Dea Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Radośnie donoszę, że w niedzielę trzy psy opuściły schronisko, zawiozłam je do Warszawy, a stamtąd dwa pojechały dalej:p Szczęściarze to: Semi - ten kudłacz, który miał same dredy, pojechał do fundacji, gdzie zostanie doprowadzony do ładu, odjajczony i będzie czekał na dom, Karmelek, już grzeje doopkę w nowym domu, i właśnie Kuba, wypatrzony przez nową rodzinę na forum tollerkowym:razz: Kuba zamieszkał w Poznaniu, ma koleżankę labradorkę, i rozrabia jak trza! Dzięki ciotki za umieszczenie go na tollerkach:loveu: Jak dostanę fotki zamieszczę:p Quote
Dea Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 Kuba chyba mniej - odjajczyli go dzisiaj:evil_lol: A jak dobrze pójdzie, to jutro przed południem po Foksi przyjedzie do schronu nowa rodzinka, jesteśmy umówieni:p. Najwyższy czas, dziewczyna już dobre półtorej roku w schronie jest. Quote
Dea Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 PILNE!!!!!!!!!! Zobaczcie jak ten pies się zmienił:-( Nie da rady w schronie. Pierwsze zdjęcie z 9 stycznia, drugie z 27 lutego. Musimy go wyciągnąć i szczegółowo przebadać. Potrzebny tymczas! Ze zbiórki na Diablo mam 367 złotych, na początek byłoby na badania, jest też duża buda. Tylko miejsce potrzebne, kojec czy coś. Pies jest przełagodny. Był po wypadku, ale nie miał nic złamanego. To chyba psychika. Jest trochę rottkowy. Quote
Dea Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 Nowe. Jest na dogo ktoś z seterów? Ten pies ma tatuaż, ma około 6-7 lat. Dałam mu na imię Terno. I takie mini sznaucerowate cudeńko. Suczka, około 4 lata, nazwana Nuka. I mini dobek, 2-3 lata, Teo. Quote
Dea Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 I jeszcze niestety kilka innych, pojawią się wkrótce na stronie. A na osłodę - Foksi pojechała do nowego domu, pod Oświęcim:p Quote
Herspri Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Ten duży pies wygląda fatalnie :shake: Co do reszty, mam nadzieję że właściciele się znajdą . Quote
Pandisia Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Jest forum Setery-adopcje, spróbuję wysłać im wiadomość. Quote
natalia_aa Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 A właściciel setera już go nie chce? Kontaktowaliście się z nim? Skoro ma tatuaż to żaden problem... a chipa nie ma byłoby jeszcze szybciej? Quote
seti25 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Dziękuję za wiadomość zaraz dam go u nas na znalezionych psach, potem jak sie by nie znalazł własciciel to się go przesunie do psów potrzebujących adopcji W tej chwili umieściłam go Setery-adopcje :: Zobacz temat - Seterw w schronisku w Cieszynie Quote
molly Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Czy ktoś próbował odczytać numer tatuażu? Quote
Pandisia Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [quote name='seti25']Dziękuję za wiadomość zaraz dam go u nas na znalezionych psach, potem jak sie by nie znalazł własciciel to się go przesunie do psów potrzebujących adopcji W tej chwili umieściłam go Setery-adopcje :: Zobacz temat - Seterw w schronisku w Cieszynie Dziękuję, za błyskawiczną reakcję :loveu: Quote
Dea Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 Ja go dopiero wczoraj zobaczyłam i robiłam zdjęcia. Właściciel na razie go nie szuka, będzie trzeba przez ZK. Tatuaż w miarę czytelny, mogę podać na pw jeśli ktoś może pomóc. Nie chcę podawać na forum, bo bywa, że ludzie podszywają się pod właścicieli, zabierają ze schronisk rodowodowe i psy trafiają do pseudohodowli. Seti25 napisałam Ci pw. Quote
seti25 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Dzięki mam już Grażynka tym się zajeła i sprawdza. Quote
ala56 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Ja też myślę,że najlepiej przez ZK. Tam będzie adres i nazwa hodowli i dane właściciela. Trzymam kciuki za pomyślne wieści. Quote
sleepingbyday Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 cały czas mma nadziej e, z eposzczęści sie profesorowi, krymowi, pice.... :oops: Quote
Herspri Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Mamy tu jakichś koniarzy :mad: ? Galopem mi na wątek i pomagać a nie lenić się http://www.dogomania.pl/forum/f486/dlaczego-warto-pomagac-popatrz-na-bolka-ostatni-post-132349/ Quote
Dea Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 sleepingbyday napisał(a):cały czas mma nadziej e, z eposzczęści sie profesorowi, krymowi, pice.... :oops: Pice niestety już nie, odeszła za TM:-( Za to do nowego domu poszedł Bugi, taki półowczarek, który był już bardzo długo, we wtorek, ludzie myśleli o innym psie, bardzo ładnym i adopcyjnym, ale udało się ich przekonać do Bugiego:p Jemu się udało. Boję się o Myszkę, nie wiem dlaczego, to trochę jak czarnowidztwo. Quote
masienka Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Na Mantiego (Majkiego) uciekiniera paskudnego czeka miejsce w hotelu Potrzebujemy transportu z Cieszyna do Gorzowa Wlkp. Ma ktos jakis pomysl? Quote
Dea Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 masienka napisał(a):Na Mantiego (Majkiego) uciekiniera paskudnego czeka miejsce w hotelu Potrzebujemy transportu z Cieszyna do Gorzowa Wlkp. Ma ktos jakis pomysl? No cudnie!!!:loveu: Ja mogę zaoferować we własnym zakresie tak w granicach 100 km transport. Ale myślę, że na trasie Katowice - Wrocław znajdzie się więcej ludzi, to częsta trasa. Trzeba będzie wrzucić na transportowy. A później dalej. A tak przy okazji - Hogan już w domu:p Rzuć okiem na stronie schronu na nowego - Miko. Wysłałam go już Paulinie. Quote
Herspri Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Dea napisał(a):No cudnie!!!:loveu: Ja mogę zaoferować we własnym zakresie tak w granicach 100 km transport. Ale myślę, że na trasie Katowice - Wrocław znajdzie się więcej ludzi, to częsta trasa. Trzeba będzie wrzucić na transportowy. A później dalej. A tak przy okazji - Hogan już w domu:p Rzuć okiem na stronie schronu na nowego - Miko. Wysłałam go już Paulinie. Na transportowym jest osoba jeżdżąca katowice-wrocław-katowice mniej więcej co drugi weekend :cool3: Quote
Dea Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 Dzisiaj Nukę (tą małą miniaturkę sznaucerkę) i nową onkę w ciężkim stanie zawiozłam na tymczasy do oddziału Emira w Katowicach. Onka została od razu w klinice. Bajka założy jej oddzielny wątek, to podam, w końcu to nasza cieszyńska suczka. A Nuka prawdopodobnie szybko będzie miała nowy dom. To ta onka, dwa dni temu w ogóle nie stała o własnych siłach, była tak wycieńczona i odwodniona. Dostawała kroplówki i leki, i jakoś się podniosła, ale cały czas jest na środkach, nie wiadomo jak z tą łapą jak środki przestaną działać. Quote
Dea Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 Link do wątku Kerato - teraz Elzy: http://www.dogomania.pl/forum/f28/elza-szkielet-w-tragicznym-stanie-umrze-bez-pomocy-pilnie-pomoc-132977/ Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Ta łapa wyglada paskudnie!!! Płakać się chce do czego ludzie są w stanie się posunąc zaniedbując zwierzęta. Quote
Recommended Posts