niż każda inna suka ze względu na jej bezpieczeństwo.Jej transformacja będzie na pewno długa ale ma jeszcze siedmioro nauczycieli których codzinnie podgląda i uczy się od nich wiele.Już biega z nimi pod bramę i szczeka na wszystkich a jeszcze nie dawno bała się zejść ze schodów.Sama prosi się o pieszczoty,przewraca do góry nogami żeby ją głaskać,daje się całować ale jej nastrój w momencie potrafi się zmienić i próbuje ugryżć.I tak już jest lepiej ,bo w większości przypadków nie atakuje już bezpośrednio jak przedtemtylko podnosi wargi i warczy. Dwa dni i noc mieliśmy w domu dziewiątego pieska, suczkę,miniaturkę,szczeniaka-jamniczkę.Mąż ją wziął koło pracy z jezdni jak wędrowała między autami.Psy nasze przyjęły ją bardzo dobrze,jedynie my byliśmy przerażeni że nikt się po nią nie zgłasza.Na szczęście wszystko się dobrze skończyło i odnależli się właściciele. (...)" Na Nikusiu lezy znajdka... A zdjęcia Lusi takie, ze nic tylko płakać ze szczęścia: Quote
AgaG Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 CUDOWNIE MA SUNIA TERAZ !!!!:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: jejku a była taka biedna Quote
black sheep Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Przepiękne zdjęcia!!!!!!!!! Jaka królewna z niej;) Napewno w tak wspaniałym domu szybko dojdzie do siebie:) A znajdka też śliczna, strasznie malusia;) Quote
Jagienka Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 Jak przyjechaliśmy z Łapką alias Lusią do nowego domu najgorętsze powitanie zrobił jej Niko... obie byłyśmy przerażone... spory psiur z zębami, szczekający... A teraz... najlepsi kumple to Niko i Lusia... maleńska może z nim robić co chce. Pani Alicja zrobiła na szybko kilka zdjęć, wiedziała, że jak nie zobacze to nie uwierze hihihi A tutaj jeszcze słoneczko moje w ubranku posterylkowym... juz na szczęcie po wszytskim, ubranka nie nosi, o zabiegu nie pamieta ;) Quote
black sheep Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Słodzinka:) Dobrze, że już ma to za sobą:) Quote
Jagienka Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 Rozmawiałam ostatnio z Panią Lusi/Łapki... Maleństwo ma się dobrze, dogaduje się z resztą ferajny... jeszcze podgryza czasami właścicieli, ale "miłość Ci wszytsko...". Łapka zakochana jest w Pani Alicji po uszy i jeszcze wyżej... :loveu: Quote
karusiap Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 kochana Lapcia,wreszcie szczesliwa:loveu: Quote
moana Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 O matko, ale szczescie... :sweetCyb:Piekne rzeczy tam robicie! :klacz: Quote
_Aga_ Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Ale super, że Łapcia ma domek :multi: :) Quote
Jagienka Posted October 5, 2007 Author Posted October 5, 2007 [quote name='Agnieszka-Małek']Ale super, że Łapcia ma domek :multi: :) Jasne,ze super :loveu: Troszkę z wyglądu Demosteneske przypomina, prawda? Mam kilka nowych fotek :loveu: Psia ferajna: Śpiąca królewna :loveu: Quote
black sheep Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 :loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi: nic dodać nic ująć:) Quote
ala Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Witam! Od kilku lat śledzę wiele wątków na Dogomanii i w końcu postanowiłam się zarejestrować.Ponieważ to moje pierwsze kroki to proszę o wyrozumiałość.Od ośmiu miesięcy Lusi(Łapka)należy do naszej rodziny.Początki były bardzo trudne z racji tego ,że był to zupełnie dziki pies.Po mimo mojej determinacji nieraz miałam wątpliwości czy coś z tego będzie.I udało się ale potrzeba było bardzo dużo wytrwałości,uporu i zrozumienia dla tej biednej suczki.Jestem z niej bardzo dumna ponieważ dzisiaj jest już zupełnie innym psem a poznać ją można,tylko po zdeformowanej łapce.Jedyne co jej pozostało to uraz do samochodów,ale to auto było pewnie przyczyną jej tragedii.Bardzo dziękuję wszystkim osobom które przyczyniły się do wyciągnięcia Lusi prawie po trzech latach z azylu. Gdyby nie ich wrażliwość na cudze nieszczęście prawdopodonie suczka ta by już dłużej nie przeżyła .A oto kilka zdjęć Lusi w nowym życiu. minka Aniołka zamyślona co by tu zrobić kiedy w końcu będzie ta wiosna? wesoła gromada kto się lubi ten się czubi( z miłością swego życia) zjem cię ha!ha!ha! roześmiana Lusi i reklama pasty do zębów .... Dobranoc-kolorowych snów:evil_lol::evil_lol::diabloti::angryy:: Quote
Jagienka Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 Pani Alu, jak cudownie, że Pani dołączyła do Nas :loveu::loveu::loveu: Tylko zdjęcia trzeba zmniejszyć... albo na tym serwerze, na którym się zdjęcia wgrywa (powinna być taka opcja), albo przed wgraniem na komputerze... albo moderatora poprosić o pomoc (wysłać pw). Quote
magdawi Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Widok szczęśliwego psiaka w nowym domku sprawia ogromną radość. Sunia jest śliczna. Quote
Jagienka Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Ciekawe co słychać w psim stadzie... :) Quote
_Aga_ Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Jagienka napisał(a):Jasne,ze super :loveu: Troszkę z wyglądu Demosteneske przypomina, prawda? Przypomina :) Dobrze, że Łapka nie podzieliła jej losu.. Też jestem ciekawa, co słychać u tej wesołej gromadki :) Marzy mi się taka ;) :loveu: Gdyby to mój mąż przeczytał... :evil_lol: Quote
Recommended Posts