Elżbietka_Cieszyn Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Oby tych dobrych wieści bylo co raz więcej. Quote
iwi Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='Morgan:-)']Dziewczyny tak dla informacji - allegro zbiorcze futrzaków, które dla nas okazało się szczęśliwe - Tolka już pojechała. Został Tikuś :loveu: i Kudłaty. [URL="http://www.allegro.pl/item537718307_psy_w_typie_west_lhasa_shih_pon_maltanczyk_york.html"]Psy w typie west,lhasa,shih,pon, maltańczyk, york (537718307) - Aukcje internetowe Allegro[/URL][/quote] A mam jeszcze pytanko odnośnie Toli vel Zuzi czy nie wiecie czy ona została oddana przez właścicieli czy gdzieś z ulicy zabrana. Mam wrażenie, że w jej poprzednim domu było jakieś dziecko, bo ogląda mi się z każdym wózkiem z dzieciakiem. Quote
Morgan:-) Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Ja pojęcia nie mam. Może Dea będzie wiedziała cos więcej. Noooo ciotka - to pozostaje Ci tylko strzelić sobie dziecko :razz: żeby Zuzkę w pełni uszczęśliwić :diabloti: Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 iwi, to ja mialam przyjemnośc ciebie spotkać pod schronem w sobote czy kogos z twojej rodziny? Quote
iwi Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 [quote name='Elżbietka_Cieszyn']iwi, to ja mialam przyjemnośc ciebie spotkać pod schronem w sobote czy kogos z twojej rodziny?[/quote] Tak to byłam ja z mężem. Quote
sleepingbyday Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 ale sie fantyastycznie na watku zrobiło :loveu: Quote
anita5 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Pozwolę sobie wkleić wątek, który założyłam kotom z cieszyńskiego schroniska, tym, które w nim były, i nie tylko ze schroniska, trochę je opisałam, nie wiem, czy to kogoś zainteresuje, ale może... [url]http://www.dogomania.pl/forum/f486/koty-z-cieszynskiego-schroniska-dla-psow-z-ulic-130136/[/url] Jeśli ktoś mógłby, chciałby jakoś pomóc (karma, żwirek, cokolwiek), byłabym wdzięczna... Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 A Fidelek u Herspri na DT :multi: Quote
Morgan:-) Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Wstawiam informacyjnie. Beniowa Ciotka ANETTE już powiadomiona :cool3: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/cieszyn-benio-vel-benek-gora-futra-do-kochania-130264/#post11680835[/URL] Quote
Herspri Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Niestety, jest drugi bernardyn w schronie - tym razem suczka :shake: Quote
Dea Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Niestety. Ma około 4 - 5 lat, podaje łapę i jest bardzo wesoła, łagodna i przyjazna. Znaleziona w Chybiu. [IMG]http://img216.imageshack.us/img216/8408/tnp1120767px9.jpg[/IMG] Quote
Dea Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 [quote name='iwi']A mam jeszcze pytanko odnośnie Toli vel Zuzi czy nie wiecie czy ona została oddana przez właścicieli czy gdzieś z ulicy zabrana. Mam wrażenie, że w jej poprzednim domu było jakieś dziecko, bo ogląda mi się z każdym wózkiem z dzieciakiem.[/quote] Została znaleziona, schronisko nie bierze psów od prywatnych ludzi, dlatego nie wiadomo jaką miała przeszłość:shake: Quote
Dea Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Wrócił też do schroniska Manti (teraz Majki, bo reaguje na to imię), który uciekł około 2-3 miesiące temu ze schronu, pojawił się znowu 4 tyg temu, został odebrany przez opiekunów, którzy go przygarnęli właśnie jak pierwszy raz uciekł ze schronu, znowu uciekł, znowu został odebrany, znowu uciekł, schron go im sam zawiózł, znowu uciekł, i tym razem oni już zrezygnowali, nie chcę go:shake: [IMG]http://img132.imageshack.us/img132/2610/tn1233052362tnp1090185we9.jpg[/IMG] Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Sunia sliczna, ale ten urwis husky to ma charakterek. Hmm, i co tutaj z takim zrobić? Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 sUNIA JUŻ OGŁOSZONA [url=http://gazetacodzienna.pl/index.php?p=ogloszenie&id=501]Gazeta Codzienna - Cieszyn, Ustroń, Wisła, Skoczów, Strumień...[/url] Quote
basia Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Husky ma założony wątek na zaprzęgowym forum. Quote
masienka Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Dea, jestes w stanie skontaktowac sie z ludzmi i zapytac czy mozemy dostac do nich np. telefon zeby dowiedziec sie dokladniej jak i skad uciekal, jak sie zachowywal itd. Quote
Dea Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 [quote name='masienka']Dea, jestes w stanie skontaktowac sie z ludzmi i zapytac czy mozemy dostac do nich np. telefon zeby dowiedziec sie dokladniej jak i skad uciekal, jak sie zachowywal itd.[/quote] Tak Masieńka, postaram się jak najszybciej, podam ci na pw. W razie czego jeśli ktoś potrzebuje mogę podesłać jeszcze kilka zdjęć Majkiego, Basia dzięki za wątek. Elu bernardynka jeszcze na kwarantannie jest w razie zainteresowania. Quote
Anna. Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Znam rodzinę którzy szukają suczki bernardyna...ewentualnie psa. Dobrze, żeby suczka była juz wysterylizowana. Rodzina szuka psa który czułby się dobrze w ocieplonej budzie , na "wolnym" wybiegu (w sensie , ze nie na łacuchu czy kojcu-teren ogrodzony) jak i w domu. Szukają psa który odstrasza wygądem , ale jednoczesnie jest łagodny (dwojka dzieci ok.10 i 15 lat) i toleruje inne psy (mają małego młodziutkiego kundelka).Mają doświadczenie z duzymi psami. Przed Wigilią stracili 8 letnią dożycę. Rodzina mieszka w Kokotowie /koło Wieliczki. Czy gdyby na 100% podjęli decyzję, mogłabym liczyć na pomoc w transporcie psa ze schroniska do tego miejsca? Za połowę trasy moglibyśmy zwrócić.Czy ktoś chciałby pomóc? Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='Anna.']Znam rodzinę którzy szukają suczki bernardyna...ewentualnie psa. Dobrze, żeby suczka była juz wysterylizowana. Rodzina szuka psa który czułby się dobrze w ocieplonej budzie , na "wolnym" wybiegu (w sensie , ze nie na łacuchu czy kojcu-teren ogrodzony) jak i w domu. Szukają psa który odstrasza wygądem , ale jednoczesnie jest łagodny (dwojka dzieci ok.10 i 15 lat) i toleruje inne psy (mają małego młodziutkiego kundelka).Mają doświadczenie z duzymi psami. Przed Wigilią stracili 8 letnią dożycę. Rodzina mieszka w Kokotowie /koło Wieliczki. Czy gdyby na 100% podjęli decyzję, mogłabym liczyć na pomoc w transporcie psa ze schroniska do tego miejsca? Za połowę trasy moglibyśmy zwrócić.Czy ktoś chciałby pomóc?[/quote] Ooo, swietnie. Ale auto z kratą ma tylko Dea, więc musi się wypowiedzieć sama. Quote
Anna. Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 A jednak zdecydowali się na pieska :multi: I jeśli się uda to tego [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/benio-vel-benek-gora-futra-do-kochania-130264/#post11684992[/URL] Quote
Morgan:-) Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Witaj Anna. Czy dobrze znasz tych pańswa i czy jako dogomaniak jesteś w stanie poręczyć za ten domek?? I czy w przypadku zaakceptowania kandydatury Benka państwo zgodzą się chwię poczekać z uwagi na kastrację - lub zobowiązać się w umowie adopcyjnej do wykastrowania go w jakimś określonym terminie?? Bardzo się cieszę, że się do nas odezwałaś :loveu: Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 no to Dea, czekamy na ciebie!! zaglądaj tu szybciutko, bo dobre wiesci !! Quote
Anna. Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Już napisałam na prv . Mam nadzieję, ze Rodzina ta "zasłuży sobie" na Benka :roll: i ten znajdzie swój dom. Czekam na dobre wieści i pozytywne zakończenie tej adopcji.Podejrzewam, ze zdecydowanie woleli by, zeby Benek został wykastrowany ...pytali o to...a co do poręczenia...Pracujemy razem, więc miałabym wieści o Benku niemal codziennie...a i pojechać tez bym mogła w owiedziny by sprawdzić jak się miewa... Quote
Morgan:-) Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [SIZE=5][COLOR=blue][B]ANNA. SUPER WIADOMOŚCI!!![/B][/COLOR][/SIZE] :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts