Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ewa gonzales']co u was Aluuuuuuuuuu:multi:jak psiateczka ?

Ewuniu bardzo źle:-( Bardzo chory jest Lolek,najstarszy ze stada.Od początku adopcji jest leczony na serce.Po roku leczenia jego stan się poprawił.Rano i wieczorem przyjmował leki i tak przez cztery lata żył sobie spokojnie.Niestety W połowie grudnia zaczął bardzo kaszleć i w pyszku pod okiem urosła mu mała kulka.Pojechaliśmy do lekarza i po zdrobieniu zdjęć rtg, okazało się że w płucach pojawiła się woda a w pyszczku coś rośnie.Niestety przy jego złym stanie zdrowia operacja została wykluczona do momentu podleczenia serca.Co dwa dni były wizyty i zastrzyki aż udało się usunąć wodę z płuc i częsciowo podleczyć serce.Mała kulka pod okiem robiła się coraz większa.W ubiegłym tygodniu lekarka zdecydowała że możemy zgłosić się dzisiaj na zabieg.Jeżeli będzie to operowalne to zostanie usunięte a jeżeli nie ...........?Niestety po znieczuleniu i oglądnięciu tego paskudzctwa lekarka stwierdziła że jest to rosnący w zastraszająym tempie czerniak.Jest specjalista w Krakowie od usuwania guzów w jamie ustnej ale w przypadku Lolka to nie ma sensu.On ma minimum 15 lat(z azylu wiek nieznany)bardzo chore serce i taka bardzo złośliwa odmiana nowotworu.Zdecydowaliśmy się na leczenie paliatywne.Wiadomo że jak zacznie cierpieć to nie będziemy go skazywać na życie w męce.Do tej pory jak na jego ciężki stan był bardzo żywy,skoczny i miał duży apetyt.Niestety od kilku dni z apetytem gorzej i jest taki przygaszony:-(Pierwszy lekarz u którego byłam zaraz po świętach z tym naroślem w pyszku ,powiedział żeby go uśpić.Bardzo mnie takie podejście zaszokowało bo poza kaszlem od serca i tą kulką,pies był w idealnej formie.I gdyby nie jego siwy pyszczek to nie wyglądał na swój wiek.Zawsze bałam się że umrze na jakiś atak serca a tu przyplątało się coś zupełnie innego.No ale cóż na niektóre wydarzenia nie mamy wpływu.

Tak wyglada jego pyszczek

A tak wyglądał jeszcze niedawno

Posted

"" rel="external nofollow noopener">

Jak zawsze w biegu :smile:

i w locie:evil_lol:

Skok do obiektywu:crazyeye:

Jeszcze tutaj zaglądnę

Miłe spotkanie;)

Posted

karusiap napisał(a):
Lolus trzymaj sie kochana psinko!!!

Chyba sobie wziął te słowa do serca,bo dzisiaj zjadł z apetytem dwa posiłki i cały dzień był ożywiony.Loluś ma bardzo silną wolę życia .Inny pies już dawno by się poddał a on chce żyć.Niestety z sercem to się udawało ale czerniaka nie powstrzyma:-(

Posted

Jagienka napisał(a):
Biedny Loluś... :( Trzymajcie się kochani!

Dziękujemy za wsparcie.Najgorsze jest to że jesteśmy bezsilni i w tej materii nie możemy nic zrobić. Nie pozostało nam nic innego jak tylko przygotować się na najgorsze:-( i sprawić żeby ostanie chwile życia Loluś spędził bez bólu otoczony miłością.Mimo choroby Lolek ma cały czas bardzo mądre i przenikliwe spojrzenie.Jak patrzy na mnie to wydaje się że wszystko rozumie a najbardziej bolesna dla mnie w tym spojrzeniu jest prośba o pomoc:-(. Dobrze że Lusi jest takim promykiem szczęścia :smile:w naszym domu i troche rozładowywuje tą ciężką atmosferę.

Posted

ala napisał(a):
Dziękujemy za wsparcie.Najgorsze jest to że jesteśmy bezsilni i w tej materii nie możemy nic zrobić. Nie pozostało nam nic innego jak tylko przygotować się na najgorsze:-( i sprawić żeby ostanie chwile życia Loluś spędził bez bólu otoczony miłością.Mimo choroby Lolek ma cały czas bardzo mądre i przenikliwe spojrzenie.Jak patrzy na mnie to wydaje się że wszystko rozumie a najbardziej bolesna dla mnie w tym spojrzeniu jest prośba o pomoc:-(. Dobrze że Lusi jest takim promykiem szczęścia :smile:w naszym domu i troche rozładowywuje tą ciężką atmosferę.

Alu bardzo ci współczuje ,jestem z wami myslami , trzymajcie sie .Przez te wszystkie lata Lolus mial u was cudowny kochany dom i odejdzie w kochajacym domku i to jest to czego zycze wszystkim zwierzaka.

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Alu bardzo ci współczuje ,jestem z wami myslami , trzymajcie sie .Przez te wszystkie lata Lolus mial u was cudowny kochany dom i odejdzie w kochajacym domku i to jest to czego zycze wszystkim zwierzaka.

Dziękuję Beatko.
Przedłużyliśmy jego życie o 4 i pół roku ale więcej nie możemy już nic zrobić.Najgorsze przed nami bo bardzo przykro jest żyć gdy obok pomału ktoś odchodzi i trzeba na to patrzeć.Pozostałe psiaki też posmutniały i cichutko siedzą w domu bo wiedzą że Loluś jest bardzo chory.Podchodzą do niego i wąchają chore miejsce na pyszczku.Smutne to wszystko:-(

Posted

:glaszcze::iloveyou:Lolusiu z nadzieja dla ciebie abys nie cierpial kochaniutki - posylam mysli spokojnosci i sily dla Was Aluniu:calus:Loluniu trzymaj sie mocniutko , braciszkowie czuja ze choroba jest i beda z Loluniem do konca , Aluniu nasza krolinia 8 letnia tez ma guza :shake:...na pysiu , nad noskiem ...na operacje sie ja nie zgadzami i lekarz jak na waryjata patrzy ...a ja wiem , ze krolinia juz po narkozie by sie nie obudzila , wiec poki je , poki skaka sobie i do nas sie tuli , poki nie cierpi ,- jest z nami starowinka nasza cudna . Nasza sunia Pipi muje krolinie caly czas i chodzi za nia krok w krok , razem spia czasem nawet i krolinia ofuka Pipinie , ale za chwilke juz obydwie siedza sobie i sie tula , Aluniu niechaj Lolus bedzie tak szczesliwy do konca

• 2 weeks later...
Posted

Lolusiu... :placz:
Pani Alicjo, byliście najwspanialszym co mu los zesłał... Jakie szczęście, że mógł u Was spędzić najpiekniejsze lata swojego życia.
Już sobie biega spokojnie po niebieskich łakach... zdrowy, młody i szczęśliwy...

['] ['] [']

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 7 months later...
  • 3 months later...
Posted

"" rel="external nofollow noopener">

[SIZE="5"]
Życzymy Wszystkim

Spokojnych i pogodnych
Świąt Wielkanocnych
pełnych miłości