Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry wszystkim Ciociom od wiecznie głodnej Loni :)

Mija godzina od spaceru i śniadanka a ona wciąż z nadzieją zagląda do miski, wylizuje ją i patrzy na mnie błagalnie...

Ewuniu, wcale niemała sumka do nas leci. Dziękuję Ci kochana bardzo :). Zaraz sprawdzę konto i jak będzie, to potwierdzę na wątku.

Posted

hihiiiiii ciociunia no przecie 

no przecie tak jest cal;uni czas 

moja to blagalnie sie rozklada w kuchni i ...zaczyna plakac ... no kosmos poprostu kosmos 

ale jakze kochany 

jakze cudny 

jakze  niosacy zycie 

nasze skarby sa Darem milosc1.gif

Wielkim Cudownym Darem 

to dzieki nim zyjemy 

dzieki nim naszym braciom mniejszym przeciez 

z nadzieja patrzymy w przyszlosci 

zawsze i wciaz z nadzieja 

Posted

Anusiu, jak ja się cieszę jak czytam ,że Lonia ma taki apetyt :) dla taki apetyt jest oznaką zdrowia! tylko się cieszyć! Aniu, Lonia jest też szczęśliwa :)

Posted

hihiiiiii ciociunia no przecie 

no przecie tak jest cal;uni czas 

moja to blagalnie sie rozklada w kuchni i ...zaczyna plakac ... no kosmos poprostu kosmos 

ale jakze kochany 

jakze cudny 

jakze  niosacy zycie 

nasze skarby sa Darem milosc1.gif

Wielkim Cudownym Darem 

to dzieki nim zyjemy 

dzieki nim naszym braciom mniejszym przeciez 

z nadzieja patrzymy w przyszlosci 

zawsze i wciaz z nadzieja 

Oj, to macie wesoło...

Sama nie wiem, czy lepiej mieć w domu niejadka, czy wiecznie głodnego żebraka...ale chyba z niejadkiem  ciężej. I nie tak zabawnie...:)

Posted

kolejne wyróżnienie,może tym razem Loni się poszczęści 9478651300_1429974891.gif

loniawyr.jpg

Kochana Jesteś Ciociu. Bardzo dziękuję!:)

Napisz, jak mogłabym się zrewanżować...

Posted

Aniu a kiedy możemy liczyć na nowe zdjęcia Lońci ? :)

Mam nadzieję, że w czerwcu. Wiem, to odległy termin, ale pod koniec maja przylatuje do mnie córka i mam nadzieję, że porobi Loni zdjęcia, jak w ub, roku.

A może wcześniej spotkam się z siostrą, to też byłyby fotki. Bo ja niestety nie mam czym focić... 

Posted

Mam nadzieję, że w czerwcu. Wiem, to odległy termin, ale pod koniec maja przylatuje do mnie córka i mam nadzieję, że porobi Loni zdjęcia, jak w ub, roku.

A może wcześniej spotkam się z siostrą, to też byłyby fotki. Bo ja niestety nie mam czym focić... 

No to nic innego  nie pozostało niż cierpliwie czekać :)

Posted

Cisza, bo nie bardzo jest o czym pisać.

Miałam wczoraj co prawda maila z pytaniem o Lonię, ale dziś dopiero przyszła odpowiedź (na moją), więc (jak przypuszczałam), nic z tego nie wyszło...A szkoda, bo to kolejny dobrze wyglądający domek...

Może wkleję tą dzisiejszą odpowiedź

Witam.Obawiam się że nasza rodzina nie byłaby dobrym miejscem dla Loni.mieszka w nim kilka osób,pracujących,a więc wychodzących z domu o różnych porach dnia.Mamy też kilka zwierząt,w tym kilkumiesięcznego kotka,bardzo rozbawionego i zaczepiającego inne zwierzęta.Nie chciałabym aby tej małej kruszynce działa się krzywda.Pozdrawiam.

Posted

Nie wszystko zdążyłam przeczytać, ale i tak serce się kraje..

Witamy nową Ciocię u Loni!!! Co prawda przyciągniętą siłą i podstępem :) ale wszystko dla dobra Lońci...:)

Posted

Sunia ogólnie jest teraz szczęśliwa, to my się martwimy ,że czas ucieka ,a ona nie ma DS.

Pewnie szczęśliwa...zwłaszcza gdy wspomni schronisko, które opuściła jakieś 11 m-cy temu...

Posted

Podczytuje cały czas nic nie pisząc ale ciągle trzymając kciuki!

Domyślam się, Ciociu, że tak jest. Dzień bez wejścia na Dogo i przeczytania choćby kilku wybranych, bliskich sercu wątków, to dzień stracony...

Dziękujemy za kciuki i prosimy o nadal...do skutku!

Posted

Anusiu, jak ja się cieszę jak czytam ,że Lonia ma taki apetyt :) dla taki apetyt jest oznaką zdrowia! tylko się cieszyć! Aniu, Lonia jest też szczęśliwa :)

Oby zdrowia Aniu...bo czasem myślę, że może Lonia ma jakiego lokatora...

Ale jednak zrobiła się cięższa i widać, że nabiera ciałka, więc raczej wszystko jest w porządku, tylko panienka lubi solidnie zjeść :)

Posted

O

Ale jednak zrobiła się cięższa i widać, że nabiera ciałka, więc raczej wszystko jest w porządku, tylko panienka lubi solidnie zjeść :)

No to dlatego przybywa jej ciałka

Posted

W domku u Pani Agnieszki też dostawała solidne porcje, możliwe, że większe niż u mnie...

Pewnie więcej też spalała. U mnie jeden dłuższy spacer, reszta to wyjścia na zalatwienie potrzeb, chwila zabawy, a tak to śpi (jak znudzi jej się żebrać o dokładkę... :)).

Posted

W domku u Pani Agnieszki też dostawała solidne porcje, możliwe, że większe niż u mnie...

Pewnie więcej też spalała. U mnie jeden dłuższy spacer, reszta to wyjścia na zalatwienie potrzeb, chwila zabawy, a tak to śpi (jak znudzi jej się żebrać o dokładkę... :)).

Figuniu,u Agnieszki,Lonia nie dostawała solidnych porcji.Jadła 2 razy dziennie tylko.Suchej karmy Agnieszka nie zostawiała, aby stała cały czas,ponieważ Lonia by ją migiem wszystką zjadła na raz.Raz się zdarzyło,że poszła na drugą działkę a tam były porozstawiane miseczki z suchą karmą dla kotków i wszystkie je opędzlowała.Brzuszek miała bardzo duży.Obserwowali Lonię i praktycznie mieli jechać do weta ale wieczorem brzuszek wrócił do normy.Wtedy bardzo się przestraszyli.Opiekunowie przestrzegali moich nakazów aby nie utuczyć Loni ze względu na jej niesamowity apetyt ale widocznie przesadzili.Także byli u weta w związku z jej wyłysieniami na pośladkach i ogonie.Wet określił za przyczynę to,że być może często siadała na pupie (prosiła) i w związku z tym powstały te wyłysienia.Nie określił,że to jest choroba skóry,czy złe żywienie.Kazał obserwować jedynie ,czy wyłysienia się powiększają.Był zainteresowany jej apetytem pytał się o odrobaczenie ale Lonia była odrobaczona jak przyjechała do Agnieszki (w rozmowie padło słowo- tasiemiec)